Tisztelt Címzett,
Szeretném megtudni, hogy egy határozott idejű bérleti szerződést fel lehet e bontani csak úgy!
Száma fizetve,
problémák nincsenek,
minden ok nélkül felbontható e?
köszönöm
Tisztelt Címzett,
Szeretném megtudni, hogy egy határozott idejű bérleti szerződést fel lehet e bontani csak úgy!
Száma fizetve,
problémák nincsenek,
minden ok nélkül felbontható e?
köszönöm
Tapaszto76
1.
A szerződéseket be KELL tartani!
2.
Aki nem tartja be az helytáll az okozott károkért.
A helytállás lehet
...és lehet, hogy egyszerűen beletörődik a kárba aki szívott.
3.
A meglévő szerződést lehet módosítani
- -
Mondjuk ezeket az alapokat egy vállalkozónak illene tudni...
Álmából felkeltve is.
Tisztelt Fórumozók.A következő kérdésekben kérnék segítséget:
Előzmény:Alperes egy ingatlankezelő zrt-től bérelt szoc.lakást egy társasházban mely az ingatlankezelő birtokát képezi.A fűtést és a használati melegvizet az ingatlankezelő állítja elő helyben az ingatlan alagsorában található gáz központi fűtés rendszeren.A kérdésem az lenne hogy az ingatlankezelő adhat-e el pl hőt,(vagy használati melegvizet)ha az erre vonatkozó tevékenység (fűtés szolgáltatás,távhő szolgáltatás) nem szerepel az ingatlankezelő FEOR-jában az alapító okiratban.
Szép napot !
A következő lenne a kérdésem , egy másik vállalkozó és köztem történt egy megállapodás , melyben fizetési feltétel volt megadva , és annak határideje . A fizetési feltétel nem teljesült csak 3 hónap múlva , engem ezzel kér és kellemetlenség ért .Semmisé lehet e tenni a megállapodást és visszaállítani az eredeti viszonyokat . A megállapodást ügyvédnél kötöttük.
A választ köszönöm előre is.
Nincs jelentősége.
A dátumtól ketyeg az elévülés.
(gondolom ez a kérdés lényege)
Amit a régi PTK szerint viszont megszakít
a szerződés szerinti címre küldött
felszólító levél is, mint elévülést gátló lépés.
Kedves nonolet!
Szerződésben kölcsön futamideje : 24 hónap
A kölcsön végső lejártának napja: 2011.11.01.
Nincs megújítás, nincs határozatlan időre váltás. Ezért kérdezem, hogy 2011.11.01. dátum a szerződés megszűnésének a napja-e vagy esetlegesen van-e értelme és jogkövetkezménye a szerződés felmondásának a 2011.11.01. napját követően? ( hozzáteszem a régi Ptk. hatálya alá eső szerződés )
Az attól függ, hogy a lejárat után mi a sorsa...
Ez a konkrét szerződésből derül ki.
Tisztelt Fórumozók!
A határozott időtartamra megkötött kölcsönszerződés lejárta után van-e jelentősége a szerződés felmondásának ?
Tisztelt KBS, Immaculata és Ycal!
Nagyon szépen köszönöm a megtisztelő válaszokat és a segítségeteket. A teljes homály oszladozik a kérdésben.
Vadsuhanc:
A jelzalogjog alapito szerzodes nem kulon szerzodes abban az ertelemben ahogy te gondolod, hacsak nem "önálló" zalogjogot alapito szerzodes.
Annyiban kotodik a kolcsonszerzodeshez, hogy a kolcsonszerzodesbol adodo tartozas "behajtasat" biztositja. (A bank VH-t indithat es a lakas arverezesebol/eladadabol befolyt osszeg a jelzalog szerzodes alapjan a kolcsontartozas erejeig a bankot illeti majd.)
Ebbol adodoan viszont csak akkor er valamit a szezodes, ha van ervenyes koveteles amit biztositson.
Ez a jelzalog szerzodes kizarolag arra szolgal, hogy arveres vagy kozos ertekesites eseten a bankot illesse meg a vetelar azon resze ami a szerzodesben szerepel.
Ezt a szerzodest nem mondja fel a bank, leven ez biztositja, hogy "hozzajusson" a penzehez.
A kj. okiratba foglalas csak azert tortent, mert igy a banknak nem kell birosaghoz fordulnia, hanem az okirat alapjan egybol VH indithato.
De itt egy cikk ami "pontosan" leirja az egesz dolgot:
:)A kölcsönszerződés biztosítéka a zálogszerződés.
Amennyiben a kölcsönszerződés felmondásra került, akkor annak fedezetére ott van a zálogszerződés. Kár lenne azt felmondani, mert nem maradna fedezete a meg nem fizetett kölcsönnek.
Egyébként létezik egy szerződésben részleges felmondás, - mert csak a zálogszerződés felmondása ebben az esetben részleges felmondásnak minősülne - de csak akkor, ha abban a felek külön megállapodnak.
De mi az igazi problémád? Mert ha csak ez, akkor ez ettől nyugodtan alhatsz. Emiatt izguljon a polgári jogi vizsgára készülő jurista.
Kedves KBS !
Ne fikázz le kérlek. Nem meggondoltam, indulatból írtam.
A kölcsönszerződés mellékletét képezte a zálogszerződés. A hitelező felmondta a kölcsönszerződést. Ezért kérdeztem, hogy a külön megírt és külön szerződés képező zálogszerződést külön fel kellett volna-e mondania vagy így a kölcsönszerződés felmondásával a zálogszerződés is felmondásra került?
Megjegyzem, az utolsó posztod alapján már az is kétséges, hogy tudod, mi az a szerződés.
Fogadjunk, hogy nem elméletileg vagy kíváncsi rá, hogy mi az összefüggés a kölcsönszerződés felmondása és a kölcsönt biztosító jelzálogjog között, hanem konkrét problémád van!
Hadd ne tartsak már itt kiselőadást arról, hogy mi az a felmondás, hogy mi a jelzálog-szerződés tárgya, tartalma.
Tisztelt KBS!
Köszönöm és értem. Nem jogászkodni akarok , hanem megkérdezni azt, hogy a hitelszerződés felmondásaával a zálogjog szerződés is felmondásra került-e ?
Két külön szerződés de egy közjegyzői okiratba foglava.
Tényleg elnézést ha kapkodok és nem átgondolt vagyok. De kiakasztó dolgok történtek ma....
És ha jól látom, egyébként sem azt kérdezed, amit valójában akarsz.
Ezerszer elmondtam már: a laikus ne jogászkodjon. Ne használja a jogi szaknyelvet, amelyet nem ismer, hanem fogalmazza meg a tényállást egyszerű köznyelven; ne próbálja meg az esetből az absztrakt jogi problémát kivonni, hanem adja elő a konkrét problémáját. Mindenkinek jobb lesz.
Elsőre elmondtam egy mondatban.
Két mondatban megtisztelnél azzal, hogy elmondod miért értelmetlen a kérdésem?
Nem mondom, hogy nem az de kicsit ki vagyok akadva. Nem részletezem pontosan miért.
Értelmetlen, amit kérdezel.
Kedves KBS!
Tehát a szerződés felmondásával a zálogszerződés is felmondásra kerül? A szerződés felmondásakor a banknak igazolhatóan felajánlottam, hogy a lakást vegye át a szerződés szerint.
Azon nincs mit felmondani.
Szeretném megkérdezni, hogy ha a hitelező hitelszerződés felmondja, amelynek melléklete a zálogszerződés, amely külön közokiratba foglalva és külön szerződésként szerepel, akkor a hitelszerződés felmondásával a zálogszerződés is felmondásra került?...
Nem annyira a Ptk.-ban, mint inkább a külön törvényben.
Hello,
korábban olvastam már vitát erről valamelyik témában, de nem találom.
Úgy tudom, hogy a bérleti szerződés rendes (ill. rendkívüli) felmondásának szabályozása kógens szabályozás az új Ptk.-ban, de milyen alapon?
6:347 és 6:348
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |