biztonsági kamera


alfateam # 2017.12.15. 11:08

A közgyűlés összehívása

A közgyűlésre minden tulajdonost és általános meghatalmazottat írásban, bizonyítható módon kell meghívni, a meghívót legkésőbb a megjelölt időpont előtt 8 nappal kell megküldeni, egyidejűleg a meghívó egy példányát jól látható helyen a társasházban ki kell függeszteni. A meghívónak tartalmaznia kell a közgyűlés helyét, idejét, a napirendi pontokat, továbbá a javaslatot a közgyűlésen elnöklő személy, a jegyzőkönyv vezető és a két hitelesítő tulajdonostárs megválasztására. A közgyűlés érvényes határozatot csak a meghívóban feltüntetett napirendi kérdésekben hozhat. Közgyűlést szükség szerint, de legalább évente egyszer kell tartani. A legtöbb társasházban évente egyetlen közgyűlés van, amikor az SZMSZ-ben meghatározott időpontig - de legkésőbb május 31.-ig - jóváhagyják az éves beszámolót és a költségvetést. Kötelező a közgyűlés összehívása , ha azt a tulajdoni hányad 1/10-ével rendelkező tulajdonostársak a napirend, az ok és a közgyűlési határozatra tett javaslat megjelölésével írásban kérték. Ha a közös képviselő /az intézőbizottság elnöke/ a kérés kézhezvételétől számított 30 napon belüli időpontra a közgyűlést nem hívja össze, azt a 30. napot követő 15 napon belüli időpontra a számvizsgáló bizottság, ennek elmulasztás esetén pedig az összehívást kérő tulajdonostársak vagy az általuk írásban megbízott bármely tulajdonostárs jogosult összehívni.

Bastiano Coimbra # 2017.12.15. 10:31

Tisztelt Témában Illetékesek!

Társasházi lakás ajtajának biztonsági kamerával történő megfigyelésében szeretném kérni a segítségüket, véleményüket. A párom ajtajának zárját (és több más lakóét is) több alkalommal tették tönkre azzal, hogy ragasztót nyomtak a zárba. Sajnos az eset egyetlen megoldásának az ajtó fölé helyezett kamera tűnik, amiről azt olvastam, hogy a közgyűlés az összes tulajdoni hányad szerinti legalább kétharmados többségével rendelkező tulajdonostársak igenlő szavazata szükséges. Ez alapján a tegnap megtartott társasházi ülésen a párom meg is kérte a közös képviselőt, hogy vegye ezt napirendre, de az elutasította a kérést, mondván, hogy beszéljen egyesével a lakókkal.

Azt szeretném, kérdezni, hogy ezt megteheti-e egyáltalán egy közös képviselő, illetőleg, ha igen, akkor valóban megfelelő-e jogilag, ha a lakók kellő hányada írásbeli hozzájárulását adja a kamera felszereléséhez? Valamint, ha ez így valóban jogilag is elégséges, akkor milyen tartalmi és formai követelményeknek kell megfelelnie az ívnek, amit a lakókkal egyesével aláíratunk?

Nagyon köszönöm!

aser # 2015.07.12. 15:14

Program válogatja. A mi kameránk évekig tudott felvenni és mindig felülíródott a legrégebbi. Az más kérdés, hogy mennyi időn belül kellene törölni az adatokat. Üzletekben, irodákban pl. 3 napig rögzíthető (ha csak nem módosították ezt a törvényt), aztán törölni kell.
Korábban loptak az üzletünkben és 1 hét múlva vettem észre biz. termékek eltűnését. A kamerás felvételeken jól látszódott a lopás. A rendőr azt mondta, csak 3 napos felvétel használható fel, de mind a rendőrségen, mint a bíróságon ez később nem került szóba és felhasználták az 1 hetes felvételt és ez alapján is született később a bírósági ítélet.
Aztán másvalaki említette, hogy biz. esemény után másfél hónappal másolta ki CD-re az adatokat, vitte be a rendőrségre és ennek felhasználásával tett feljelentést egy szintén bolti lopásos ügyben. A bíróságon figyelembe vették és ott is született már ítélet.
Szóval törülni kell X időn belül (tv. szabályozza, hogy hol és mennyi ideig tárolhatóak az adatok), de valahogyan mégis figyelembe veszik a nem törölt felvételeket. Érdekes egy helyzet.
A mi kameránkon egyáltalán nem látszott, hogy folyamatosan rögzít. Álkamerának is nézték már. Nem a fényen múlik, hogy rögzít-e vagy sem.

Atis77 # 2015.07.12. 06:15

Rendszertől függ mennyi ideig tárolja. Lehet 1 hét lehet 1 hónap. Nekem itthon 1 hónapig tárol kb rögzített mozgástól függően, aztán magától felülíródik.

olmer # 2015.06.02. 18:28

"Jól tudom, hogy ha be van kapcsolva egy kamera, akkor pirosas fény van rajta, ha ki van kapcsolva, akkor semmi ? vagy miből látszik, hogy be van-e kapcsolva ?"
Szerintem ez semmiből nem látszik. Meg lehet akár álkamera is, nekem is van, jól néz ki, világít, meg elijeszt.

Egyébként szerintem a frekventáltabb internetkávézók 1-2 hétig tárolják maximális esetben (rablás, lopás esetén elő lehet venni). De nem vennék rá mérget.

vasso # 2015.03.26. 22:01

Mennyi ideig tárolják az internetkávézók a felvételeket általában manapság ? Jól tudom, hogy ha be van kapcsolva egy kamera, akkor pirosas fény van rajta, ha ki van kapcsolva, akkor semmi ? vagy miből látszik, hogy be van-e kapcsolva ?