Sherlock:
Nincs olyan, hogy virtuális pénz.
Akkor te hogyan neveznéd?
A "teremtett számlapénz" megfelel vagy egyéb kifejezést szeretnél , hogy a válasz helyett kötözködhess?
Sherlock:
Nincs olyan, hogy virtuális pénz.
Akkor te hogyan neveznéd?
A "teremtett számlapénz" megfelel vagy egyéb kifejezést szeretnél , hogy a válasz helyett kötözködhess?
Esetleg mondjuk úgy , hogy a multiplikatív pénzteremtés folyamatában létrejövő számlapénz?
Amíg nem volt elektronikus átutalás, addig a bankó prést kellett beindítani (még korábban aranyat kellett verni) a pénz szükséglet kielégítéséhez. Most már elég beírni a MNB nagy számítógépébe, hogy pl. 5.000.000.000,- és máris van ötmilliárd magyar forint.
Teljesen meddő a vita, főleg ezzel a Sherlockkal szemben aki szerint mindenki más sötét...nem is kell FX swap, illetve más hedge ügylet sem, ha a folyósításkor nem használnak CHF forrást...ugyanis ekkor a bank semmiféle kockázatot nem vállal, hiszen nem csökken a CHF állománya, ezért nem vállal árfolyamkockázatot...
„A pertársaság képviselői elmondták, hogy megkeresésükre az AXA bank többek közt levélben azt közölte velük, hogy a hitel mögött deviza nem volt, ez egy úgynevezett ‘deviza elszámolású hitel termék’. Ez azonban már azt veti fel, hogy akkor mi alapján tart igényt a bank az árfolyam növekedéséből származó jelentős bevételekre.
A per folytatására június 12.-én kerül sor. ”
Vélelmezhető, hogy az összes többi bank illetve pénzügyi szolgáltatást nyújtó cég ugyanezen módon járt el a „deviza alapú” kölcsönök folyósításakor.
„ ha a folyósításkor nem használnak CHF forrást...”
A bank nyilván örömmel ad forintkölcsönt a forintkölcsön kamatának a negyedéért, ötödéért, csak hogy átverje az adóst. (A szegény átvert adósnak a törlesztőrészlete így kb. 2011-eig az árfolyam-emelkedéssel együtt is alacsonyabb volt, mintha tényleg forintban vette volna fel azt a kölcsönt. Pedig ha tudta volna!)
„Sherlockkal szemben aki szerint mindenki más sötét.”
Magad bizonyítod az ilyen beírásokkal, hogy van oka így vélekedni.
ez az..sajnáljuk már szegény bankokat....
gondolja már át ember: hogyan lehet a banknak nyereség az árfolyamkülönbözet, ha folyósításkor átváltott CHF-et forintra...sehogy, ugyanis ekkor neki is CHF-ben kell törlesztenie, és az árfolyamváltozással nem nyer semmit...ellenben a bankok arra panaszkodnak, hogy őket ezzel mekkora veszteség éri...hogy lehet az veszteség, ami nem is lett volna nyereség...
de mindegy is..elmondtam már, nekem folyósítottak egy x összeget, csak éppen ha CHF forrásból folyósították volna, akkor az árfolyam miatt több ezer forinttal többet kellett volna folyósítaniuk...ez tizenezer szerződésnél kiszámolható ennél a pügyi intézménynél...ha lett CHF forrás, akkor ez a hiba nem fordulhatott volna elő, ugyanis egy adott CHF összeget, meghatározott árfolyammal csak egy forint összegre tud váltani...ennyi
Épp arról írtam, hogy nem kell sajnálni őket, nem hülyék. Következésképp hülyeség azt feltételezni, hogy olyan ügyletet kötnek, amilyet csak egy hülye kötne. (Hogy tudniillik átverésből forintkölcsönt adnak devizakölcsön feltételekkel.)
De ezt ezerszer mondták már neked, meglepne, ha pont ezeregyedikre értenéd meg.
KBS:
"A bank nyilván örömmel ad forintkölcsönt a forintkölcsön kamatának a negyedéért, ötödéért, csak hogy átverje az adóst."
Persze, hogy örömmel adott, mert a forintkölcsön a kutyának sem kellett...... tehát ült a jó magyar forintján....
Sejtettem. Ezeregyedszerre sem megy. Nem baj.
Magyarország (jogász) miniszterelnökének többszöri nagy nyilvánosság előtt tett nyilatkozatára, miszerint a bankok becsapták és félrevezették az adósokat.. Egyik nyilatkozata 2011.09.23-án Dabason hangzott el „A devizahiteleseknek segíteni kell, mert az nem megy, hogy egy országban egymillió embert becsapjanak – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő Dabason, egy városfejlesztési beruházás átadási ünnepségén.”
2012.12.23-án a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy a devizahiteleseket „BECSAPTÁK és FÉLREVEZETTÉK”.
De mondok jobbat KBS, a te kérdésed arra irányul, hogy hogyan lehet a forintot CHF kamattal nyereségesen kihelezni?
A válasz 4 betü : CIRS
„Magyarország (jogász) miniszterelnökének többszöri nagy nyilvánosság előtt tett nyilatkozatára, miszerint a bankok becsapták és félrevezették az adósokat”
Nem ez az első szamárság, amit Orbán Viktor mond, szerintem te is tudnád sorolni.
S ami azt illeti, annyira jogász ő, amennyire én vegyész.
Ycal, el kellene döntened, hogy most akkor volt devizaügylet, vagy nem volt. Vagy ez is olyan, mint az egyszeri ló? "Ha akarom vemhes, ha akarom, nem vemhes"?
KBS az idézőjel lemaradt az írásomról. Bár gondolom ha nem lenne jogi végzettsége ( márpedig állítólag van) akkor csak kikérte volna magának.
„Dr. ORBÁN VIKTOR
Életrajz
1987-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és
Jogtudományi Karán szerzett diplomát. ”
Létezik, hogy szociológus lenne? Vagy csak én olvastam az imént rosszul?
Kedves KBS!
"(Hogy tudniillik átverésből forintkölcsönt adnak devizakölcsön feltételekkel.)"
A bankok tisztában voltak azzal, hogy számukra az árfolyamnyereség az igazi üzlet, nem a kamat.
És csak abban az esetben, ha valós deviza nem szerepel az ügyletben
Igen, Szilvia0801, én meg nagyjából ugyanakkor, tehát kb. 30 évvel ezelőtt a debreceni vegyipari szakközépiskolában szereztem vegyészlaboráns és 801-es szakszámú általános vegyészszakmunkás bizonyítványt. Mit tippelsz, le tudnám még rajzolni a kisnyomású polietiléngyártás elvi folyamatábráját?
„A bankok tisztában voltak azzal, hogy számukra az árfolyamnyereség az igazi üzlet, nem a kamat.”
Persze. Annyira, hogy 2011-ig az állítólagos árfolyamnyereséggel együtt is kevesebben kaptak ugyanazért a kölcsönösszegért havonta, mint az egyidős forintkölcsönökért.
Tudom, tudom, hosszú távra terveztek; ráér nekik tíz év múlva is a haszon, addig egy kicsit összébb húzzák magukat.
KBS így végiggondolva nem hinném, hogy emlékeznél rá.
Hát nem. Rémlik, hogy szó volt róla, bizonyos töredékek fel-felbukkannak, de nem áll össze. Valahogy így van Orbán Viktor is a magánjog dogmatikájával. (Megengedem, az alkotmányjog, közigazgatási jog talán jobban megmaradt neki.)
KBS
"addig egy kicsit összébb húzzák magukat."
Nem úgy tűnik, hogy összehúzták volna magukat. A hitelek általában hosszú futamidővel kötődtek, nem véletlen, hogy a törlesztőrészletek már akár duplájára nőttek pl 2008 óta.
KBS:
Én arra a kérdésedre válaszoltak, hogy hogyan lehet HUF-ot CHF kamattal kihelyezni :-)
OLVASTAD, HOGY CIRS ESETÉBEN LEHETSÉGES AZ, HOGY A TŐKEÖSSZEGEK NEM MOZOGNAK AZOKAT CSAK A KAMAT ELSZÁMOLÁSHOZ HASZNÁLJÁK..... :-))))))
"Ycal, el kellene döntened, hogy most akkor volt devizaügylet, vagy nem volt."
Már elmondtam, portfólió szinten elképzelhető, hogy volt valami, a probléma, hogy az egyes szerződésekhez ezt nem tudja hozzákapcsolni a bank.....

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02