Adatvédelem a neten


HEX77 # 2004.02.20. 11:08

Köszi a választ!

Reménykedem hogy ennyi elég.
Végül is a részleges IP cím nagyjából elárulja hogy melyik hálózatról írt a felhasználó. Ez azért jó mert ha valaki szeretne beírni egy gyorsan regisztrált másik nickkel ilyet-olyat, akkor így könnyen lebukhat.

the big cat # 2004.02.20. 11:01

Előre kell figyelmeztetned a felhasználókat, leginkább a regisztrásió során, hogy egy szeméyles adatukat vagy annak egy részletét nyilvánosságra hozod. Egy magánszájton egyébként azt csinálsz amit akarsz, de csak a felhasználók beleegyezésvel. ha előre tudják a feltételeket, akkor ez Elfogadom gombra kattintva eldönthetik, hogy így is részt vesznek vagy sem. Ez azonban visszamenőleg meg kell csinálni minden egyes júzerrel.

Amúgy meg minek kiírni az IP-t, különösen csak egy rézsét?

HEX77 # 2004.02.20. 09:26

Hello!

Nemrégiben egy site-ra írtam egy kis fórumocskát, amely minden hozzászólásnál kiírja a hozzászóló nick-jét, valamint az IP címének egy részletét (pl. 14.14.X.X).

Emiatt valaki engem megfenyegetett egy perrel (2 év börtön).

Természetesen azonnal leszedtem a részleges IP címet is, de szeretném tudni hogy nektek mi a véleményetek erről?

Milyen adatokat írhatok ki a regisztrált felhasználóról? A részleges IP cím miért ütközik törvénybe (ha ez egyáltalán igaz)?
Ha én minden egyes hozzászólásnál, vagy a regisztrációnál ezt az infot odaírom, hogy az IP rögzítésre kerül valamint a részleges IP publikálásra, akkor ez megoldja-e a problémát?