Csendháborítás


vaer # 2019.07.20. 09:16

Tudom, hogy lerágott csont a bejegyzésem, de sajnos csak régi blogokat találtam ezzel kapcsolatban.
Azért ha valakit érdekel, bementem a Polgármesteri Hivatalba és utána érdeklődtem!
Valóban változott a 'csendrendelet". Elvileg szólni kéne a szomszédoknak, ha valaki valamit hangosan akar csinálni, pl. füvet nyírni.
Ezek szerint körbe kell járni a fél utcát, és szólni, hogy füvet fogok vágni! :):) Klassz, nagyon életszerű!
Egyébként nekem még sosem szóltak, hogy hangoskodnak, sövényt vágnak vasárnap délután, vagy Húsvét Vasárnap egész nap flexelnek.

Miért nem lehet ezt egy normális jogszabállyal szabályozniM
Sajnos ehhez is jogszabály kell a normális együtt élés még nem megy. Aki dolgozik az általában hétvégén ér rá, akkor csinálja az elmaradt dolgait. Na persze nem este 10-kor.

vaer # 2019.07.17. 21:16

Régóta tudom, hogy rossz szomszédság, török átok!
A szomszéd ma kihívta ránk a Rendőrséget azért, mert este 3/4 8-kor kb. 3 percre bekapcsoltuk az új fúszegély nyírónkat, ugyanis holnap én fogom használni máshol. Mivel a régi gépünk másképp múködött, ki akartam próbálni, hogy ezzel hogy kell dolgozni.A szomszéd nyitott egy 40x40-es ablakot a mi udvarunkra, (sajnos már régen) és azon szólogatott be, hogy miért nem a flexet használjuk, az sokkal hangosabb. Szó szót követett és kihívta a rendőröket.
Elmagyaráztam a rendőröknek, hogy kb. 3 perc volt, és még 8 óra sem volt, azt mondták, hogy megváltozott a törvény, máskor szóljak, hogy "hangosan" használunk valamit. Én ezt nem akarom elhinni, hogy be kell az összes szomszédnak jelentenei, hogy esetleg füvet akarok vágni. Budapesten lakunk, kertvárosban. Ezzel a szomszéddal már többször vplt bajunk, máskor azért szólt, hogy ne csináljunk ezt vagy azt a saját udvarunkban, mert ő beszélgetni akar. Amoikor mondtam, hogy talán csukja be az ablakot és szellőztessen a saját udvara felé, akkor természetesen nem tette meg. Egyébként a konyhai szagelszívóját is felénk vezeti ki áttörve a főfalat. Szagolhatjuk amit főz!
Mit tehetek a szomszéd ellen? Sajnos ez az ablak már több éve ott van, de én úgy tudom, hogy csak mellékhelységre tehet ablakot a szomszéd felé. Ő pedig állandóan a konyhában van, hallom a csörgést, a szagot szívom, stb. stb. Van megoldás?
Már arra gondoltam, hogy húzok az ablak elé egy falat, vagy hangfogó táblát. Ha ezt megteszem, szabálysértést követek el?
Köszönök minden ötletet.