tmsnmeth80
„Itt fix telepített kamerák vannak, amiket már a felmérésnél is látott.”
Gondolom hivatalos hatósági hitelesítéssel rendelkező térfigyelő kamerák profikkal üzemeltetve....ja nem.
Vettél a boltban egy szettet és felszereltetted, majd úgy gondoltad, hogy ez egyszer legalább hasznos lesz.
Szóval nagy eséllyel ugrik a bizonyítékként történő felhasználás lehetősége, ha a bíró nem engedélyezi.
„Az, hogy van e neki vállalkozó igazolvány vagy nincs azt nem tudom. Nem akartam ,,igazoltatni,, mert jó hírű.”
Tehát nyíltan bevállalod a hatóság előtt is, hogy nem ellenőrízted a számlaképességét, azaz a feketegazdaságot gazdagítottad volna.
„Fizetési meghagyást ilyen esetben is adhatok be?”
Persze, nem tilos az! Bárki bármiről beadhatja, aztán ezzel még tuti nem fog egyből megoldódni. De hajrá!
„Szóval, nem állt mögötte egy operatőr, ami frusztráló lehet.” V.S. „időnként mobiltelefonnal is kameráztam munkavégzés közben.”
Most akkor azt kéne eldöntened, hogy melyik mondatoddal állítottál valótlanságot! ;-)
És félreértés ne essék, nem írtam egy szóval sem, hogy nem érzek együtt veled, nagyon is átérzem, hogy fáj.
Viszont eléggé sok tényezőben sántít a dolog. Te egyértelműnek gondolod az egészet, de ezt szerencsére más fogja eldönteni.
Pl. itt van ez is: „Igazságügyi szakértő személyesen megnézte az asztalos munkáját” Vajon írásba is adta a véleményét?
Ha nem, akkor ismét megkeresheted, immáron hivatalos felkéréssel, kifizetve a busás szakértői díját (azt ugyebár neked kell majd).
Aztán ha nyersz, akkor van esély, hogy egyszer majd megtérítik a károdat. Addig viszont nem fogsz tudni főzni, mosogatni...