Sziasztok!
Van egy kérdésem. Én egy multi cégnél dolgozom, szerződés szerint heti 40 órában. Csúcsszezonban megszokott már a 3 napos váltásban levő 12 órázás. Ez annyit jelent, hogy 3 napig reggel 6-tól este 6-ig, majd 1,5 nap elteltével ismét 3 napig este 6-tól reggel 6-ig, és így folyamatosan. Ebben az évben módosították a munkaidőt olyan módon, hogy 3 műszakban járunk 8 órában hétfőtől szombatig 6-14-ig. Aki délelőttös, az vasárnap este 18-kor kezd másnap reggel reggel 6 óráig 12 órába. Aki délutános az 14-22-ig jár hétfőtől szombatig, vasárnap 10-18-ig, majd kezd hétfőn reggel 6-14-ig. Aki éjszakás, az h-p-ig 22-06-ig van bent, majd vasárnap nem 6-kor megy haza, hanem reggel 10-kor és kezd hétfőn 14-kor, és így tobább... Egy kicsit kusza így tudom, de azért írtam le, hogy világos legyen a munkabeosztás. Kérdésem az volna, hogy ez így törvényes-e, mivel nem jut 2 pihenőnap sehogy sem. Azt viszont bejelentették, hogyha valaki ezt nem tudja vállalni hosszú távon, keressen másik munkahelyet. Szerintem nem erről szól a dolog, mert az ember úgy gondolom akar dolgozni, de azért a kereteken belül. A beléptető rendszert manipulálják, hogy a Munkavédelmi Főfelügyelőség ne tudja lenyomozni, hogy mennyit dolgozik így folyamatosan a dolgozó. Mit lehet tenni , vagy egyáltalán van-e mit tenni? A válaszokat előre is köszönöm!