Jó napot! Egy kisebb problémával szeretném önöket zavarni! Júliusban szóbeli megállapodás alapján eladtam egy telefonomat egyik férfiismerősömnek! a vételár 17 000 ft volt. meg is egyeztünk, aznap este ideadott 5000 ft-ot, olyan feltétellel, hogy egy hét múlva hozza a maradék 12 000-ret. ez nem történt meg, így a múlt héten elmentem hozzá és elhoztam a telefont, és megmondtam neki hogy az 5000 ft-ot vegye úgy mint késedelmi díjat, amit nem fogok visszafizetni, mivel a telefon forgalombeli értéke 5 hónap alatt sokat csökkent, és hibák is keletkeztek rajta. Ma írt egy smst, amiben azt írta hogy fel fog jelenteni egy olyan váddal, hogy én visszaloptam a telefont tőle, és hogy ezt páromra fogja kenni, mert ő román állampolgár, és őneki fog ebből rossz származni, valamint hogy a bátyja rendőr és majd tőle kér segítséget. Én elmondtam neki hogy feljelenthet, mivel ez nem így történt, és folyamatosan fenyegetőzik. Mit várhatok? ez esetben ugye nekem van igazam? az öszes sms megvan! Köszönöm
szóbeli megállapodás megszegése
Nem, nincs igazad. Partereddel minta abban vetélekdnétek, ki tud jogszerűtlenebb módon eljárni. Még szerencse, hogy bíróság előtt valószínűleg egyikőtök se tud bizonyítani semmit.
„Én elmondtam neki hogy feljelenthet, mivel ez nem így történt, és folyamatosan fenyegetőzik. Mit várhatok”?
Hagy fenyegetődzön elöbb utobb el unja.De az sms-ket tedd ell. Jól jöhet még később.
A telefont tulajdonátruházás szándékával adtad át, ezért a vevő attól függetlenül tulajdonossá vált, hogy a vételárat teljesen kifizette volna.
A vételárrészletre vonatkozó követelésed jogos, de a telefont jogellenesen vetted vissza.
Részletvételnél a tulajdonjog fenntartását ki kell kötni, és persze ilyen ügyleteket célszerűen írásban köss.
Mazsi777
Már meg ne haragudj, de hadd idézzelek:
...,,Ma írt egy smst, amiben azt írta hogy fel fog jelenteni egy olyan váddal, hogy én visszaloptam a telefont tőle, és hogy ezt páromra fogja kenni, mert ő román állampolgár, és őneki fog ebből rossz származni, valamint hogy a bátyja rendőr és majd tőle kér segítséget."...
Neked nagyon rossz gyerekkorod lehetett, vagy sok hülye filmet néztél. Nyugodj le, nincs teendőd, bár azzal a ,,múlt héten elmentem hozzá és elhoztam a telefont" -dumával én vigyáznék a helyedben...
közös megeggyezéssel hoztam el, ő adta vissza, és most rá egy hétre fenyegetőzik.
amúgy nem tudom hogy az egyik hozzászóló mit értett félre, nem vetélkedünk párommal, a srác aki nem fizette ki a telefont mondta hogy majd azt mondja a rendőrségen hogy ő lopta el tőle.
A szerződő partneredről beszéltem, nem a szexpartneredről, te Pisa-bajnok.
Elmondanád hogy miért vagy ilyen alpári és paraszt? ártottam neked? igénytelen
OFF
Érdessé tették az érvek; ahogy öregszem, egyre kevésbé tudom tolerálni a hülyéket.
ON
hülye vagyok mert segítséget kérek? hát bocsánat, hogy engem is baszogat egy marha
Az volt többszörösen hülyeség, ahogyan az ügyben eljártál. Meg ahogyan értetlenkedtél a partnert illetően.
Mazsi777
A Pisa-bajnok -gondolom nem esett le, hogy mit takar...- titulust azért kaptad, mert nem tudtad értelmezni a hozzászóló mondatát.
Természetesen nem vagy hülye, hogy segítséget kérsz, mert ,,baszogat egy marha".
Csak az van, hogy nincs miért -jogi- segítséget kérned, sőt, én úgy látom, eset sincs.
Őrizd meg az üzeneteit -bár, magánvélemény, de szerintem az sem ér semmit- max. arra jók lesznek, hogy további kusza elméleteket gyártsatok egymásnak, egymással szemben.
Rendőr, román barátnő, visszalopott telefon....áhh, végeztél már valamelyik szakközépben, vagy még fiatalkorú vagy?....
Mert ez vicc. Gyerekes.
Kedves Mindenki!
Egy kifejezetten bosszantó problémával fordulok hozzátok.
Néhány hónappal ezelőtt édesanyám szolgálati lakásából kiköltözve (Most sem értem teljesen, hogy miért volt ennyire naiv. Nagyon bízott abban, hogy nem egy orvos lesz az, akivel ilyen problémába ütközhet...) szóban megegyezett a következő lakóval arról, hogy az édesanyám által vásárolt bútorokat és egyéb eszközöket (pl.: mosogatógép) megvásárolja.
Az új lakó arra kérte édesanyámat, hogy az összeget két részletben adhassa oda. Az első részletet ki is fizette, a második részlet szeptemberben lett volna esedékes. Sajnálatos módon ennek kifizetése azóta sem történt meg.
Édesanyám próbálta néhányszor elérni telefonon az illetőt, azonban a férfi elutasította a telefonhívását. A hétvégén édesanyám írt neki egy sms-t, hogy amennyiben nem szeretne fizetni érte legalább a bútorok egy részét adja vissza, mert ez így nem fair annak fényében, hogy megegyeztek valamiben. Erre azt a választ kapta, hogy "a továbbiakban ne zaklassa, fel fogja jelenteni és különben sem tudja bizonyítani, hogy megegyeztek bármiben is". Ekkor megpróbálta felhívni, hogy beszéljék meg a helyzetet, de az illető ismét elutasította a hívást.
Nem igazán tudom mit lehet ilyen esetben tenni. Egyrészt nem értem, hogy 3-4 telefonhívás miért számítana zaklatásnak, másrészről nem világos számomra, hogy tehetünk-e bármi olyat ebben a szituációban, ami esetleg meggyőzhetné a másik felet arról, hogy tisztességes ember módjára rendezzük a dolgokat.
Tisztában vagyok vele, hogy hatalmas hiba volt az, hogy nem kötöttek írásos szerződést, de közben rettentően kellemetlennek találom a tényállást. Én látok rá esélyt, hogy voltak ennek az egyezségnek fültanúi (munkahelyen történt), nem tudom, hogy ez esetleg segíthet-e.
Tudna esetleg valaki valamit tanácsolni?
„nem tudom, hogy ez esetleg segíthet-e.”
Ha úgy van, és még emlékeznek is, akkor persze.
Édesanyád tértivevényes levélben szólítsa fel a doktor Urat arra, hogy a tanúk előtt szóban megkötött szerződést teljesítse és fizesse ki a hátralékot vagy ha nem fizet akkor biztosítsa, hogy a bútorokat onnan el tudja szállítani. Kilátásba kell helyezni egy büntetőfeljelentést ( nem fog eredményre vezetni ) illetve egy polgári pert, amely inkább.
Mellesleg, ha a pénz átadásáról - első részlet - nem készült írás azt is simán le lehet tagadni bár ez genyóság, de amit Ő tesz az miért ne lenne az ?
A telefonos megkereséseket hanyagolnám.
Mehh,
Beszélj azokkal a tanúkkal, kérdezz rá, hogy valamelyikük akár hivatali eljárásban vagy bíróságon is hajlandó-e tanúskodni.
A levélbe én írnék határidőt is a fizetésre (8, esetleg 15 nap), és a fizetési meghagyás kibocsátását is kilátásba helyezném, és ha van tanú, akkor el is indítanám pereskedés előtt.
Esetleg egy régi, szakállas trükk.
Szólítsd fel a fizetésre, de a felszólításban a teljes összeg szerepeljen, és ne legyen benne semmi, ami arra utalna, hogy a felét már kifizette.
Van, aki ilyenkor felháborodottan válaszol-visszaír, hogy a felét már kifizette, és különben is. Na, ha ezt írta, ezzel máris van a kezedben egy tartozáselismerés : ha a felét valaminek kifizette, akkor ott van szerződés is, legfeljebb szóbeli.
Elvégre Te is tévedhetsz a felszólításban, bocs, tényleg, a fele már ki van fizetve, upsz.
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Tisztelt Fórumozók!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy lehet e bármit is tenni abban az esetben ha megegyeztem a szomszédommal, hogy eladja nekem a telke egy részét (nem építési telek csak kert) az enyém építési telek.
Földmérő is felmérte már a telket az én költségemen, de a szomszédom váratlanul bejelentette, hogy kapott rá egy másik ajánlatot és inkább azt választja. Attól tartok hogy
a telekrészre osztatlan közös tulajdon miatt egy társasház kerül, ezt szerettem volna elkerülni a vásárlással. Lehet bármit lépni ez ügyben?
Köszönöm a válaszokat!
A kimérés költségét esetleg kérheted. De ahhoz is neked kell bizonyítani.
50-50%
Vagy bírósághoz fordul, vagy nem.
Pacta sunt servanda.
Tiboka85,
Minekutána ez egy visszterhes szerződés volt közöttetek, miért pont a visszterhesség elve ne vonatkozna rá?
De nem ez lesz a te problémád.
Tiboka85
„Én kértem arra hogy a kocsit még ne vigye el.....A kocsit egyébként elvittek tőlem de nem akivel megegyeztünk!”
Alapvető kérdés, hogy ha megegyezés volt rá, akkor miért adtad el másnak a kocsit?
„Most fenyegetőzik hogy betöri a fejem és a feleségemre is elég trágár szavakat használt!”
Hát igen, falun nem biztos, hogy a jog alapján fogják lerendezni ezt a történetet, de valljuk be, akármi is lesz, azt szerintem kizárólag magadnak köszönheted.
Ezen a szerződéskötés előtt kell elgondolkodni - utólag már késő.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02