Koszonom
Érdemes fellebbezni?
Ha jól értem, ez elsősorban nem jogkérdés, hanem szakkérdés. Ha úgy gondolod, keveset fizettek, akkor kérj a biztosítótól felülvizsgálatot, majd pedig értékeltessed újra az autót egy magánszakértővel. (Ez pénzbe fog kerülni.) Ha az új szakértő magasabb összeget állapít meg és a biztosító ennek ellenére nem fizet többet, perelni kell.
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne. Autómat gazdasági totálkárra vették, a biztosító fizet valamennyit, de ezt az osszeget kevésnek tartom. Az auto baleset elotti es utani ertekenek kulonbozetebol szamoljak.A baleset elotti erteknek sokkal kevesebbet szamoltak, mint amennyiert vasaroltuk a gepjarmuvet.
Erdemes e fellebezni, pereskedni a biztositoval? Milyen lehetosegekre szamitahtok?
Nincs ilyen, hogy uzsorakamat. Uzsorás szerződés létezik. A jogalkotó rájött arra, hogy nem a kamat mértéke, hanem az a helyzet szankcionálandó semmisséggel, ha az egyik fél a másik fél helyzetének kihasználásával akar aránytalan előnyt kikötni.
Ugyanis, ha kérsz egy napra egymilliót napi 50%-os kamatra és ezáltal egy nap alatt kétmillió haszonra teszel szert akkor mind a ketten jól jártok. Viszont, ha csak azért kapsz eggymilliót 50%-os napi kamarta, mert különben ki vagy téve "a hideg pisztolygolyó által okozott tüdőgyulladásban történő elhalálozásnak", akkor ez már semmisségi ok.
És tényleg, tulajdonképpen mi számít uzsorakamatnak?
Köszi.
Szerinted mit lehet tenni?
A kezes ne feltételezze, hogy mi történt, hanem járjon utána. Én magam senkinek nem ajánlom, hogy kezességet vállaljon, de aki vállalja, az ne másra hárítsa a felelősséget, ha behajtják rajta a követelést. Azért a 40% kamat elég magas, ott lehet esetleg kezdeni valamit még így utólag is. De ezt a jogosulttal szemben kell érvényesíteni.
40%-os kamat? Hiszen akkor jobban járt volna, ha személyi kölcsönből azonnal kifizeti azt a tartozást.
Itt nemigen állapítható meg az ügyvéd felelőssége. A tartozást meg kell fizetni, aki ez kötelezettségének nem tesz eleget, az viseli a következményeket. Aki kezességet vállal, az is.
Köszi szépen, igazán nem számítottam másra.
De azért, a kezest felhívták az ügyvédi irodából és azt ígérték neki, hogy felhívják, ha történik valami az ügyben , ha sikerül az adósokkal valami megállapodást tető alá hozni. A kezes azt feltételezte - tévesen- hogyha nem szólnak neki vissza, akkor nyilván sikerült a megállapodás, megy a fizetés, hiszen, ha nem így volna, akkor nyilván az ügyvédnek is érdeke lenne a kezest tovább "csesztetni". De nem így volt és egy év múlva kapta a fizetési meghagyást és még egy év telt el, mire tárgyalásra került a sor. Közben meg ketyegett a 40 százalékos kamat...
Erre van a kamara fegyelmi bizottsága. Enyhén szólva szigorúbb, mint pl. az orvosi kamaráé. Meg kell nézni a kizárt ügyvédek listáját. Pedig léteznek kizárásál enyhébb szankciók is.
Én arra lennék már kíváncsi,hány ügyvédet pereltek már be ebben az országban?)
Nekem van pár ismerősöm akik miattuk buktak nemkevés összeget,mert nem volt megfelelő a tájékoztatás ,vagy hanyagok voltak az ügyvédek.))
Nem lehet. Késedelmi kamat jár, ha nem fizettél esedékességkor.
Sziasztok!
Egy autóhitel nemfizetése miatt már ítélet is lett. KÉrdés, sajnos, ez a tárgyaláson nem hangzott el, hogy a perindítás előtt az ügyvédi iroda egy évet várt - mire? Hogy nőjenek még tovább a kamatok? És a fizetési meghagyás kibocsátása és ellentmondás után újra egy év telt el a tárgyalásig- miért? Lehet ekkor valamit kezdeni, hogy erre az időre ne számolják úgy a kamatokat?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02