Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Ittas vezetés

Slainte # e-mail 2021.02.11. 20:59

Szomorú örökös,

pontosan ugyanúgy nem vettem észre, mint ahogy te sem, hogy már felhívták rá a figyelmem, és már közel egy órával a hozzászólásod előtt reagáltam is már.

Jogosítványtalanított,

igen, ritkának sem mondható.

jogosítványtalanított # e-mail 2021.02.11. 18:08

Slainte,

Találkoztál már olyan példával, hogy valakinek hosszabb időt vett igénybe az eljárás, mint maga az eltiltás ideje? Gyanítom én így fogok járni, bár ezt korábban nem gondoltam volna.

Szomorú örökös #   2021.02.11. 17:07

vini66

teszem hozzá hogy földúton állították meg, habár ahogy tájékozódom, ez irreveláns, a lényeg hogy ittas volt, bárhol is vezette a gépjárművet.

Ezt valóban jól látod! A földút is közlekedésre szánt út, nagyon sok tanyát csakis így lehet megközelíteni, így ott sem lehet ittasan vezetni.

Szomorú örökös #   2021.02.11. 17:05

Slainte

Az ittasság fokáról nem írtál semmit, noha ennek alapvető jelentősége van.

Dehogynem, mindjárt az első posztban leírta:

A párom jogosítványát ittas vezetés miatt elvették , 0,56mg/l szinttel.

Slainte # e-mail 2021.02.11. 16:11

jogosítványtalanított,

elnézést, akkor én olvastam figyelmetlenül vissza. A 0,56 mg/l enyhe fokú befolyásoltság (kb. a sáv közepe), a 0,35 mg/l még inkább (a sáv alja felé). Neked valóban nem várható 6 hónapnál hosszabb eltiltás, de vini66 párja is inkább akörül.

vini66,

a rendőr ígérete a bírósági ügy gyors lezárására, meg az "ideiglenes vezetői engedély" minimum fegyelmi vétség, ha bizonyítható lenne. Így azonban már nem érdemes foglalkozni vele, mert nem visz közelebb a jogosítvány visszaszerzéséhez.

vini66 # e-mail 2021.02.11. 14:24

Nem akartam azokat sértegetni akik nekem írtak, ha úgy érzi bárki, akkor elnézést kérek és minden válaszomba meg is köszöntem. Visszaolvasva 20. oldal után akadtam ki. Hálás vagyok minden nekem cimzett válaszért!
"Ugyanakkor, az ittas vezetőt az őt elfogó rendőrök mindenféle módon próbálják nyugtatni. Egyrészt a rendőröket erre oktatják: nem kell az elkövetőt az amúgy is szorult helyzetében még inkább megfélemlíteni. Ezért a rendőrség a legtöbb esetben azt "ígéri" az ittas vezetőnek, hogy az ügy gyorsan le fog zárulni, 30 napon belül meg "fog oldódni", nincs miért aggódnia az ittas vezetőnek." ittasvezetés.hu idézet.
Az előállításkor és a kihalgatáson is jobb lett volna ha nem mondanak semmit a rendőrségen. Ezt a tapasztalatot még megosztom.

jogosítványtalanított # e-mail 2021.02.11. 14:05

Slainte

A kérdező írta, hogy 0,56mg/l-rel kapták el.

A kérdezőnek:

Engem 2020.08.02-án 0,35mg/l értékkel állítottak meg Budapesten, ez lassan 6,5 hónapja volt, úgyhogy sajnos azt mondom, hogy nyugodtan hátradőlhettek.

Pláne ahogy olvasgattam mások tapasztalatait, ekkora értéknél, amivel én követtem el az ittas vezetést 6 hónapnál hosszabb időre nem szokták elvenni a jogosítványt, nekem meg még csak az ítélet sem született meg ennyi idő alatt.

Slainte # e-mail 2021.02.11. 13:29

Kedves vini66,

nem igazán értem ezt a kifakadást, mert való igaz, hogy túl sok itt a személyeskedés, de pont Te személyeskedés nélküli, pontos választ kaptál minden kérdésedre, amire lehetett.

Wers az első hozzászólásodra megírta, hogy fordulj ügyvédhez.

Dr. Pinczés megírta, hogy a bíróság semennyire nem veszi figyelembe a "gyorsított eljárás kérését" (ilyen nincs is), és hogy a jogtanácsos nem járhat el védőként.

Wers és dr. Pinczés is megírta, hogy az utánképzés csak úgy kerülhető el, ha csak kategóriára tiltják el, én megírtam, hogy a kategóriás eltiltásnak ki kell terjednie arra, amivel elkövette.

Sajnos nem kizárt, hogy könnyen találsz majd olyan ügyvédet, aki x százezer forint munkadíj ellenében szívesen megigéri, hogy három hap múlva díszkötésben adják vissza a jogosítványt, csak éppen Ti elbukjátok a pénzt, a jogosítvány meg nem fog visszakerülni.

Fel kell arra készülni, hogy egy ideig nem lesz jogosítvány, arra kell törekedni, hogy ez minél rövidebb legyen és utána gyorsan visszakapja, nem pedig arra haragudni, aki ezt kimondja.

Az ittasság fokáról nem írtál semmit, noha ennek alapvető jelentősége van. Enyhe foknál meg lehet úszni pár hónappal, de gyakran már közepesnél is egy év alatt. Innen kellene kiindulni (persze akkor, ha maga az ittasság nem vitatott).

wers #   2021.02.11. 12:19

Az intézkedő rendőr félretájékoztatásához nem szívesen szólok. Minek is tenném.

Úgy kezdtem, hogy innen sok segítséget nem tudunk adni. Amit hozzá tudtunk szólni azt megírtuk. Hogy mikor mi fog történni csak találgatni tudnánk, de arra nincs szükséged.

Az eddig keletkezett irataiddal keress fel szaksegítséget. Ez a legjobb válasz, amit itt kaphatsz.

vini66 # e-mail 2021.02.11. 12:04

Még egy szösszenetet ide tennék, a rendőr azt a "felvilágosítást" adta a páromnak hogy nyugodtan vezethet, mivel amikor előállították, kapott egy ideglenes engedélyt hogy munkába mehet autóval. Soha ilyen ügyünk nem volt, nekem azonban gyanús volt ez az egész és másnap reggel miközben a párom készülődött dolgozni, átnéztem a papírokat amit kapott. 3 darab volt.Ilyen marhaság egyik lapon sem szerepelt és nem is adhattak ki ilyen ideglenes jogosítványt és nem is létezik. Ha én nem "ütöm" fel a keresőt és nem nézek utána, akkor a párom "belefut" még egy ellenőrzésbe jogosítvány nélkül. Azért írtam ezt le hogy aki vitázni jön ide, gondolkozzon el arról hogy nem sok lehetősége van tájékozódni azoknak, akik ilyen helyzetbe kerülnek.

vini66 # e-mail 2021.02.11. 11:49

Szomorú egy fórum ez is.
Azt hittem visszaolvasva, a mások ügyéből talán valami sejtést fogok találni, hogy mi vár ránk, de 3 évre visszamenőleg is csak személyeskedések, veszekedések hozzászólások, segítség helyett. Keresem ittasvezetés.hu-t. Ez a fórum nekem és másoknak sem segítség! Első körben a rendőr teljesen félre tájékoztat,akkor próbál az ember tájékozódni és felüti a keresőt, elsőként ezt a fórumot adja ki. Admin nincs? Köszönöm azoknak, akik válaszoltak nekem. További ittasvezetés nélküli életet kívánok mindenkinek!

Slainte # e-mail 2021.02.11. 07:27

Valóban fontos a szakember bevonása, azonban Wers-sel egyetértve arra én sem látok lehetőséget, hogy azt a kaetgóriát visszakapja a férje, amelyikkel megvalósította az ittas vezetést. Sőt, én a 38/2007. BK vélemény III/2. pontjára tekintettel kategorikusan kizárom.

vini66 # e-mail 2021.02.10. 19:53

Köszönöm a válaszokat! Ahogy sok helyen olvastam is, a rendőr arra van kiképezve hogy nyugtassa az ittas vezetésen kapot elkövetőt például olyan meggyezésekkel hogy 30 napon belül biztos döntés születik. Ahogy tapogatózunk ez ügyben jövünk rá hogy ez hónapokba is telhet. Én rokkant nyugdíjas vagyok, nem tudom meddig tudom a férjem a "sofőrködéssel" kisegíteni az egészségem miatt, valamint a munkáltató meddig lesz türelmes és engedi hogy én vezessem a vállalati autót. A munkáltató jogtanácsosa rendelkezik meghatalmazással, próbálunk majd vele is beszélni. A férjem nagyon nagy hibát követett el (teszem hozzá hogy földúton állították meg, habár ahogy tájékozódom, ez irreveláns, a lényeg hogy ittas volt, bárhol is vezette a gépjárművet.) Wers így gondolom most már én is, mindent meg kell próbálni, szakember segítségét is bevonni.

Dr. Pinczés Ferenc #   2021.02.10. 10:28

Tisztelt vini66,

Annyit még hozzá tennék előző hozzászólásomhoz, hogyha munkáltató jogtanácsosa nem rendelkezik meghatalmazással Öntől az ügyre vonatkozóan, úgy beadványának értékelése szintén az ügyészség jóindulatán múlik.

https://drpinczes.hu/ittas-vezetes/

dr. Pinczés Ferenc ügyvéd

www.drpinczes.hu

Dr. Pinczés Ferenc #   2021.02.10. 09:02

Tisztelt vini66,

Sjnos nem a bíróság fogja mérlegelni azt, hogy gyorsított eljárás (bíróság elé állítás) keretében döntsenek párja ügyében. Erre lehet indítványt tenni, de alapvetően az ügyészség "szokásán" múlik azt, hogy ők alkalmazzák a bíróság elé állítás intézményét vagy büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében történő elbírálásra tesznek indítványt, ami azt jelenti, hogy a bíróság csak a papírokból dönt.

Önknek kell tudni azt, hogy vesznek-e igénybe szakszerű jogi segítséget, de az fontosnak tartom megjegyezni, hogy tapasztalataim alapján érdemes.

Amennyiben párja több járművezetői kategóriával rendlekezik és a bíróság csak valamely jármű kategóriának vezetésétől tiltja el, úgy a többi kategóriája megmarad és vezethet, így nem kell utánképzésen részt vennie.

https://drpinczes.hu/ittas-vezetes/

dr. Pinczés Ferenc ügyvéd

www.drpinczes.hu

wers #   2021.02.10. 08:38

vini66

Szerintem innen nem sok segítséget kaphatsz. Valóban célszerű esetedben szakember segítségét kérni.

Ha c kategóriával követte el, akkor nem látok esélyt, hogy a C megmeneküljön a tiltás alól. De ki tudja. Egy próbát megér.

Ha csak kategória tiltás lesz akkor nem kell utánképzést végeznie.

Biztosat majd a bíróságon.

vini66 # e-mail 2021.02.09. 20:52

Üdvözlet!
Tapasztalatokat, tanácsot szeretnék kérni. A párom jogosítványát ittas vezetés miatt elvették , 0,56mg/l szinttel.A munkájához elengedhetetlen a jogosítvány, a válalati autót a munkáltató megbízó levelével most én vezetem,munkaköréből adódóan van olyan nap hogy 200 km kell vezetni. A munkáltató jogtanácsosa írt egy levelet a rendőrségnek a gyorsított eljárás érdekében. Az eljárás azon szakaszában vagyunk hogy a meghalgatás a rendőrségen megtörtént 5 napja. Kérdésem az lenne hogy mennyire veszi a bíróság figyelembe hogy az ügyvéd gyorsított eljárást kérte, valamint néhány blogon azt olvastam hogy mindenképpen kell utánképzésben részt vennie akármennyi időre vették is el a jogosítványát, ez mennyire állja meg a helyét? Szeretnénk elérni hogy a c kategóriáját vissza kapja, így dolgozhatna tovább, mindenképpen fogadjuk úgyvédet? A munkáltató jogtanácsosa nem hinnénk hogy többet is tenne az ügyünk érdekében. Köszönöm előre is a válaszokat!

Lőrik Ügyvédi Iroda # e-mail 2021.01.25. 16:29

Kedves Dave77!

Az Ön ügyében az Ügyészség indítványozta, hogy büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban tárgyalás mellőzésével szabják ki a büntetést Önnel szemben. Ilyen esetben, a büntetővégzés kézbesítésétől számított 8 napon belül lehet kérni a tárgyalás tartását, de ez a lehetőség ugyan úgy az Ügyészség rendelkezésére is áll. Az Ön esetében az Ügyészség kérte a tárgyalás tartását, mert álláspontjuk szerint a büntetővégzésben szereplő büntetés eltúlzottan enyhe.

Amennyiben további kérdése merül fel, vegye fel velünk a kapcsolatot
az alábbi linkeken: https://lorik.hu/ vagy https://lorik.hu/…armuvezetes/

Lorik Ügyvédi Iroda
www.lorik.hu

Bronksz # e-mail 2021.01.07. 20:20

Igen

jogosítványtalanított # e-mail 2021.01.06. 18:34

Bronksz, én ugyan segíteni nem tudok, de kérdezném, hogy elvették a jogosítványát, majd a tárgyalásra másfél évet kellett várnia?

Bronksz # e-mail 2021.01.05. 07:09

Üdv. Az egyik barátom jogsiját elvették ittas vezetésért. Ittasan koccant egy másik autóval, személyi sérülés nem volt. A jogsit bevonták kb 1,5 éve minden kategóriát. Szeptemberben volt tárgyalás a bírói ítélet szerint a B kategória 3 évre eltiltva,c kategóriát visszakapná de az ügyész fellebbezett így húzódik. Szeptember óta semmi. Mikor várható folytatás? Miért nem kapja vissza a többit?

VF.Bea # e-mail 2020.12.14. 12:45

Üdvözlet!

Az iránt érdeklődőm, hogy egy közszereplő nyilvánosságot nem kapott ittas vezetéséről, illetve az ezzel kapcsolatos hatósági eljárásról adható-e be közérdekű adatigénylés a rendőrség felé. Milyen eséllyel teljesítik az adatigénylést és mire kell figyelni, hogy nagyobb eséllyel teljesüljön?
Köszönöm előre is a választ!

Bea

wers #   2020.12.14. 06:32

2020.08.02-án 0,35mg/l értéket fújtam, fél órával később 0,32mg/l-t.

Ez a btk. alá tartozik. Majd idővel meg fogod kapni a kiszabott büntidet. Nem kell izgulnod, az eltiltás idejébe be fogják számítani a jogsi elvétele óta eltelt időt.

Azt nem tudom, hogy miért ilyen lassúak.

jogosítványtalanított # e-mail 2020.12.12. 04:34

...mindeközben az én augusztus 2-i esetemmel kapcsolatban azóta sem történt semmi, lassan 4,5 hónapnál tartunk és egy deka papírt nem kaptam.(BP, IX. kerület)

Slainte # e-mail 2020.12.11. 20:16

Valószínűleg nem vádat emelt az ügyészség (arra már jóval korábban sor került), hanem az ügyészség tárgyalás tartását kérte, mert kevesli a büntetést.