Sziasztok,
Egy polgári perben a felperes törvényes képviselője vagyok. Regisztráltam magam és az ügyet az eakta rendszerében, a hozzáférést megkaptam.
Az eakta-ban látok mindent (ügyadatokat, iratokat - végzéseket, bírói utasításokat, hivatalos feljegyzéseket, stb.), kivéve egy dolgot:
Az alperes beadta az ellenkérelmet (ezt és a mellékleteit az iratok között már látom), viszont amikor ezeket szeretném megnézni, akkor az \"Ön nem jogosult a kiválasztott irat megtekintésére\" üzenetet kapom. A jogi képviselőm hivatalosan kiadmányként még nem kapta meg az ellenkérelmet, elképzelhető, hogy amíg nem adják ki, addig zárolva van az eaktában a megtekintési lehetőség, és csak utána jelennek meg ezek az iratok nálam is?
A neten találtam egy eakta tájékoztató dokumentumot, amiben ez szerepelt:
\"Ha egy kiválasztott irat maga nem nyílik meg, és azt a hibaüzenetet kapjuk, hogy „nem jogosult a kiválasztott irat megtekintésére”, akkor ez azt jelenti, hogy külön írnunk kell a bíróságnak, hogy az ügyben keletkezett iratok megnyitására is adjanak jogosultságot (kb. \"kérem, hogy a Tisztelt Bíróság az egyes bírósági végzések és ellenérdekű fél által benyújtott iratok betekintését szíveskedjen számomra elektronikusan lehetővé tenni.\")\"
Ha szükséges, ezt megteszem majd, de feleslegesen nem szeretném terhelni a Bíróságot sem, mivel szerintem nekem már beállították a jogosultságokat, mivel a többi perirathoz hozzáférek.
Köszi előre is a válaszokat.