Parkolási problémák


drbjozsef # 2022.04.30. 18:54

MD,

Mi ez a fasság? Közterületen, szabályosan, most nem parkolhat ott ahol akar?

Taktothnik,

Elsőnek annak jár utána, hogy BIZTOSAN szabályosan parkoltok akár a házak előtt, akár a kis utcában?
(A saját garázsotok elé odaparkolhattok, a kresz szerint kijáróba tilos, kivéve, ha hozzájárul a jogosultja, aki ti vagytok)
Irány, zöldfelület, utcaszélesség, miegymás.

Másodiknak nézd meg a környketek térképét az ingatlanhivatalnál (ügyfélkapuval a közműtérképen látod a helyrajzi számokat, az alapján lekérdezheted az egyes területeket), és nézd meg, kié az a kis utca. Ha közterület, akkor szabályosan (!!!) természetesen oda is parkolhat bárki.

Majordomus # 2022.04.29. 18:47

Az a megoldás,hogy bemégy az önkormányzathoz, és kifizetsz egy darab parkolóhely megváltást.
.
Erről szóló igazolást kiteszed a szélvédőre,ettől kezdve ott parkolsz ahol akarsz közterületen.

Szomorú örökös # 2022.04.29. 16:46

Taktothnik

Az a ház előtt található rész nem közterületnek számít?

De igen.

an egy, a két ház között található kis utca, mely a garázsokhoz vezet, ami a garázstulajdonosoké szerintük. Mivel két autónk van, bérlünk ott egy garázst, a másik autóval gyakran a kisutca mentén állunk le

Miért nem a bérelt garázs elé álltok? Egyébként sem biztos, hogy az az „utcának” nevezett valami valóban utca.

Rettentő bosszantó, nem lehet a környéken sehol megállni...

Na most képzeld csak el, azoknak milyen pocsék lehet, akik egy belvárosi sétáló utcában laknak. :-O

Taktothnik # 2022.04.29. 05:19

Üdv!
Társasházban lakunk, és a szomszéd házban lakó egy pár vendettát indított a mi lakóink ellen. A ház előtt, az út mentén, a kerítések előtt találhatók parkolóhelyek. A mi házunk előtt mindössze 1 db kialakított hely van, a fennmaradó részen árok található. Erre az 1 db helyre jut 3 lakó, akinek autója van, így sokszor a szomszéd ház elé állunk. Az utóbbi időben elkezdtek cetliket kirakosgatni az autókra, ha az ő házuk elé állunk meg, hogy erre nem vagyunk jogosultak, álljunk el onnan. A kérdésem az lenne, hogy milyen szabályok léteznek erre? Az a ház előtt található rész nem közterületnek számít? Megjegyezném, hogy bőven van hely a ház előtt, ők is elférnek. Továbbá van egy, a két ház között található kis utca, mely a garázsokhoz vezet, ami a garázstulajdonosoké szerintük. Mivel két autónk van, bérlünk ott egy garázst, a másik autóval gyakran a kisutca mentén állunk le, de onnan is mindig elzavarnak. Nem lennénk jogosultak így bérlőként a közös területek használatára? A szabad kijutásban a kisutcan parkoló autók nem zavarnak. Rettentő bosszantó, nem lehet a környéken sehol megállni... tudna ebben valaki segíteni, kinek van igaza?