Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Allora Gondola # 2013.07.27. 15:36

Friss, a teljes cikk itt olvasható.

http://www.azenpenzem.hu/…eseket/1342/

Így mentik a devizahiteleseket

2013. július 27.
Egyre több részletre következtethetünk a kormány devizahiteleseket mentő várható csomagjáról.

Annyi mindenesetre már mindenképpen jól látszik, hogy ez a segítség semmiképpen sem az, mint ami a miniszterelnök korábbi szavaiból felsejlett.

A deviza lakáshitelesek, közülük is csak azok várhatják reménykedve a kormány mentőcsomagját, akiknek birtokában egyetlen ingatlan van. Erre vettek fel lakáshitelt és ebben is élnek.

Ez derült ki Orbán Viktor miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújából. Ha komolyan vesszük a kormányfő szavait (ettől pedig az sem tántoríthat el minket, hogy a Kúria döntését követően Orbán még egészen más húrokat pengetett), akkor a szabad felhasználású kölcsönnel rendelkezők, a több fedezetet bevonók kiesnek a kedvezményezett körből.

Feltűnően sokféle (egymásnak is ellentmondó) nyilatkozat hangzott el az elmúlt időszakban a devizahitelesek mentésével kapcsolatban. Szinte viccesnek tűnik, hogy többször felmerül, mik is a jogi lehetőségek. A végtörlesztés óta pedig nem lehet kétségünk abban, ha valamit tényleg akar a kormány, azt meg is teszi.

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Allora Gondola # 2013.07.27. 12:57

Szilvia0801
monalisa1
ártatlan1
Franciska69

Én sem hiszem, hogy a Bankszövetséggel tárgyalásos úton meg lehet egyezni.

• A Bálványosi Szabadegyetemen már a miniszterelnök is új szóhasználattal élt a devizahiteles dézsma "kivezetése", helyesen "kivezettetése" kapcsán. (Magától nem megy.)
  • Orbán Viktor a bankok primitív technikai eszközéről, mint közönséges PÉNZSZIVATTYÚRÓL beszélt. (Átvette Bogár László közgazdász szóhasználatát. Na végre.)

Sem a DEVIZA-NÉLKÜLISÉGRE alapított, alaptalan, a valóságban dézsma alapú HITEL, sem a kamatos kamat, NEM Természeti Törvény.

Van aki már 30 évesen tudott róla(...)

A bankár egy olyan ember, aki kölcsönadja neked az esernyőt, amikor süt a nap, de visszakéri egy perccel azelőtt, hogy eleredne az eső.
(Mark Twain)

A bankár időnként átöltözik. De a fehér gallér marad!

Paul Auster "tegnap" mondta:
A gazember örökre gazember marad. Az ember nem változik. (...) A csalás iránti vágy egyetemes... és ha az ember egyszer megízleli, többé sosem gyógyul ki. Könnyű pénz, ennél nagyobb kísértés nem létezik.
Paul Auster)

Mayer Amschel Rothschild
német bankár
1744. február 23. — 1812. szeptember 19.
Engedjétek át nekem egy nemzet pénzét, és nem érdekel, ki írja a törvényeket.
(...) hogy ne legyenek illúzióink.

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Allora Gondola # 2013.07.27. 10:51

2013.07.27. de. 10.30
Színhely: Tusnádfürdő (Erdély, Hargita megye)
http://www.tusvanyos.ro/

A devizahitelesekről is szót ejtett a miniszterelnök.
Érdemes megnézni, 20 perc az egész.

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde a Bálványosi Szabadegyetemen - Tusványos 2013

http://videotar.mtv.hu/…etemen_.aspx

Legyen saját véleményed mindenről, mindenkiről.
Ne higgy annak, aki azt mondja, nem vagy rá képes! Ha van egy álmod, ne mondj le róla! Ha valaki nem tud valamit, azt szeretné, ha te sem tudnád. Ha akarsz valamit, tegyél érte!

Semmi sem olyan aktuális, mint aminek eljött az ideje.
Ne tökölődjünk, lássunk hozzá ehhez a jó magyar dinnyéhez!

Allora Gondola # 2013.07.27. 10:02

Szilvia0801

Amiről senki nem beszél. Tőled hallom először.
A lombozódáson már túl vagyok, kiváltotta a nem tudok enni és nem tudok aludni fejezet.

Hogy milyen pusztító a "deviza - trauma", mint tényleges tömegjelenség? Meg kell élni, ha valaki tudni akarja, aki benne van, annak meg túl kell élni. Kötelező!
A túlélés kulcsa az volt, hogy átvészelje a pánik különböző fázisait, és összegyűjtse az erejét akkorra, amikor a félelem újból a hatalmába keríti.
(J. R. Ward)
Óriási rombolást, nem vagyoni kárt kell elszenvedni.

Szilvia0801

Már csak az a kérdés meddig halogatják a megoldást?
Akik árfolyamgáttal éltek ők is rosszul jártak. Akik nem, azok is.

- Vajon a gondosan kimunkált, fehérgalléros-pénzszivattyú rombolása milyen anyagi értékű kártérítést vonhat maga után?

• Egy bankár mindent képes kifejezni PÉNZBEN! A JOG is képes erre?
  • A rosszhiszemű, eshetőleges szándékkel okozott kár, a lelki lepusztulás, milyen következményekkel járhat?

Van jogorvoslati lehetőség?

Olvasom..., vajon valóban ez lesz az új PTK-ban?

PÉLDÁTLAN VÁLTOZÁS: SÉRELEMDÍJ LESZ A NEM VAGYONI KÁRTÉRÍTÉS HELYETT

http://enugyvedem.hu/…ites-helyett

A személyiségi jogsértések okozta lelki károk bírói megítélésének egyszerűsítését, a bizonyítási nehézségek, a bizonyítással kapcsolatos viták csökkenését várják a szakemberek attól a magyar gyakorlatban eleddig példa nélküli, új jogintézménytől, a sérelemdíjtól, amely a Polgári törvénykönyv hatálybalépése után felváltja a jelenlegi nem vagyoni kártérítéseket.

Így folytatja a cikkíró:

Az [origo] úgy tudja, a jogászok azért látják problematikusnak a jelenlegi szabályozást, mert bár sokszor az elszenvedett lelki sérelem elvileg nem jár költséggel, bizonyítható hátránnyal, ám az adott személy társadalmi, egzisztenciális helyzetére, életminőségére, életpályájára nagy hatással lehet.

• A rosszhiszemű, eshetőleges szándékkel okozott kár, a lelki lepusztulás, milyen következményekkel járhat?

MA, itt és MOST, van jogorvoslati lehetőség?

helcs # 2013.07.26. 15:48

Tisztelt Jogászok!
Segítségüket kérném az alábbi kérdésben:
"Ptk.223. § (1) A meghatalmazáshoz olyan alakszerűségek szükségesek, amilyeneket jogszabály
a meghatalmazás alapján kötendő szerződésre előír. Az általános meghatalmazás csak írásban
érvényes."
1.Egy bank a kölcsönszerződés megkötéséhez a helyette és nevében eljárónak mely jogszabály alapján, milyen alakszerűséggel adhat meghatalmazást.
2.Számít-e a törvény előtt, hogy a Hpt.2. számú melléklet
12/a-nak vagy 12/b-nek adta a meghatalmazást.

Nagy segítségemre volna ha ezen kérdéseket tisztázni tudnám. Szép napot mindenkinek.

Szilvia0801 # 2013.07.26. 14:04

Allora Gondola

Tisztában vagyok vele, hogy „Őszre meg kell születnie a "Devizahitelesek Kivezetése a Kiserdőből című törvénynek” hiszen vészesen közeledik 2014, kellenek a szavazatok. S akik anno rájuk voksoltak és most ugyanebben a cipőben járnak, aligha fognak X-et tenni a pártjuk neve mellé.
Már csak az a kérdés meddig halogatják a megoldást?
Akik árfolyamgáttal éltek ők is rosszul jártak. Akik nem, azok is.
A lombozódáson már túl vagyok, kiváltotta a nem tudok enni és nem tudok aludni fejezet.
Ötödölés? Az maga a csoda lenne. Márpedig csodák igen ritkán vannak. Azt hiszem annak az ominózus harmadolásnak is sokan örülnének ( többek között én is)ami lehetőségként felvetődött. Abban nem hiszem, hogy bárki is reménykedhet, hogy 2/3-1/3 arányban a bankok és az állam vállalja magára az árfolyam különbözetet.

Allora Gondola # 2013.07.26. 13:11

Dinnyeszezon van. Mindenki mondja magáét. Nem kell mindent bevenni. Főleg az altatót nem.

Korábban a Népszabadság kormányközeli forrásokra hivatkozva azt írta: a szerdai kabinetülésen lekerült a napirendről a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium javaslata, amely szerint a pénzintézetek egyoldalúan állnák az árfolyamváltozás különbözetét, mintegy 1100 milliárd forintot. A lap úgy tudja, hogy szerdán a nemzetgazdasági tárca javaslatait is megvitatták, amely az árfolyamrésre, a legrosszabb adósokra és a magáncsőd intézményére vonatkozna. A tárca azt is javasolja, hogy minden devizahiteles kötelezően lépjen be az árfolyamgát rendszerébe.

Patai Mihály "személy szerinti magánvéleménye":
http://mno.hu/…sara-1174629?…

Allora Gondola # 2013.07.26. 13:04

Szilvia0801
monalisa1
ártatlan1
Franciska69

• Nem kell lelombozódni. Őszre meg kell születnie a "Devizahitelesek Kivezetése a Kiserdőből" című törvénynek, mert a listavezetőnek szüksége van a voksainkra. (Az időzítés tisztán politikai marketing.)
  • Jelenleg kb. 3.700.000.000.000.- Ft, azaz háromezerhétszázmilliárd forint a devizahitelesek tartozásának összege MOST MA, 2013. július 26-án. A fele lakáscélú ügylet, a másik fele szabad-felhasználású kölcsönügylet.
  • Én elosztom Öt felé. Egyötöd marad nálunk, az adósnál. Egyötödöt vállal az Állam. Háromötöd a Bankok Legszebb Mesés Extraprofitjából, a külföldön trónoló Anyabankok bukszájából (ADD VISSZA!) visszaáramoltatott lóvé.

Hogy tetszik?

• Ez egy Vesztes - Vesztes - Vesztes játszma. Végül mindenki veszít, de reményeim szerint senki sem megy tönkre. (Mind a három szereplőre szükség van továbbra is, a ma megélt civilizáció szocializációja szerint... Képzeld! Még ránk is szükség van!)

Kérem tisztelettel tudomásul venni:
A DEVIZAHITEL hibás termék, és nem Természeti Törvény!!!
(Amint az Kamatos Kamat sem az.)

Allora Gondola # 2013.07.26. 12:42

Mit mondott tegnap Patai Mihály?

Nem támogatja a hitelek forintosítását a Bankszövetség elnöke
(Olvasson többet a témában! forintosítás, Orbán-kormány, Bankszövetség, bank, társadalom, devizahitel, hitel, pénzügy, belföld, gazdaság.)

2013. július 25. 13:12
Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke a Hír Televíziónak azt mondta, a lakáscélú devizahitelek forintosítását nem támogatja, ugyanakkor fontosnak tartja az ország pénzügyi rendszerének stabilitását.

Dinnyeszezon van. Mondják a magukét.
Most mások, más OK, más okok okán beszélnek tovább. Sok újdonság nincs. A PÉNZ beszél. És megmondja.

Patai Mihály megmondta. Jól megmondta.
Nem kell mindent bevenni!

Allora Gondola # 2013.07.26. 12:37

Szilvia0801
monalisa1
ártatlan1
Franciska69
Allora Gondola

• Személy szerint nagyon sajnálom ((mint családostul személyesen is érintettek, mi magunk (sinn fein) és rajtunk túlmenően...)), hogy a helyzetnek nincs jogi megoldása.
  • Ha lenne, akkor tanult jogorvosló listavezetőink, KBS, Sherlock, Dr. Attika, és még sokan mások a "civilek" közül, Ycal és a többi virtuóz, máris mondanák a szentenciát mit lehet tenni, mit kell tenni...
  • De nem mondják. Mert a helyzetnek a jelen dinnyeszezonban nincs jogi megoldása.
  • Horvátországban a helyzet egészen más. Náluk a kormány által kinevezett "Horvát PSZÁF", (nevezzük így) hivatalból indított közérdekű keresetet devizahiteles állampolgárai ügyében, egyszerre 8 azaz nyolc bank ellen, és első fokon megnyerte a pert!
  • Én (most már) elismerem és elfogadom a mi magyar Kúriánk ítéletét az OTP-s perben. Nem tudtak többet mondani, többet tenni. Az ítéletet meghozták. És nem beszélnek tovább.
  • Most mások, más OK, más okok okán beszélnek tovább. Sok újdonság nincs. A PÉNZ beszél. És megmondja.

Amint tegnap Patai Mihály, a Bankszövetség Soros Elnöke is megmondta. Hallottad ugye? Megmondta.
Dinnyeszezon van... Nem kell mindent bevenni.

Szilvia0801 # 2013.07.26. 10:51

Kedves Monalisa!

A "végrehajtás" topicban reagáltam igen röviden a válaszodra. Amit ott írtál, hogy " muszáj valami melót találni", hidd el nem rajtam múlik. Van szakmám, gimis érettségim (idegen nyelvi érettségivel), folyamatban lévő OKJ felsőfokra járok de kutyának nem kellek mivel a bűvös "35 éves korig" határt már túlléptem. Csak egy példa: tegnap elküldtem az önéletrajzom árufeltöltői munkakörre. Hétfőre hívtak be állásinterjúra.
Reggel kaptam e-mailt, hogy a pozíció be lett töltve az állásinterjú nem aktuális. Négy fajta önéletrajzom van ahhoz igazodva mi az elvárás a munkáltatótól. Már annak is örülni kell ha egyáltalán válaszra méltatnak..

monalisa1 # 2013.07.26. 10:29

Nem csak a bankokkal- a devizával van baj, hanem hogy százezreknek nincs munkája, nincs miből fizetni a törlesztőt...

ártatlan1 # 2013.07.26. 10:17

monalisa1!

Akkor még biztosan 10évig sanyargatják a hiteleseket a szándékos forint-deviza játékukkal a kormány és a jövendő kormány politikusai.....

monalisa1 # 2013.07.26. 08:42

ártatlan1

Amíg a fizetést forintban kapjuk a hitelt meg "devizában" fizetjük... Igen, az euro bevezetése be lett igérve, az igéretet számonkérni a választáskor lehet majd. (Észtország, Lettország és Litvánia velünk közel azonos időben indult az euro mielöbbi bevezetése iránti küzdelemben - az ők gazdasági fejlődése szinte már el is érkeztek oda.) Kedves Vezetőnk épp a napokban nyílatkozta: kb. tíz év múlva majd...

ártatlan1 # 2013.07.26. 05:32

Tisztelt marosi.pal!!!

Az országban él 10 millió ember,ebből gyerek kiskorú 1.5 millió,nyugdíjas 1.5 millió,és hivatalosan 3.5millió ember dolgozik aki fizeti az adót rendesen és bérből él,na ezek között vannak azok a személyek is akik hitelre kényszerültek a több évtizede működő országpolitikája miatt is de önt ne zavarja,hogy míg az önhöz hasonló beosztású emberek havi 300-400ezerft-ból evickél, addig az adósok nagy része 98-150ezerből gazdálkodik és próbálja törleszteni a 37ezer ft-ról és napjainkig elért már 76ezer ft törlesztő részletet,ez nem szerepelt a hitelszerződésemben,hogy 2-3 év eltettével meg 2x vagy már meg 3x szorozódik a törlesztőrészlet,ezzel szemben a fizetés emelkedett kb 15ezer ft de ebből visszafizetek az állam kasszába különböző adó címen 12ezret és még csak párizsit és vajas kenyeret eszek szóval akkor most hogy is van???? adós akkor is fizesd a részletet ha már nem lesz mit enned?...ezt ki látta előre hogy ekkora lesz a törlesztő részlet?..mert én nem,ez az állam hibája is meg a bankok hibája is,mert ezzel senki nem számolt,hogy az ország ilyen helyzetbe kerül és úgy manipulálják az árfolyamot ahogy tetszik,hol a beígért euro bevezetése?..mert ha euro lenne akkor nem tartanánk itt és sokkal kevesebb lenne a fizetés képtelen devizahiteles.

Meghalt Mátyás oda az igazság!

Dr.Attika # 2013.07.26. 03:25

Nezvál Ferenc nem lehetett hülye ember, hiszen két év alatt szerezte meg a jogi diplomát ellenben azokkal, akiknek erre 5 év kell.( Akkoriban 2 év alatt szerezhettek jogi diplomát az "eszes" munkás fiatalok. Első év magyar nyelvtan, írás-olvasás tantárgyakból állt. Második év pedig jogi ismeretekből.)

Sherlock # 2013.07.25. 16:26

A Biztos nem biztos. :)

Engem egy másik karrieristára, Nezvál Ferencre emlékeztet. Utóbbi cipészből lett igazságügyminiszter, nem vitás hogy ott is megvolt a szakértelem.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.25. 16:20

A Pénzügyi Jogok Biztosának Hivatala semmilyen garanciát nem vállal a honlapon elhelyezett összefoglalók, mintalevelek, mintakérelmek esetleges felhasználásával is folytatott vitás ügyek (peres és nem peres eljárások) eredménye és /vagy kimenetele tekintetében.

Elsőre kommentáltam is, de aztán öncenzúrát gyakoroltam.

Franciska69 # 2013.07.25. 15:35

http://www.penzbiztos.hu/…tmintak.html

Segítségként iratminták, attól függ, ki hol tart!
Nem adjuk fel, nem a mi bűnünk ez a :
hibás termék, mondotta apánk O.V. .

Franciska69 # 2013.07.25. 15:23

marosi.pal

Becsüteles magyar ember az adósságát visszafizeti.
Kedves devizahitelesek, a bank nem jótékonysági intézmény. ”

A becsületes önkormányzatok is ezt tették? Visszafizették? Hallottál már olyat, hogy az ő fejükhöz se fogtak fegyvert, hogy felvegyék a hitelt, mert én még soha, csak nekünk kisembereknek kell állandóan ezt hallgatni.
Ott igazán kellett volna lenni képzett szakembereknek. Az önkorikat kinek a pénzéből is mentették meg???? Nem lakásra vették fel, hogy legyen fedél a fejük fölött, szökőkút meg egyéb ilyen úri huncutságok nélkül igazán el lett volna pár város.

"Sajnos sok pénzügyi analfabéta van közöttetek."
Pont ezért vannak a bankokban szakemberek, osztottak-szoroztak amikor kértem a hitelt. A lakás értéke volt 20 millió, kaptam 8 milliót 10 évre, havi 100.000Ft törlesztéssel. Ha ez már nem megfelelő fedezet 6 év utána, akkor ki volt a felelőtlen, ki nem kalkulált jól, ki számolta rosszul a kockázatot? Miért csak egyedül nekem kell érte bűnhődnöm???

Sherlock # 2013.07.25. 09:34

Ha lenne köze devizának a kölcsönhöz, akkor miért gondold, hogy semmis szerződés esetén nem devizában kellene elszámolni?

Mindig hazudsz, én ilyet nem írtam.

De mivel nincs köze, így sorra születnek a forint elszámolást tartalmazó 2 fokú ítéletek.....

Jaja, tegnap énis összeszedtem a házikönyvtárból a még használható könyveket és a frissen felvetteknek ajánlottam fel, mert roskadoztak már a polcaim az ilyen ítéletek százaitól és egyszerűen nem volt több helyem.

Allora Gondola # 2013.07.25. 09:15

marosi.pal

Becsüteles magyar ember az adósságát visszafizeti.
Kedves devizahitelesek, a bank nem jótékonysági intézmény.

Idézek pénzalapú "felmenődtől", még 2009-ből.
Nincsen ingyen ebéd! Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke azonban már a megállapodás novemberi aláírásakor felhívta a figyelmet ...(HVG 2009. március 28., szombat, 18:41 ) - felhívta a figyelmet, hogy éhenkórász, hígagyú magyarok! Nincsen ingyen ebéd! (Elképesztő pénzhatalmi arrogancia.)

marosi.pali, Felcsúti úr, üljetek asztalhoz.
Üljetek asztalhoz, egyetek halat!
(Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán! - 2013. május 2.)

A bank nem azért van, hogy nektek lakásotok, autótok, plazmatévétek legyen. Sajnos sok pénzügyi analfabéta van közöttetek. A baj csak az, hogy nemcsak saját magatoknak okoztatok kárt, hanem az egész országnak is, az ország többi ártatlan állampolgárának is.

marosi.pal. "Becsületes magyar...?" Azsan provokatőr. Beugrató ügynök. Pénzalapú országlakó. Agent provocateur. Ahogy tetszik...

Nos, Marosi Pali.
Nincs ingyen ebéd. A szálkát pénzért veszik ki. Üljetek asztalhoz, egyetek halat. Jó étvágyat!

Ycal # 2013.07.24. 22:40

Sherlock:

A semmisséggel akartátok megúszni az árfolyamváltozást, nem kell ezt máshogy kommunikálni - nem jött össze, ez pech.

Kedves Sherlock,

Ha lenne köze devizának a kölcsönhöz, akkor miért gondold, hogy semmis szerződés esetén nem devizában kellene elszámolni?

De mivel nincs köze, így sorra születnek a forint elszámolást tartalmazó 2 fokú ítéletek.....

Miért gondolod ezek után, hogy az árfolyamváltozás miatti összegeket jogosan szedte be eddig is a bank?

Gondolom, ha jogosan járna a banknak, akkor bizonyítani is tudná a perek során.....

monalisa1 # 2013.07.24. 20:55

Rengeteg embernek nem az árfolyamváltozással vagy a bank által önkényesen felemelt kamattal van baja, törlesztene ő szívesen ha lenne munkája...

Sherlock # 2013.07.24. 20:40

Ugyan. A semmisséggel akartátok megúszni az árfolyamváltozást, nem kell ezt máshogy kommunikálni - nem jött össze, ez pech.