Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Ittas vezetés

Katka83 # e-mail 2019.02.18. 19:09

Èrdeklődni szeretnèk!
Bevonták a jogositványomat,utánkepzésre koteleutek!Mindent megcsinaltam,az eltiltas lejárt,de a kresz vizsga előtt elkaptak sajnos és 1evre eltiltottak megint!Fellebeztem a helyi szervnèl,ugyanis ez szabalysertes nem bűncselekmèny!Bevittem minden papìrt,rèszlehajlòak voltak!Elmondtam hogy a gyermekem egyedül nevelem,a jogositványom elengedhetetlen a munkámhoz,nem vagyok olyan anyagi korulmények között hogy mèg 1 évig aùtò nèlkül legyek!Nem voltam sosem büntetve,a jogosìtványom elvètelén kivűl nem szerepelek sehol!Az akkori elvétel miatt külföldre kellett mennem dolgozni,nagyszülőkre bizni a fiamat.Mivel fellebeztem,ezért nem v.ok jelenleg eltìltva a vezetèstől de jogosìtványom mèg nincs..hiàba tudtam sikeresen megcsinalni azòta a vizsgát,nem merem kikérni a jogosìtványt hiába lehetne..mert mèg nincs meg a határozat.Sajnos azòta elkaptak mèg egyszer,megoldhatatlan a munkabajárásom..ritkán de sajnos van hogy máshogy nem tudom kivitelezni.Nem városban élek,3műszakban dolgozok,és nincs munkalehetősèg máshol csak tőlünk 30kmre,de a tömegközlekedés nem adott minden esetben.Teljes anyagi ellehetetlenìtès lenne számomra ha nem kaphatnam vissza a jogosìtványomat.Nem tudom ez az utòbbi milyen plussz következményekkel járhat az ügyben?

K.Sz. # e-mail 2019.02.18. 10:08

Koszonom szepen.
Ha munkahelyre palyazok,felvetelizek ,ott kerhetik?
Igazabol hol tunik fel a "priuszlap" , hol erhet hatrany 5 evig emiatt??
Koszonom

Ittasvezetes.hu # e-mail 2019.02.17. 09:57

K.Sz.

NEM szerepel az erkölcsi bizonyítványban.
Szakzsargonnal élve az u.n. "priuszlapon" szerepel 5 évig.
Fegyvertartási engedélyt nem érinti.
ESTA: nem jelentkezik.

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

K.Sz. # e-mail 2019.02.16. 19:12

T.cim!
Leirom roviden velem mi tortent tavaly nyaron. 0,25 mg felett fujtam,buncselekmeny.280 ezer buntetes 5 honap jogsi bevonas es utankepzes.Decemberben tul lettem mindenen,ujra vezetek.
A kerdesem annyi lenne h mivel rabositottak is a rendorsegen es elotte soha semmi dolgom nem volt megcsak szabalysertes sem ,ez az ittas vezetes buntetes befolyasolja e ha munkahelyre jelentkezek es kerdik h voltam e buntetve, v az erkolcsi bizonyitvanyban szerepel e es meddig? V pl. amerikai Esta regisztracional is kerdik a buntetlen elieletet. Szoval en most buntetett eloeletu lettem ? Es be kell vallanom helyeken?
Koszonpm a valasxt elore is

rombusz1 #   2018.12.14. 11:00

Köszönöm, Ittasvezetés.hu!

Ittasvezetes.hu # e-mail 2018.12.13. 15:54

rombusz1

0.07 mg/l "Az alkoholfogyasztás nem bizonyítható".

Szankció: nincs

Mindenesetre ha valaki olyan készítményt fogyaszt, amelyben sejthetően etil-alkohol alkoholszármazék van, kerülje a járművezetést.

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Vadsuhanc #   2018.12.13. 15:32

Engedély nélküli vezetés miatt négy hónapja előzetes letartóztatásban? Háát talán a büntetést nem fizette meg és azt váltották át elzárásra. Vagy van ott más is.

rombusz1 #   2018.12.13. 15:29

Üdvözlöm Fórumtársakat!

Érdeklődni szeretnék, hogy mi van akkor ha valakinek majdnem folyamatosan 0,07 mg/l légalkohol szintje? Ugyanis gyógyszereket szedek, egyáltalán nem iszom, nem is ihatok alkoholt, csak valamelyik gyógyszertől minimális alkoholt termel a szervezetem.(120 kg vagyok) Eddig 3-szor ellenőriztek, de mindig elengedtek. Rendőrök, eddig rendesek voltak, de ha kifogok egy szigorúbbat, akkor mi lesz? Én mindig felajánlottam, hogy hajlandó vagyok vizeletet és vért adni, de eddig nem kérték. Mi lehetne a jó megoldás az esetemben, létezik valamilyen igazolás erre, volt valakinek ilyen esete?

Hien # e-mail 2018.12.13. 13:55

Én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy a párom négy hónapja van előzetesben engedély nélküli vezetésért. Amikor elvették a vezetői engedélyét, ugyanúgy vezetett tovább. Négy nap múlva már előzetesbe tették. Ezért a négy napért most négy hónapja van bent. Ennyit a slusszkulcsos sztorihoz.

Szomorú örökös #   2018.12.11. 15:39

Adam19

milyen emberi tulajdonság, hogy ha trafiznak valahol, akkor az összes szembejövő bőszen villogtat és mutogat "vigyázz idegen barátom, trafi van, lassíts le, nehogy megbüntessenek 30 ezer forintra, jót akarok neked Te idegen".

Ezzel semmi bajom nincs. Sokszor hidd el, az ember véletlen is befigyelhet egy sokszor indokolatlanul kint felejtett 30-as táblát, ahol mondjuk 45-50 km/h-val halad...és bizony ez is már gyorshajtás, ezért is 30 ezret fognak követelni tőle...pedig azért valljuk be, ez nem ugyanaz, mint amikor valaki 90 km/h helyett 110 km/h-val száguld, de a végösszeg szint forintra ugyanaz lesz.

Én sosem haragudtam az ilyen villogókra, sőt megköszönöm nekik.
Aztán mikor én is elhaladok egy traffi mellett, akkor jöhet részemről is a villogás. ;-)

Szomorú örökös #   2018.12.11. 15:34

Adam19

Itt ugye valaki szerint az autóhoz csak egy autókulcs kell és üzemanyag. Vidám hangulatú kijelentés, mint egy egyetértő, bíztató magatartás.

Igen, egészen pontosan ezt írta:

Mellesleg - egy autó vezetéséhez sosem engedély kell, hanem CSAK a slusszkulcs, meg persze jó sok benzin!
.....
Most akkor egyből cikkantsam le ez ügyben a fővárosi hatóságok TELJESEN totális felelőtlenségét!

Az ő esetében biztosan tehetetlen a hatóság, mert amiket eddig itt a fórumon megosztott velünk, még csoda, hogy nem intenzív "mozigépész" tanfolyamon van évek óta...Egyébként csupa "jó tanácsot" osztogat, no meg néha a nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértéstől sem riad vissza. De hogy a jogtól fényévekre van, az egészen biztos.

Miért van az hogy itt sok ittas vezető leírta, hogy még soha nem vezetett ittasan csak most először, öt métert, és pont megfogták.

Hát ez az! Sőt volt olyan is, hogy nyugodtan akár járathatja is a motort ittasan, mert fűt vele, meg a hifihez is kell az állandó áram, stb. Aztán csodálkozik, amikor ezért egyszer csak előkerül néhány rendőr - no meg a szonda - és jogosan, mert igazuk van. Aki piásan ül be az autóba, az bakker legalább ne pont a vezetőülésbe tegye ezt, hanem hátra. Ott aztán azt csinálhat, amit akar, azért tuti nem fogják megbüntetni.

Adam19 # e-mail 2018.12.11. 12:51

...és azért egy roppant érdekes szokásra is felhívnám a figyelmet...

Itt ugye valaki szerint az autóhoz csak egy autókulcs kell és üzemanyag. Vidám hangulatú kijelentés, mint egy egyetértő, bíztató magatartás.

Ha a hozzászólóba belerohanna egy autós, és kiderülne számára hogy nincs jogosítványa, akkor is ugyanezen az állásponton lenne, és egyetértően bólogatna a baleset okozójával, hogy "igen igen, hát semmi gond, nincs jogosítványa, engem ez egyáltalán nem zavar" vagy hörögve kiabálná a kiérkező rendőröknek, hogy "nincs jogosítványa!!!!", és azon morfondírozna egész héten, hogy miképp tudna még "kiszedni pénzt" az okozóból, ha még jogosítványa sem volt.

Ha egy ilyen balesetnél az okozó azt mondaná a totálkárra tört másik autósnak (a hozzászólónak), hogy "nincs jogsim, adok 10 ezer forintot, lenne kedves ne hívjon rendőrt" akkor a hozzászóló valóban ennyivel letudná?

Egyébiránt pedig nem az őskörban élünk, hanem egy modern, gépesített világban ahol előbb-utóbb mindenki horogra akad. Miért van az hogy itt sok ittas vezető leírta, hogy még soha nem vezetett ittasan csak most először, öt métert, és pont megfogták. Akkor ezek szerint a sors lecsap az ilyenekre, de akik évekig jogsi nélkül vezetnek, rájuk semmilyen veszél nem leselkedik? Ugyanmár... Egyértelműen tele van a net a hírekkel, hogy rácsok mögé teszik aki jogsi nélkül vezet. Nem a hetvenes években vagyunk már...

Sőt ha már itt tartunk, milyen emberi tulajdonság, hogy ha trafiznak valahol, akkor az összes szembejövő bőszen villogtat és mutogat "vigyázz idegen barátom, trafi van, lassíts le, nehogy megbüntessenek 30 ezer forintra, jót akarok neked Te idegen". Ugyanakkor ha ez az ember belerohanna az autójába a villogtatónak, akkor elhordaná mindennek, számonkérné a gyorshajtását is. Tehát addig "együttérző" az ilyen kommentelő ember a vétkesekkel és szabályszegőkkel, amíg neki vagy rokonságának gondot nem okoz.

Szomorú örökös #   2018.12.11. 10:46

Adam19

Vagy nézzük a finn módszert, amit előszeretettel alkalmaznak már nálunk is. Mindenkit leállítanak egy adott szakaszon és okmányok ellenőrzése, szonda, majd mehet tovább. Szóval a kamu meséknek nem szokásom bedőlni. :-)

Adam19 # e-mail 2018.12.11. 09:49

Szomorú örökös Pontosan így van. Egyáltalán nincs "biztonságban" az a vezető aki azt gondolja hogy átsiklik a rendőrökön hisz azok tehetetlenek. Már minden naposak az útzár rendőri ellenőrzések nincs menekülő ösvény. A kamerák a rendőrök autójában is ott vannak. Olyannal is találkoztam hogy traffipax után mégegy traffipax amikor azt hinné az ember már gyorshítat, ott a következő mérő.
És valljuk be hogy nem a jogosítvány kártya az ami feljogosít a vezetésre hanem az a rendszer amiben benne vagyunk. Szóval a "csak egy kulcs kell az autóhoz és benya" az óriási ostobaság ha csak valaki nem akarja az ünnepeket a fogdában tölteni.

Szomorú örökös #   2018.12.11. 06:37

F.Laca

ismerek én olyan hölgyet - és pontosan innen /a saját társasházunkból/, aki éveken át a hatóságilag forgalomból kivont (hogy miért, azt velem sehol nem igazán tudatták) autójával - naponta de közlekedett!!!!
.....

És szinte éveken át - PERSZE csaknem nap mint nap - de mégis inkább! Mert hogy a munkahelyére a SAJÁT kocsival járt be! (végig Pesten - az M5-ösön!)Én szinte naponta készítettem az autójáról fotókat, amint "természetesen" és rendre oda állt, ahol valójában ÉJJEL-NAPPAL tilos megállni!

Ilyenkor elgondolkodom mindig, hogy egyeseknek mennyire van ideje másokat figyelni.
Ráadásul még fotózgat is az illető.! És még az ilyenek komcsiznak...ráadásul itt? :-D

https://m.blog.hu/…age/tanu.jpg

Egyébként meg bőven elég, ha áthalad egy VÉDA kapu alatt, az máris kiszúrja a rendszámfelismerő program alapján, hogy a gépjármű nincs forgalomban, ergo automatikusan fogja küldeni a tulajnak a bírságot. Kb. ugyanez történik akkor, ha egy erre a célra kiállított kamerás autó mellett halad el, amelyben CopCar rendszer működik.

A közterület felügyeletnek is feladata, hogy a forgalomból kivont, műszakival nem rendelkező gépjárművek közterületen történő tárolását ellenőrizze és ha ilyet tapasztal, a tulajdonost először felszólítják a gépjármű eltávolítására, majd ha ez nem történik meg, akkor ők teszik ezt meg a tulajdonos költségére. Erről már épp másik topikban volt példa.

Szóval az ilyen történetek manapság már egyáltalán nem valósak és gyorsan lebukik a mesélő. ;-)

Adam19 # e-mail 2018.12.10. 20:09

Nem gondolnám hogy lehet általánosítani A lányunl történelem tanára azért vált el a férjétől mert őt ittas járművezetésért börtönbe zárták. Van ilyen is ebből sem lehet általánosítani Nyilván van olyan is aki évekig vezet ittasan És van olyan is akit pont akkor kapnak el életében először amikor néhány pohár ital után vezet általánosítani nem szabad ha viszont rákeresel az interneten bizony egyre több ember kerül őrizetbe engedély nélküli vezetésért mivel a modern technika lehetőséget ad a rendőröknek arra hogy már ne csak az igazoltatás során derüljön erre fény Én ennek örülök is ugyanis nem szeretném ha egy ittas vezető Jönne velem szemben Részemről ennyi További jó napot

Adam19 # e-mail 2018.12.10. 18:28

nem akarja belinkelni rendesen. mindegy. bemásolom

Engedély nélkül vezetett két ember - már őrizetben vannak

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek két járművezetéstől eltiltott férfit.

A Kecskemét Rendőrkapitányság munkatársai 2018. február 9-én 3 óra 55 perckor szabálysértési őrizetbe vették G. Krisztián 27 éves helyi lakost. A férfi az általa vezetett Opel személygépkocsival Kecskeméten úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy őt a Kecskeméti Járásbíróság a járművezetéstől jogerősen eltiltotta.

A kecskeméti rendőrök 2018. február 9-én 20 óra 45 perckor szabálysértési őrizetbe vettek egy 22 éves ladánybenei lakost. A férfi Ladánybene belterületén úgy közlekedett egy Opel Vectra típusú személygépkocsival, hogy őt a Kecskeméti Rendőrkapitányság a járművezetéstől jogerősen eltiltotta.

Adam19 # e-mail 2018.12.10. 18:27
Adam19 # e-mail 2018.12.10. 18:26

sőt ahogy látom már idén kora tavasszal is megvolt az új szitu...

szóval a kocsi nem slusszkulcsal megy

https://kecskemetilapok.hu/…tt-ket-ember-
  • mar-orizetben-vannak
Adam19 # e-mail 2018.12.10. 18:23

nyártól már nem egy kis pénzbírság, hanem őrizetbevétel...

gábor10 # e-mail 2018.12.10. 18:21

Sajnos itt dolgozom és emiatt kellene itt vezetnem is!
Az eltiltás alatt való vezetés büncselekmény itt és Magyarországon is. Csak míg Magyarországon semmit nem kapsz max. egy kis pénzbirság és még több eltiltás, itt Ausztriában letöltendő!

Adam19 # e-mail 2018.12.10. 18:15

F. Laca + egy kis szabadidő amit a fogházban lehet eltölteni engedély nélküli vezetésért idén nyártól...

gábor10 # e-mail 2018.12.10. 17:25

Tisztelt Szakértők / Fórumozók!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy tavaly decemberben eltíltottak Ausztriában a vezetéstől ittas vezetésért.
Kifizettem a büntetést, megcsináltam minden előírt foglalkozást, stb.
Mindent jó eredménnyel végeztem,de a végén egy pszihologussal volt egy elbeszélgetés, aki a rendörségre azt az ajánlást küldte, hogy még 6 hónappal hosszabbítság meg az eltiltásomat, mert szerinte én nem vagyok alkalmas, hogy vezessek!Vicces, mert minden adat épp az ellenkezőjét bizonyította. Később megtudtam, hogy itt Ausztriában ez a módi, csak úgy hosszabítgatnak.Szubjektív vélemény alapján.
A feltétele, hogy újra vezethessek itt az, hogy csináltatnom kell egy pár speciális vérvizsgálatot, ill. kell egy pszichologusi véleményt, miszerint alkalmas vagyok.
Amikor szerettem volna erre időpontot kérni, elutasítottak, mondván, hogy nincs Ausztriában állandó lakcímem , ugy hogy ezt Magyarországon kell megcsinálnom. Hiába magyaráztam nekik, hogy itt viszont nem állok eltiltás alatt, mert ugye a jogsit itthol visszakaptam.(azonkívül már mindent megcsináltam egyszer Ausztriában akkor nem számitott , hogy nincs állandó lakcímem)
Most dec.14.-én lejár az eltiltás, persze addig nem vezethetek amíg ők ki nem törlik az tiltást a rendszerből. A kérdésem az lenne, hallottatok-e hasonló esetet, hová fordulhatnék egy pszihológusi véleményért. Vicces, hogy érvényes(friss)orvosim van, mert új jogsit csináltattam, de csak a határig vagyok vele alkalmas vezetni :-)
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv.

Ittasvezetes.hu # e-mail 2018.12.09. 14:57

3629

Kollégám jelzése szerint Ön már keresett minket, s beszéltek telefonon.

Az én válaszom itt és most pedig az alábbi:

  • Nem ismerjük a bor alkoholtartalmát
  • Nem ismerjük az Ön testsúlyát
  • Nem ismerjük a sör típusát

90 kg-os férfi testsúlyhoz, "átlagos" értékekkel számolva ez egy enyhe fokú befolyásoltság lehetett.

Ez azonban roppant kevés a "jóslathoz".
Az ügy összes részletét kellene ismerni, amihez számtalan kérdést kellene megválaszolnia.

Telefonon állunk rendelkezésére: 06 70 224 74 74

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

3629 # e-mail 2018.12.07. 12:48

Tisztelt Fórumozók!
Szeretném pár mondatban összefoglalni mi történt. 2018.11.04.-n délután 6 óra körül fogyasztottam kb. 3 dl.házi bort, majd este 9óra körül 2 üveg sört. Olyan fél 11- kor autóba ültem, túl hajtottam egy kereszteződésen ahol le akartam kanyarodni, sötét volt,köd is,ahogy tolattam,egy árokba hajtottam a jobb hátsó kerékkel,azonnal le állítottam a kocsit.Pár perc múlva a rendőrők bejelentés alapján a helyszínre érkeztek,a közeli lakóház udvarán dohányzó uriember,úgy velte,hogy az árokba hajtottam és a kormányra vagyok borulva, közben amúgy az autós telefon töltömet kerestem.. mindegy. A rendőr meg kérdezte mi történt, el mondtam,kerdesere,hogy fogyasztottam e alkoholt válaszoltam,ezután mivel nem volt csak a régi fajta elszinezodos szondájuk,meg fújtam,majd vér,vizelet vizsgálat.A helyszinen el vették a jogosítványom,az eljárásban együttműködő voltam, jövő héten ittas vezetés vétsége miatt leszek meghallgatva,a vér eredményét még nem tudom. A kérdésem annyi lenne, hogy az én esetemben mire számíthatok. Tudom elcsépelt kérdés, rengeteg helyen olvastam ítéleteket,de a tapasztalt forumozokban bizva, egyénileg kérnék segítséget ,hogy mire számíthatok. Rendezett magánéletem van, büntetlen előéletű,soha egy gyorshajtasom nem volt.Esetleges válaszukat köszönöm!