Ez így van.
Sikeresen nekitolattunk egy teherautónak,a csomagtartó ajtó totálkáros lett.
.
Biztositó,szemle, 1 hét után jött az ajánlat 586 ezret fizetnek számla nélkül a Cascora.
Szerelő szerint 580-ból megoldja.
Elfogadtam,3 nap múlva jött a pénz.
Nem olcsó a Casco,de biztonságot ad ilyen esetekre.
.
Viharkár vis maior
bboytrick2g
„nem 5 evente korhadnak el a tartogerendak”
A cserepet nem is a gerendák tartják elsősorban fent a tetőn, hanem a cserépléc, de sebaj. Lényeg, hogy ha jó és egészséges a tető, egy nagyobb szélvihar akkor is le tudja szedni. Márpedig északon múlt hétvégén volt pár ilyen pl. Mezőkövesden, Ónodon, stb. Ezért nem fog fizetni neked a biztosító erre. Köss máskor CASCO-t, az fogja rendezni ilyenkor károdat, nem a szomszéd.
Szerinted hogy lehet karbantartani egy cserepes tetőt?
Nem ezt varom es nem 5 evente korhadnak el a tartogerendak. Viszont ha a torveny es a biztosito hivatkozik a karbantartasra es a teto allapotara akkor en is fogok nem en talaltam ki ptk-ban van benne ezert kerdeztem.
Jogos.
Akkor igy járt.
Mondjuk nem tudom mit vár e a szomszédtól?
.
5 évente rakja át a tetőjét,hátha jön egy vihar és megrongál egy autót a leeső cserép?
Őrült pénzbe és munkába kerül.
Szerintem egyszrrübb ha kifizeti az autóban keletkezett kárt,ha van biztositása az külön szerencse.
Majordomus
„A Casco nem fizet?”
A kérdező írta:
„bboytrick2g 2022. 04. 28. 07:40.
Nincs Casco ezert probalkozok a felelossegbiztositassal”
A Casco nem fizet?
bboytrick2g
„ha karban lett volna tartva a teto akkor a kar kissebb lenne”
Ez egy hatalmas duma, de a valóságtól nagy valószínűséggel messze áll.
Nálunk a szomszéd nem sokkal a vihar előtt csinálta meg a vejével a tetőt.
Ezek után jött egy vihar és csak úgy hullottak a cserepek lefelé, mint a legyek.
De említhetném a korábbi lakhelyemet, ahol bár tudtuk, hogy nem nagyon szabad a padláson közlekedni, mert gyenge a tetőszerkezet, mégis mikor jött egy hatalmas nagy szélvihar, akkor mindenütt körülöttünk repültek a cserepek, dőltek ki a kerítések, de nálunk semmi. Mindössze egy két évvel korábban elültetett kajszibarack fám tépte ki tövestül.
Kártérítés? Az önkormányzat végképp nem okozott neked jogellenesen kárt.
Legfeljebb segély. De akinek autója van...
Felejtsd el.
Koszi a valaszt :) Igen, a szomszednak van felelossegbiztositasa, viszont a szel az kerdeses. Tobb haztetot is megrongalt, viszont az biztos, ha karban lett volna tartva a teto akkor a kar kissebb lenne. A cserepek alatt a tartogerendak korhadtak, es mint mondtam barmilyen szel nelkul eddig is volt ra pelda, hogy 1-1 cserep leesett magatol. Megprobalom baszogatni a biztositot picit hatha fizet ra valamennyit. Az onkormanyzatnal meger egy probat valamilyen karterites viharkarra hivatkozva?
bboytrick2g,
Ha a szomszédnak van felelősségbiztosítása?
Akkor kell az alapján fizetnie a biztosítónak, ha a kár felróható a szomszédnak, ami értelemszerűen esetében a tető rossz állapotát jelentheti. Hogy mekkora volt a szél, és mennyire rossz a tető, mind szakkérdés, ezért biztosra nem mehetnél, de véleményem szerint, ha erős - de nem extrém - szélben is csak néhány cserép hullott le, akkor az inkább a rossz tető miatt lehetett, hiszen egy extrém szél, ami mentesíthetné a biztosítót, az levitte volna a többi cserepet is.
Sajnos ez mindig határeset, és gyakran azon múlik mennyire vagy te - vagy az ügyvéded - agilis, és baszkodjátok a biztosítót.
Ha nincs ilyen biztosítása, akkor közvetlenül tőle követelheted, szintén perben végső esetben.
Nincs Casco ezert probalkozok a felelossegbiztositassal :/ de ugy nez ki sajat zsebre fog menni. Szoval egyaltalan nem szamit a teto allapota ha viharos szel vitte a cserepeket? Mindenkepp vis maior?
Van Casco-d?
bboytrick2g
„igényelhetek bármilyen féle kártérítés valakitől?”
Pl. CASCO?
Végső esetben marad a szomszéd, vele kell elrendezned, ha másként nem, akkor peres úton.
Üdv! Segítségre lenne szükségem!
Sajnos egy erős vihar miatt a szomszed ház cserepei súlyosan megrongálták a saját udvaron parkoló autóm. 54km/h-nál erősebb széllökések lehettek, viszont a szomszéd cserepei egyszer-egyszer maguktól is leestek, tehát a tető nem volt rendesen karban tartva. Ilyenkor is hivatkozhat a biztosító vis maiorra? Ha igen, igényelhetek bármilyen féle kártérítés valakitől?
Köszönettel
Gábor
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02