Tartozik,nem fizet!


Dzsémszbond # 2008.02.27. 08:45

LOL

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.24. 16:46

Eltökélted, hogy te leszel a helyi gugli? Akkor csak így tovább.

Dzsémszbond # 2008.02.24. 15:20

A grafológiáról...

http://www.grafologus-irasszakerto.hu/
http://drlepoldjozsefne.mindenkilapja.hu/
http://www.novákmária.hu/

http://www.irasszak.hu/hu/index.php
Az oldalon található képzések feltételrendszere..
Grafológus

Tanulmányi idő: a grafológus szakasszisztensi négy félév után még két félév, tehát összesen hat félév. Az első két év anyaga megegyezik a graf.szakasszisztensekével.

Harmadik évben grafológushallgatóink vizsgadokumentációt (szakdolgozatot) írnak. Ehhez a vizsgadokumentációhoz (5-20 db grafológusi szakvélemény) intézetünk konzulens szaktanárt biztosít.

Tevékenysége szerint a grafológus az író személy pszichológiai értelemben vett személyiségére tehet megállapítást. A személyiségkép tartalmazza az író személy önmagához és a külvilághoz való viszonyulásának legfontosabb paramétereit. Foglalkozik még a munkavégzési jellemzőkkel, az érzelmi élet legfontosabb összetevőivel, akarati funkciókkal. A grafológus tanácsot adhat különböző problémás élethelyzetekben. Ismeri a pályaválasztás, a párkapcsolati és pedagógiai grafológia területeit, valamint az orvosi diagnosztikában használható irásjellegzetességeket.

Elhelyezkedési lehetőségeik rendkívül változatosak.. A "megfelelő személyiségű embert a megfelelő helyre" elv alapján segítenek a kiválasztásban. Pénzintézetek humánpolitikai osztályán is fontos a munkatársak kézírásának állandó vizsgálata, a személyek zavarása nélkül. A biztosító társaságok is alkalmaznak grafológusokat a felvételi szűrő kialakításánál, vagy a munkaerő megtartásához szükséges humánstratégia tervezéséhez. Munkaügyi Központok szintén alkalmaznak grafológusokat annak eldöntéséhez, hogy kinek milyen munkakör felelne meg jobban. Társkereső irodák ma már elképzelhetetlenek ilyen mellékszolgáltatás nélkül, ahol a beérkezett kézzel írt levelek alapján segítenek sorrendiséget felállítani, a megadott szempontok szerint. Rendőrségi felkérés alapján, külső, eseti szakvélemény-készítésével szintén gyakran bízzák meg végzett hallgatóinkat. Grafológusi végzettséggel kiváltható a vállalkozói igazolvány, s ennek birtokában valóban széleskörű humántevékenység alakítható ki.

Megszerezhető képesítés:államilag elismert, emeltszintű. OKJ 54789904. A Nemzeti Szakképzési Intézet vizsgáztat.

Írásszakértő szakmai képzés (PL-1018)

Tanulmányi idő:

Más képző cégekkel ellentétben nálunk nem elegendő két tanulmányi félév grafológia vagy grafológus szakasszisztensi végzettség. Hisszük és valljuk, hogy az írásazonosítók véleményeinek különösen megalapozottnak és hozzáértőnek kell lennie, tekintettel arra, hogy szakvéleményeik az igazságszolgáltatásban bizonyítékként használhatók. A mi iskolánkban nem cél az írásazonosítók ”túltermelése”, de a minőségi képzés igen. A mai korszerűsített írásazonosítás fontos eleme az objektív mérés, ennek kívánatos előfeltétele a grafológus szakasszisztens vizsga.

Csakis minimálisan négy félévet végzett hallgatók jelentkezhetnek erre a képzésünkre.

A jelentkezés feltétele iskolánkban vagy más képzőintézménynél szerzett grafológus szakasszisztensi végzettség. Az írásazonosító nem a személyiségjegyekre, hanem az azonosságra, és a különbözőségre koncentrál. Vizsgálja a hamisítások tényét, okiratok eredetiségét, stb. Ez az év szakértői jogot, fotó- és műszerismeretet, büntetőjogot, kriminalisztikát tartalmaz, szakdolgozat megírásával és szakértői vélemények készítésével zárul. A sikeres záróvizsga letétele után írásszakértői magánoklevelet kapnak a hallgatók, mellyel eseti szakértőként (1998. évi XIX. törvény a büntetőeljárásról 102.§ (1) bekezdése) főleg bíróságok, ügyészségek, rendőrségek munkáját segíthetik. Polgári peres ügyekben is gyakoriak az ügyvédi felkérések aláírásazonosításra akár végrendelet, akár bármilyen szerződés vonatkozásában. A megszerezhető képesítés: Az Országos Írásszakértő Intézet Kft. magánoklevele. A végzettség az igazságügyi szakértői névjegyzékbe való felvételt nem teszi lehetővé.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.24. 08:35

A grafológus sok mindent meg tud mondani - csak a bíróság nem biztos, hogy mindent el is hisz. Amennyire én tudom, az írásszakértőtől (és nem grafológustól) arról szoktak szakvéleményt kérni, hogy egy írás valódi, nem hamisított-e. Nem ismerek ügyet, ahol grafológust szakértőként kértek volna fel akár az író személyiségének, akár aktuális lelkiállapotának vizsgálatára. A grafológia nem eléggé elismert tudomány ahhoz, hogy olyan lényeges ténykérdésben, mint a fenyegetés megtörténte, ítéletet alapozzanak rá.

gecko4 # 2008.02.24. 03:30

De azt,hogy én fenyegettem-e e grafologus meg tudja mondani? Én ugy tudom,hogy igen.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.23. 18:06

ami persze nem igaz.
Lehet. De az amúgy sem teljes bizonyító erejű okirat hitelét erősen gyengíti.

gecko4 # 2008.02.22. 20:48

Ezt a biroságon,papiron nyilatkozta:
olyanokal vádol,hogy megfenyegettem,s ugy irta a papirt,ami persze nem igaz.

gecko4 # 2008.02.22. 20:44

Azt már lezárták(bünt.elj.). megszüntették a nyomozást,s elutasittták.Polgári peres eljárásra invitáltak.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.22. 19:30

el fogják-e ismerni tartozást elismerö nyilatkozatnak jogilag
Ez a tartalmán, no meg a bírón is múlik. Nem lenne baj, ha más bizonyítékod is lenne.
(Az a büntetőfeljelentés nem volt egy nyerő húzás.)

gecko4 # 2008.02.22. 18:14

Ja! amugy egy vékony,nem erös fizikumu vagyok,a férjével elletéttben.

gecko4 # 2008.02.22. 18:11

azért tette hogy ne keljen fizetni,vagy hgy megfélemlitsen,vagy hogy huzza az ügyet... nem tudom. arendörség is nyomozott az ugyben,csak a csalást,hogy kicsalta tölem a telefont,stb-t nem udták bebzonyitani. olyanokal vádol,hogy megfenyegettem,s ugy irta a papirt,ami persze nem igaz. kérdem majd én: hogy fenyegettem meg,ha ott volt a jelenlegi férje? nem tett volna valmit?Mert hát azt elismeri hogy a jelenlegi férje is jelen volt. Kérdés: Ha már elismerte a papir irását(az már haladás,még ha vádol is,mert azt neki bizonyitani kell) el fogják-e ismerni tartozást elismerö nyilatkozatnak jogilag?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.22. 07:04

Rendőrség? Az meg mit csinál az ügyben?

S mit mond az ara? Mért írta azt a papírt, ha a benne foglaltak nem fedik a valóságot?

gecko4 # 2008.02.22. 05:12

Telefonszámlákat,avon csinált a nevembe,kölcsön kért,ezeket ismerte el tartozások tételes szerzödése cimü iraton. a biró az aláirás hiánya miatt azt mondja nincs jogalapja a papirnak.De amikor be adtam a rendörségre,a biroságra fizetési felszolitáshoz,mindkét helyen elfogadták. Sajna nem mindent,de jó pár dolgot tudok rendörségi jegyzökönyvekel bizonyitani melyekért ma megyek. Az alperes rengeteg hazugságot hozat fel a biroságon papiron,amik nagy részét szintén bizonyitani tudok. Ezzel valoszinüleg mag tudom kérdöjelezni az öszinteségét.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.21. 18:59

Érdekelne, milyen indoklásal nem fogadja el tartozáselismerésnek? Esetleg a tartalmával nem stimmel valami?

Egyébiránt, ha így van, akkor bizonyítanod kell a tartozás jogalapját, összegét és azt, hogy esedékes.

Jut eszembe: mit jelent az, hogy "tartozást halomozott fel részemre"? Nem inkább veled szemben?

gecko4 # 2008.02.21. 18:51

köszönöm! bár a biro nem akarja elfogadni tartozást elismerö nyilatkozatnak. mit tehetek?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.21. 15:20

Mivel a Ptk. 242. § (2) csak az írásos formát követeli meg, ezért, ha be tudod bizonyítani, hogy ő írta, aláírás nélkül is tartozáselismerésnek minősül. Ami megfordítja a bizonyítási terhet.

gecko4 # 2008.02.21. 15:00

Tisztelt jogi forum! az alábbi kérdésem lenne: a volt mennyaszonyom tartozást halmozot fel részemre,melyröl egy tartozást elismerö nyilatkozatot tett,melyet a jelenlegi férje tanácsára nem irt alá. a dokumentumot saját kezüleg,önszántával irta. kérdésem: grafologus szakvélmény kirendelésével,bizonyitható-e,és érvényesé válhat-e a nyilatkozat a biroságon?

ObudaFan # 2008.01.24. 16:52

két külön helyre kell bennem a tulajdoni lapokért

Tul. lapért nem. Betekintésért igen.

Ez az jelenti, hogya férj tartozásáért nem felel a feleség vagyona???? magyarul, ha minden vagyonát a fleségére íratta, akkor felesleges fizetési meghagyás ieljrást indítanom, mert ugyse hajtható be a tartozás???

Nem jelenti, nyugodtan indítsd az eljárást. Egyrészt az nagy valószínűséggel közös vagyon, másrészt ha nem, akkor meg fedezetelvonó ügylet lehet a háttérben, amit meg lehet támadni.

banoka # 2008.01.24. 13:56
Időközben bementem a Földhivatalba és az egyik lakásuk tulajdoni lapjába belenéztem (a másik kettő ingatlanról nem kaptam infót, mert BP. jelenleg 3 Földhivatali kirendeltséghez van kiosztva, és két külön helyre kell bennem a tulajdoni lapokér
  • ezt a szervezetlenséget a Földhivatalanál!!!)

Tehát idén júniusban egy házassági vagyonközösség megszünetetése van bejegyezve az egyik olyan lakásra, ahol fele tulajdon a 12 éves gyereküké, fele tulajdon a feleségé. Jelzálog nincs a lakáson. Gondolom, akkor a többi ingatlanukra is bejegyeztették a házassági vagyonközösség megszűntetését.

Ez az jelenti, hogya férj tartozásáért nem felel a feleség vagyona???? magyarul, ha minden vagyonát a fleségére íratta, akkor felesleges fizetési meghagyás ieljrást indítanom, mert ugyse hajtható be a tartozás???

Kovács_Béla_Sándor # 2008.01.06. 17:32

Igen - hacsak a férj a kölcsönt nem a különvagyona terhére adta. De azért egyértelműbb lenne, ha maga kérné a fizetési meghagyás kibocsátását.

banoka # 2008.01.06. 17:22

Kérdésem az lenne, ha a férjem és az adós között jött létre a kölcsönszerződés, de az adós nem fizet, akkor én mint feleség kezdeményezhetem a fizetési meghagyás eljárást a bíróságon?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.01.02. 13:50
  1. Nincs. De majd a román hatóság végrehajtja. A fedezetelvonó szerződés pedig alighanem a román törvények szerint is fedezetelvonó.
  2. Szerintem a közszerzeményi jelleg a házasfelek közötti viszony, erre kívülálló harmadik nem hivatkozhat. De messze nem vagyok benne biztos.
  3. Mindent lehet, ha a másik fél is akarja. De ha annyira akarná, akkor éppenséggel fizethetne is. Az lenne a legegyszerűbb.
banoka # 2008.01.02. 13:43

Köszönöm a hozzászólást, ezzel kapcsolatban a kérdésem.

A romániai ingatlanra van jogosultsága a magyar hatóságnak a végrehajtásra? (az adós és neje kettős állampolgár). (jól tudom egyáltalán, hogy a végrehajtás azt jelenti, hogy az ingatlant elárverezik???)
(és az adós ki tudja ezt kerülni azzal, hogy még a bírósági eljárás alatt pl. elajándékozza vagy átíratja a tulajdonjogát másra?)

2. És a feleség vagyona bevonható az adósság rendezésbe vagy nem?? Hiszen bizonyítható, hogy már házasfelekként vették az ingatlanokat, autókat).

3. A férjem közjegyzői szerződést akarna írattatni az egyik ingatlanra, hogy jelzálogot tegyen rá (és mert szerinte ez gyorsabb mint a bíróság).
  • > szerintem eleve nem akarja majd alárni az adós (ill. felesége), de ha mégis, akkor már nem egyszerűbb egy adásvételit kötni (bár igaz, erre illetéket kellene fizetnünk).
Kovács_Béla_Sándor # 2008.01.02. 10:23

A végrehajtó nem ítél, ő végrehajt. A kft üzletrészből és a romániai ingatlan tulajdoni hányadából szerintem viszonylag könnyen befolyhat valami.

banoka # 2008.01.02. 10:05

Érdeklődni szeretnék, ha az adósnak nincsen a nevén semmilyen ingatlan és ingóság, csak minden a felesége és a gyereke nevén, arra a bíróság/végrehajtó elrendeli az adósság visszafizetését???

Nevezetesen fél éve férjem nagyobb összeget adott kölcsön egy barátjának, papír nélkül. Pár hónapja sejteni lehetett, hogy ez a jó ember a pénzt elverte, és "nem tudja miből visszadni".
Ekkor papírt írattunk vele alá a kölcsönről, nov 30. határidővel, utána bünető kamattal.

Húzza halassza a pénz visszafizetését, már 2 hónapja ígérgeti, hogy 1-2 hét és megadja, persze a "bizniszeiből" sose lett pénze.

Kérdésem:
A gyerekük nevén van egy belvásori lakás, amit albérletbe kiadnak. Van egy külvárosi kis lakásuk, ami a feleség és a gyerek nevén van, szintén albérletbe adják. Van egy iker ház részük, amiben laknak, feleség nevén. Van két autójuk, feleség nevén. Az egyik autón és 2 ingatlanon banki hitel. Az adós résztulajdonos egy KFt-be (benne egy nagyértékű telekkel, igaz a Kft már rég nem fizeti a hitelezőit, idő kérdése a csődeljárás).
Az adós és felesége nevén Romániában van egy nagyobb értékű telek ingatlan.

Kérdésem, ezek közül valamelyikből a végrehajtó megítélné az adósság visszafizetését???

köszönöm a segítséget!