Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.12. 17:26

Ezt alaposan félreértetted. A fórumregisztráció nem az a a regisztráció.

Szilvia0801 # 2013.08.12. 17:34

Szolgáltatásunk keretében a felhasználók részletesen bemutathatják, hogy milyen jellegű probléma, kérdés megoldásához keresnek szakembert, a rendszert igénybe vevő ügyvédek pedig egy - saját jelszavukkal védett - oldalon olvashatják a beérkező felkéréseket.

A beküldött új megkeresésekről - moderálás után - minden, szaknévsorunkban szereplő ügyvédet e-mailben értesítünk, akik érdeklődésüket a részükre biztosított weboldalon jelezhetik. Az adott ügy további részleteit, kérdéseit a felek egymás közt közvetlenül, bizalmasan tisztázhatják. Célunk csupán az, hogy megkönnyítsük a problémájára megoldást kereső ügyfél, és az ügyet vállalni szándékozó ügyvéd közti első kapcsolatfelvételt.
Szolgáltatásunk célja a jogi képviselet ellátására vállalkozó ügyvédekkel történő kapcsolatfelvétel elősegítése, a jogi szakértelmet igénylő helyzetek, ügyek megoldásának megkönnyítése. Sajnos nem áll módunkban egyszeri kérdéseket tartalmazó üzeneteket továbbítani (az ilyen kérdéseket Látogatóink a fórumban tehetik fel). A beküldött megkereséseket ellenőrzés és moderálás után küldjük ki. (A fenti feltételeknek meg nem felelő üzeneteket értesítés nélkül töröljük.)

Akkor ezt hogyan kell értelmezni?

Dr.Attika # 2013.08.12. 18:07

Bizony nem. Ott kőkemény pénzt kell fizetni a regisztrációért.

Szilvia0801 # 2013.08.12. 18:19

Ez még mindig nem válasz arra a kérdésre, hogy mit értettem én félre?
Amit bemásoltam az az " ügyfél keres ügyvédet" felhasználási feltételei.
Nos uraim felhomályosítanának miben tévedtem?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.12. 19:35

Miből gondolod, hogy "a szaknévsorunkban szereplő" azonos a "fórumon regisztrálttal"?

Nusy # 2013.08.12. 20:09

Tisztelt Fórumozók!
Tudna Nekem valaki segíteni,hogy a szerződésemben mit nézzek,hogy rájöjjek támadható e a deviza szerződésem?Autó hitelem van,amit 2008ban devizában lett felvéve,és most hallottam,hogy ha egy bizonyos rész a szerződésben nem megfelelő,akkor támadható!Kérem segítségüket!Köszönöm!

monalisa1 # 2013.08.12. 20:45

Nusy

Ahány bank annyiféle szerződésmint, és előfordulhat tartalmi eltérések.

monalisa1 # 2013.08.12. 20:53

Szilvia0801

Itt ezen topicban valahol "a" tavasz magasságában írt be egy ügyvédnő: dr. Gerencsér Éva, Gerencsér Ügyvédi Iroda, 1033 Bp., Flórián tér 4-5. VI/45. Tel.: 1/240-5120. // Egy autóhiteles itéletet másolt be ide.

Szilvia0801 # 2013.08.13. 05:39

KBS

Mertem abból a feltételezésből kiindulni, hogy a megnevezett oldalon van két lista. Az egyik szaknévsort a másik szakterületet foglal magában. Laikusként azt gondolnám, hogy ők azok akik megkapják az ügyfél levelét.
Viszont ha ez mégsem így van az a ti károtokra megy.
Mert nem kapjátok meg a megkeresést, így nem is lesz potenciális fizető ügyfél abból aki itt próbál a problémájára ügyvédet keresni.
Tehát ha el van cseszve " az ügyfék keres ügyvédet" oldal, talán tennetek kéne érte, hogy úgy csinálják meg ami biztosítja a lehetőséget ügyfél és ügyvéd között a kapcsolatfelvételre.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.13. 06:25

Én abban benne vagyok? DrAttika? ObudaFan? Lajcsó?

Szilvia0801 # 2013.08.13. 06:33

Egyébként ha rajtam múlna a peres ügyekben sikerdíjassá tenném az ügyvédi közreműködést.
Akkor átgondolnátok, hogy a megélhetésetekért meg is kell dolgozni.
Ez főleg rád vonatkozna KBS és a hozzád hasonló mentalitással rendelkező ügyvédekre.
Még mindig nem láttam tőled egy valamire való, ügyvédhez méltó, segítőkész hozzászólást. Bár olvasgatva a fórumot látom van aki rólad vesz példát sajnos.
A helyedben nyitnék egy topicot azzal a címmel: hogyan veszítsünk el ügyfelet az arrogáns,cinikus, lekezelő, pökhendi magatartásunkkal?
Te még arra sem veszed a fáradtságot, hogy a semmitmondó hozzászólásaidban legalább megnevezd azt akinek írod. ( pedig ezt már szóvá tettem, de úgy látszik nem fogod fel ennek a súlyát sem)
Tény az intelligenciát nem diplomával osztogatják..

Szilvia0801 # 2013.08.13. 06:41

KBS nem tudom, hogy benne vagy-e de nem is érdekel.
Itt a hozzászólásaid alatt fennen hirdeted az ügyvédi irodádat. Szerintem már a kutyát sem érdekli, hogy ki vagy mi vagy.

Egyébként meg ObudaFanról annyit, hogy Ő normálisan képes kommunikálni az itt segítséget kérő emberekkel.
Ég és Föld kettőtök között a különbség hozzáállásban.
Valószínűsítem, hogy hozzá többen fordulnak segítségért mint hozzád.
El kéne gondolkoznod egy gyökeres stílusváltáson.

Dr.Attika # 2013.08.13. 06:56

"Tehát ha el van cseszve " az ügyfék keres ügyvédet" oldal..."
Szilvia0801 írta

Milyen önkritikus. Szellemes: nem ügyfél, hanem ügyfék." Valóban sokszor az ügyfél egyben ügyfék.

A sikerdíjjal kapcsolatban az a probléma, hogy az ügyvéd szakszerű ügyellátást vállal és nem eredménykötelem az ügyvédi megbízási szerződés. Ha csak a sikerdíj elérése miatt buzgolkodik az ügyvéd, akkor nem az etikai normák szerint jár el. A másik probléma, hogy a sikerdíj megfizetésekor nem nagyon törik magukat az ügyfelek, vagy ahogy Szilvia fogalmazott, ügyfékek.

Szilvia0801 # 2013.08.13. 07:46

Kedves Atika!

Elnézést az elírásért. "ÜGYFÉL" akart lenni.
Ne keress a kákán is csomót. Pontosan tudod miről írtam.

Sherlock # 2013.08.13. 08:20

Egyébként ha rajtam múlna a peres ügyekben sikerdíjassá tenném az ügyvédi közreműködést.

Rajtad múlik, úgy állapodj meg. Ha találsz olyan hülyét aki ebbe belemegy, akkor megérdemlitek egymást.

wers # 2013.08.13. 08:23

ezen elgondolkodtam, milyen édes lenne, ha csak akkor fizetnék ki az óradíjakat, amikor a nebuló sikeres nyelvvizsgát tett... nanehogymár... és ha 20 év sem elég neki?

Zöldövezeti11 # 2013.08.13. 08:35

Sherlock !

Biztos nem talál.

De azért olyan konstrukció csak elképzelhető, hogy alapdíj + sikerdíj kombináció !!

Sherlock # 2013.08.13. 08:42

Minden elképzelhető, csak mikor az ügyfél azzal kezdi hogy nincs pénze/munkanélküli/miegymás és a per olyan ami effektív nem hoz pénzt, akkor valamiért nem szoktak rárepülni az ügyvédek.

Szilvia0801 # 2013.08.13. 08:46

Wers azon a bizonyos "nyelvvizsgán" át lehet menni kettessel és ötössel is. Lássuk be óriási a különbség.
Ez vonatkozik a diploma megszerzésére is...

wers # 2013.08.13. 08:47

akkor valamiért nem szoktak rárepülni az ügyvédek

És munka öröme? Az kiment a divatból? :))

wers # 2013.08.13. 08:49

Szilvia0801, nyelvvizsgán nics kettes meg ötös

egyébként ha megvan a papír a kutya meg nem kérdezi, mi van benne

Ha jól emlékszem tőlem még soha nem is kérték.

Szilvia0801 # 2013.08.13. 08:56

Wers te nem látod az idézőjeleket? Akkor lefordítom neked jó?
A diploma minősítése:

Az oklevélbe kerülő minősítés kiszámításának módja:
A göngyölített átlageredmény a tanulmányok során a számítás időpontjáig teljesített tantárgyankénti kredit és a kapott érdemjegyek szorzatösszegének és az osztályzattal értékelt tantárgyak kreditösszegének hányadosa. Ha a teljes képzési időre vonatkoztatott göngyölített átlageredmény és a záróvizsga minősítésének számtani átlaga:
4,51 - 5,00 között van, akkor a minősítés kiváló,
3,51 - 4,50 között van, akkor a minősítés jó,
2,51 - 3,50 között van, akkor a minősítés közepes,
2,00 - 2,50 között van, akkor a minősítés elégséges.

wers # 2013.08.13. 09:10

Kedves Szilvia, ma nem ismerek rád, rossz éjszakád volt?

Az, hogy egy tanítványom átmegy-e a nyelvvizsgán és milyen eredménnyel nem csak rajtam múlik.
Jó de ez valóban nem vonható teljesen párhuzamba az ügyvédek tevékenységével. Csak elméláztam, hogy a Józsi okos lányát életem végéig istápolhatnám hobbiból.

Szilvia0801 # 2013.08.13. 09:28

Kedves wers!

A kulcsszavakat már leírtad én csak javítanék rajta ha nem baj.
Ez valóban nem vonható párhuzamba az ügyvédek tevékenységével.

Szilvia0801 # 2013.08.13. 11:01

KBS válasz a kérdésedre:
Én abban benne vagyok? DrAttika? ObudaFan? Lajcsó?

Nos ez Lajcsó válasza az ingatlanügyek topicban:
Ha nyáron is fűtöl, nem csoda, hogy elromlik.

KBS a kérdésedből azt vontam le, hogy Lajcsó is ügyvéd.
Még nem kommunikáltam Lajcsóval de azt gondolom ha valaki itt képtelen leírni tisztességesen egy magyar szavakkal teli mondatot az kb a tárgyalóteremben sem képes kifejezni magát.
Ámbár lehet ez valami ügyvédi szleng...ki tudja.