Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

matthiasi # 2013.07.28. 14:16

A kérdések, amikre bárkitől választ vár a kedves kérdező

De velünk akkor mi lesz akik akár autóra vagy személyi kölcsönre, szabad felhasználású nem jelzálog alapú hitelt vettek fel? Mi semmibe leszünk véve? Vagy rajtunk hajtják majd be amit esetleg veszítenek a másik oldalon?

Hát van aki visszatudja fizetni, van aki nem. Az nagy bajban lesz .
Meg lehet ezt tenni egy állítólag demokratikus államban?
Most akkor csak állítólag demokratikus, vagy valóban az. ? Ha nem lenne demokratikus, akkor nem irkálnánk itt ilyeneket.
Egyébként létezik un. pozitív diszkrimizáció is attól még egy állam demokratikus jellege nem sérül. lásd Ámerikát, ott a négerek, akarom mondani a feketék bizonyos esetekben pozitív diszkrimizációban részesülnek. Pl. bizonyos állami állások elnyerésénél
Mindenkinek azért nem lehet az adósságát kifizetni. Ez valóban diszkrimináció. Egyébként én se adok minden koldusnak adományt, nyilván akinek nem adok, azt diszkriminálom.
Miért is érzem azt, hogy ha ez bekövetkezik akkor diszkriminatív azokkal szemben akik nem tudnak fedezetet ajánlani a hitelükre? ”Valóban jól érzed diszkrinálnak - de mindenkin nem lehet segíteni, a segítésnek is vannak elvei.
Ettől még ők is tönkremennek mind anyagilag mind mentálisan egy olyan lépés miatt amit kényszerűségből tettek meg.
Ez is benne van a pakliban. Van aki átvészel bármit van aki összeroppan.
Lehet, hogy mégis hibás terméket adtak el?
Meglehet, egyesek pedzegetik, de a végsőt még nem mondták ki erre.
Akkor megfeleltem adósnak most már nem?
Szerintem akkor sem feleltél meg semmilyen adósnak - legalább is én egy 18 éves roncsautóra semmilyen kölcsönt nem adnék.De inkább azt kéne megkérdezni, aki akkor téged megfelelő adósnak minősített. Van egy meglátásom : mivel úgy érzed, hogy nem kerülsz be a megsegítettek körébe, el vagy keseredve , rettentően igazságtalannak tartod, különféle kérdéseidre választ vársz - vagy megkapod vagy nem.
Tehát . mindenkinek nem lehet segíteni,
Vannak elvek, amik alapján kiválasztják, hogy kinek segítenek.
Azt lehet vitatni, hogy jók e ezek az elvek vagy sem.
Szerintem is vannak nagy- nagy melléfogások. Pl. ha valaki nem tudja fizetni a kölcsönét, akkor hol van az előírva ,hogy ugyanabban a lakásban lakjon, pl 4 -en 78 m2 -en elégedjék meg 32 m2 -rel szerényebb körülmények között - ha mán eccer elbaszta.
Ja gyerekkoromban volt úgy télen, hogy egy szobában ( 22 m2 -en) aludtunk 7 -en és kibírtuk !!
Nos jó fórumozást mindenkinek !!

Allora Gondola # 2013.07.28. 13:36

florinda#e-mail 2013.07.28. 10:08

Szinte mindenben egyetértünk kedves Florinda.

Azért itt ügyvédnek lenni sem könnyű.
Hazai pályán játszik. Vannak versenytársak, de ott van mögötte az összezárás, a mundér becsülete is. Ügyfelet szerezni nehéz.

Kovács Béla válaszai lehetnek irritálóak (azok) annak, aki keresi saját nyerő lehetőségeit,(...)
Aki itt a SAJÁT NYERŐ LEHETŐSÉGEIT keresi, az ügyvéd. A társalgásban résztvevő döntő többség itt, ebben a topicban, a "túlélés" lehetőségét keresi, kárvallott.
Elborzasztóan kevesen vannak, akik érdeklődnek sorsuk alakíthatósága iránt. (A potenciális kárvallottak becsült száma mégis csak 250000 hiteles. Ehhez képest szinte "senki nincs itt".)
És ne tévesszük szem elől: a kárvallottnak már nincs pénze ügyvédre.

Kovács Béla válaszai (...) viszont javarészt korrektek.
Segítséget ugyan nem nyújtanak, de virtigli verdiktek.

Nem hiteget, nem lovagolja meg az ügyfél szubjektivitását.
Hát ez már szentigaz. Valóban nem egy "cukros bácsi"...

Mondjuk ez mindenképpen becsületes hozzáállás, csak zsebre-tenni nehéz:)
A jog szenvedély nélküli értelem.
(Arisztotelész)
KBS valóban eszerint jár el. Aláírom. "Aláírtam. Nekem annyi..."

(...) csak zsebre tenni nehéz. - mondod Florinda. Zsebre tenni nehéz... Kivéve a paraszolvenciát és a tiszteletdíjat. (Főleg számla nélkül.)

Forduljunk az írott joghoz.
Ne akkor szedjél fel, amikor már padlón vagyok, akkor kapjál el, amikor éppen lefelé zuhanok!
(Graffiti - ismeretlen fal)

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

matthiasi # 2013.07.28. 13:32

Itt lennék , megfőtt az ebéd elfogyasztottuk, sizeztáztunk is egy kicsit és most jön az elemzés.
Tehát :

Én kérek elnézést ha az luxusnak számít, hogy a 18 éves skodámat le mertem váltani egy akkor 6 éves suzukira, mert a beteg gyerekemet gyakran kellett és kell kórházba vinnem, műtétek, kontroll, ...stb.. ha gondolod az esetleges legközelebbi műtétjénél majd azt mondom neki, hogy haza BKV-zunk a 40 db varratoddal meg a drainnel ha szétszakad hát szétszakad, beszéld meg Orbán Viktorral meg s sok okos tanácsadójával.

Hát ha valakinek nem telik egy használt szuzukira, akkor inkább ne vegyen, minthogy kölcsönnel oldja meg.
Egy beteg gyereket beszállítanak ingyen is a kórházba - igaz olyan is, de ha pár alkalommal taxit veszünk igénybe, még mindig lényegesen jobban járunk mintha bármilyen kölcsönnel autót veszünk.
Kölcsönnel venni bármit is nagy naivság. Csak türelmetlen ember vásárol kölcsönnel. A devízás kölcsön meg még erre rá is dupláz. Aztán egy 18 éves kocsit önerőnek beszámítani ? Hát nagy marhaság, az mán semmit sem ér.

Allora Gondola # 2013.07.28. 12:21

matthiasi#e-mail 2013.07.28. 10:25

Szilvia0801 Szilvia0801 !
Ő már csak ilyen. Egyébként ez fórum és nem ingyenes jogi tanácsadás.
Mindenki hozzászólhat és nem feltétlenül tanácsot ád, csak véleményt mond !!

• Ahogy mondod matthiasi. Ez fórum és nem ingyenes jogi tanácsadás.
  • Fél évvel ezelőtt történt, hogy feltettem néhány jogi kérdést tudós zugügyvéd barátainknak, amire megjött a csuklóból adott válaszok tartalmának helyes felismerése. "A helyesen feltett kérdésekre a Természet helyes válaszokat ad." Az ügyvéd "nem ilyen természet". (Nincs ingyen ebéd! - tartják, amint mondta volt Felcsúti Péter is, Bankszövetség egykori elnöke.)
  • Ahogy mondod matthiasi. Ez fórum és nem ingyenes jogi tanácsadás.

Miután a tudós barátainktól kapott "jogi zöngéjű", csuklóból leadott, nagyöbű bemondások rendre a pusztába kiáltott szó irányába mutattak, eredeti, érdeklődő-kérdező szerepkörömet feladtam, és lassan áttértem a joggal némi rokonságot mutató, "szakmai jellegű" anekdotázásra, majd mostanság a "devizahiteles szindróma" aktuálpolitikai ismeretterjesztésére. (Vivőhangom erre kötelez.)

A Fórum eleddig, a kérdéses területen és a kívánt módon kielégített?
NEM. De NEM ám.

Sebaj! - mondtam magamnak március idusán. Eszembe jutott, hogy tudok olvasni, és így kielégíthetem...
Orosz barátom bölcs mondása mindig bennem marad:
" Magad Uram! Ha Olgád nincs..."

Így van ez (rendjén?). Igaz matthiasi?
A jó ügyvéd hivatalból CSŐLÁTÓ.

Pedig egy kis empátia nem ártana az ilyen, mondhatni "potenciális kuncsaft" környezetben.

Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát és enni adunk neki, akkor soha nem fog megharapni. Ez a különbség a kutya és az ember között.
(Mark Twain)

Ezt ugatom fél éve.

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Allora Gondola # 2013.07.28. 10:24

(RÉM-)látomás...
Az este, ahogy feküdtem az ágyamban, és bámultam a csillagokat, arra gondoltam: hova a francba lett a tető?
(Utána álmomban KBS tanár úr által folyósított, a 0 FT.- önerős, hitelből NEM vásárolt BMW-ben ültem...)

A tanárok olyanok, mint a drogosok. Mindig az anyagon jár az eszük.

KBS tanár úr "anyaga", a kőbe vésett, emígyen szól.
"Ha aláírtál, neked annyi."

Ezek a jogi tanácsaid amiket idéztem?
Én még nem láttam az írásaid között olyat egyik topicban sem ahol bármilyen útmutatást vagy tanácsot adtál volna. Vagy esetleg hivatkoztál volna bármilyen paragrafusra amin el lehetne indulni.
Az írásaid kimerülnek a cinizmusban és a leoktatásban.
Néha ha van egy kis ráérő időd olvasd vissza a válaszaidat. lehet rájössz miről is regélek neked.

Szilvia0801#e-mail 2013.07.28. 08:07

KBS tanár úr nem olvas. Aközött, aki tud olvasni, de nem olvas, és aközött, aki nem tud olvasni, van különbség? Semmi.

A tanárok olyanok, mint a drogosok. Mindig az "anyagon" jár az eszük.

KBS tanár úr "anyaga", a kőbe vésett, emígyen szól.
"Ha aláírtál, neked annyi."

Nem úgy van az! Nem kell mindent bevenni. A helyzetnek MÉG nincs jogi megoldása. Így azután KBS tanár úr, mint kifinomult "irritátor", jogi alapok nélkül, "légüres térben hadovál". Mint jól tudjuk, légüres térben Ő sem kap levegőt. Így nincs hangja, bármit is beszél mellé. Vákuumban nem terjed a HANG. Pláne, ha hamis.

Szilvia0801 ne add fel! KBS tanár úr nagy játékos!

Allora Gondola # 2013.07.28. 09:43

Viccelődünk, viccelődünk KBS?

Az. Kényszerűségből. Egyszerűen muszáj volt nulla önerővel autót venni. Már az összes szomszédnak volt.
Kovács_Béla_Sándor#e-mail 2013.07.27. 20:30

Viccelődjünk.
KBS (a viccben alias Grün), deviza-alapú kölcsönt ad jó kamatos kamatra, a rokkantnyugdíjas, munka nélkül tengődő Kohnnak, hogy vehessen egy BMW-t 0 FT.- önerővel. Nem kér ingatlan fedezetet, nincs jelzálog, Kohn jövbedelemalapú hitelhez jut.
Grün? Dehogy csinál alapos hitelminősítést! Ha Kohn nem fizet, majd elviszi Kohn házát.
Az események a végkifejlet felé haladnak...

A Devizahiteles.
Kohn nyugtalanul alszik, forgolódik, hánykolódik, izzad, csupa tajték.

• Mi a baj Kohn? Miért nem tudsz aludni? - kérdezi az asszony.
  • Tartozom Grünnek a végtörlesztéssel, holnap van a fizetési határidő, és nincs egy vasam se. Nagyon ideges vagyok. - válaszol a kérdésre rekedt hangon Kohn.
  • Miért te vagy ideges? Legyen ideges a Grün, hogy megkapja-e holnap a pénzét, vagy sem?

A Devizahiteles elmegy a Bankárhoz.
Kohn elmegy a hitelezőjéhez és azt mondja neki:

• Nem tudom megadni a tartozásomat. Kérlek, adj nekem még kilencven nap haladékot!
  • Ajvé...
  • Miért? Hát olyan sok az a kilencven nap?
  • Nem, az nem sok. Hanem a kilencven álmatlan éjszaka!

KBS.
Meggyőződésem, hogy te NEM adnál jövedelemalapú hitelt BMW-re, 0 Ft.- önerőre, rokkantnyugdíjra és munkanélküli segélyre támaszkodva... Pedig számtalan ilyen hitelfolyósítás történt, mondvacsinált "hitelminősítések" mellett!

Így működött volna a „"Már az összes szomszédnak volt. (KBS)”" típusú „"0 Ft.-ért ülj be a BMW-be!”" - című hitelkérelem elbírálása helyesen.
Kohn odamegy a Grün gondolkozású KBS-hez.

Grün hot-dogot sütöget a Bank of America előtt. Odamegy hozzá Grün.

• Te Kohn, le vagyok égve, egy vasam sincs, éhes vagyok.

Akarok egy AUDIT hitelre, 0 forint kezdő részlettel. Adnál egy hot-dogot?

• Bocs, de nem tehetem. Megállapodtam a bankkal. Ők nem sütnek hot-dogot, én pedig nem adok hitelt.

matthiasi # 2013.07.28. 08:47

Megtaláltam . itt van az eredeti felvetés :

Szilvia0801#e-mail 2013.07.27. 20:04

Majd elemzem csak most elmegyek főzni !!!

matthiasi # 2013.07.28. 08:40

Ítélkeztek minden háttér információ nélkül ez a baj
Ki ítélkezik ? Mi nem bírók vogymunk !!
Csak véleményt mondunk !
A problémád ? ja hogy autót vettél hitelre és most bajban vagy ?
Tanulság ? ne vegyünk lehetőleg semmit se hitelre ( igaz ez már rajtad nem segít )
És mi lenne a megoldás ?
Hogy a közösből eliminálják a tartozásodat.

projektoros1 # 2013.07.28. 08:36

Így van, Orbán előtt mind jó ember "vót" hatalmon!!!!

matthiasi # 2013.07.28. 08:35

Végül itt kiszúrtam :
Szilvia0801#e-mail 2013.07.27. 20:50

beszéld meg Orbán Viktorral meg s sok okos tanácsadójával.
látom nem a szived csücske, de miért nem az elődeinél reklamálsz ??
Azok jó emberek vótak !!

matthiasi # 2013.07.28. 08:25

Szilvia0801 Szilvia0801 !

Ő már csak ilyen. Egyébként ez fórum és nem ingyenes jogi tanácsadás.
Mindenki hozzászólhat és nem feltétlenül tanácsot ád, csak véleményt mond !!

florinda # 2013.07.28. 08:08

Azért itt ügyvédnek lenni sem könnyű.

Kovács Béla válaszai lehetnek irritálóak (azok) annak, aki keresi saját nyerő lehetőségeit, viszont javarészt korrektek. Nem hiteget, nem lovagolja meg az ügyfél szubjektivitását. Mondjuk ez mindenképpen becsületes hozzáállás, csak zsebre-tenni nehéz:)

Szilvia0801 # 2013.07.28. 07:39

Nem tévesztelek össze velük. Valamit csúnyán félreértelmeztél.

Az. Kényszerűségből. Egyszerűen muszáj volt nulla önerővel autót venni. Már az összes szomszédnak volt.

Zokog. Fejét rázza. Egyszerűen nem hiszi

Ezek a jogi tanácsaid amiket idéztem?
Én még nem láttam az írásaid között olyat egyik topicban sem ahol bármilyen útmutatást vagy tanácsot adtál volna. Vagy esetleg hivatkoztál volna bármilyen paragrafusra amin el lehetne indulni.
Az írásaid kimerülnek a cinizmusban és a leoktatásban.
Néha ha van egy kis ráérő időd olvasd vissza a válaszaidat. lehet rájössz miről is regélek neked.

projektoros1 # 2013.07.28. 07:37

Kovács Béla Sándor, ma inkább ezt éljük, érteni fogja:
Mundus vult decipi,ergo decipiatur. Hozzátéve azt is,
s a j no s !!! Ez vonatkozik a devizalapú hitelekre is!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.28. 07:08

OFF
Te valamit összekeversz, én ügyvéd vagyok, nem pszichiáter. Nem a lelkét ápolom az ügyfélnek, hanem jogi tanácsokat adok neki.
S ha az a helyes jogi válasz, hogy ezt elbukta, akkor nem hazudom neki azt, hogy nyerhet, és nem szidom vele kórusban a hitelezőjét, a kormányt, a világöszeesküvést és a gravitációs állandót.
ON

projektoros1 # 2013.07.28. 06:32

A devizahitel alapú szerződések átverések mind, egytől-egyig! A bankok mit folyósítottak, EUR-t, CHF-t, stb? Nem, mert forintot adtak és ráadásul olyan módon, hogy az árfolyammozgások generálása, mindig is a legfelsőbb politikai-gazdasági ( banki ) vezetők kénye-kedve szerint történik. Szemben a lengyelországi helyzettel, ahol az árfolyammozgást nem lehetett ott sem kivédeni, de a svájci franknál a svájci jegybanki alapkamatot vették, amíg nálunk az MNB alapkamatot! Nos emiatt lett 2 x, sőt lassan 3 x a
visszafizetés teljes összege. Ugyanakkor nem árt megjegyezni, ha a bankok azzal védekeznek, hogy nekik
vásárolni kellett a hiteligénylő részére svájci frankot, arról igazolást akkor miért nem adtak ki?! Ezt a hitelszerződés részévé kellett volna tennie minden banknak! Nem tették, tehát nem tudnak vele elszámolni! Forintot kaptunk, forintot fizetünk vissza, és így lesz egy személyi hitel, pl a sajátomat említem, CHF alapú 6 éves futamidőre 1,3 millió forint, amit fizetek már öt éve. Eddig 1,6 milliót fizettem vissza, ami forintban eddig "rögzített" volt. Most az lejárt, a bank felajánlotta hogy " segít", kegyesen 7-8 év alatt havi 31 ezer forintot kellene fizetnem, ami egy 1,4 milliós hitel, ebből a végére lesz 2,6 millió, ami összesen 4 millió forintra rúg!A BTK.-ban az uzsora mint bűncselekmény szerepel, aminél 50-100 %-os kamatfelár ellenében már befejezett bűncselekményt valósít meg a természetes személy. A bank akkor mit valósít meg?!

Szilvia0801 # 2013.07.28. 06:07

Kérdésben a válasz. Ha nem volt rá pénzed, a kölcsön pedig elviselhetetlen terhet jelent a számodra, akkor igen, neked ez luxus.

Úgy látom csak szövegrészeket ragadsz ki és azon lovagolsz. a mit-miért már nem érdekel.

Nem kommentállak mert teljesen felesleges.
Egy biztos: ha ügyvédhez kell fordulnom nem te leszel az.
Csak halkan " mondom" az itteni hozzáállásoddal nagy valószínűséggel potenciális FIZETŐ ÜGYFELEKET veszítesz el ha elolvassák a válaszaidat.
lehet ezen el kéne gondolkozni...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.27. 21:56

Én kérek elnézést ha az luxusnak számít, hogy a 18 éves skodámat le mertem váltani egy akkor 6 éves suzukira
Kérdésben a válasz. Ha nem volt rá pénzed, a kölcsön pedig elviselhetetlen terhet jelent a számodra, akkor igen, neked ez luxus.

Szilvia0801 # 2013.07.27. 19:21

Zokog. Fejét rázza. Egyszerűen nem hiszi

Ennyi a válasz részedről?

Akik laikusok idetévednek nem cinizmusra hanem tanácsra lenne szükségük. Viszont ha nem tudtok semmi érdemlegeset mondani akkor azt lehet normális közléssel a másik fél tiszteletben tatásával is közölni.

Szilvia0801 # 2013.07.27. 18:50

„egy olyan lépés miatt amit kényszerűségből tettek meg.”

Nos nem nulla önerővel vettem kocsit 2006-ban. A másik kocsimat számították be önerőnek. De abban igazad volt, hogy igen muszáj volt másik kocsira váltanom mert az autó nekem nem luxus hanem létszükség. Még mielőtt ebbe is belekötnél nem miattam. csak meg akartam szabadulni a merkantiltól így lett személyi kölcsön belőle az OTP-nél.

Már az összes szomszédnak volt.

Én kérek elnézést ha az luxusnak számít, hogy a 18 éves skodámat le mertem váltani egy akkor 6 éves suzukira, mert a beteg gyerekemet gyakran kellett és kell kórházba vinnem, műtétek, kontroll, ...stb.. ha gondolod az esetleges legközelebbi műtétjénél majd azt mondom neki, hogy haza BKV-zunk a 40 db varratoddal meg a drainnel ha szétszakad hát szétszakad, beszéld meg Orbán Viktorral meg s sok okos tanácsadójával.

Ítélkeztek minden háttér információ nélkül ez a baj.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.27. 18:37

[Zokog. Fejét rázza. Egyszerűen nem hiszi.]

Szilvia0801 # 2013.07.27. 18:32

Ugyan Sherlock a kérdés nem ez volt.
de leírom újból, lehet nem voltam egyértelmű: milyen alapon különbözetnek meg két devizahitelest egymástól?

Miért is érzem azt, hogy ha ez bekövetkezik akkor diszkriminatív azokkal szemben akik nem tudnak fedezetet ajánlani a hitelükre?

Erre szeretnék / szeretnénk választ kapni.
Ti vagytok a jogtudósok...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.27. 18:30

egy olyan lépés miatt amit kényszerűségből tettek meg.

Sherlock # 2013.07.27. 18:14

Azt is meg lehet tenni, hogy az én adómból titeket támogatnak, pedig én kifejezetten tiltakoznék ellene ha megkérdeznének és azt szeretném hogy egy egyetemnek adják, ami arra költené amire akarja. Nem kívánságműsor.

Szilvia0801 # 2013.07.27. 18:04

Tegnap este a Tényekben is csak a lakáscélú devizahitelesekről esett szó.
Félreértés ne essék nem tőlük sajnálom mert az ő életük, létük, egzisztenciájuk is függ attól, hogy Varga Mihály vajon mit fog produkálni " záros határidőn belül". De velünk akkor mi lesz akik akár autóra vagy személyi kölcsönre, szabad felhasználású nem jelzálog alapú hitelt vettek fel? Mi semmibe leszünk véve? Vagy rajtunk hajtják majd be amit esetleg veszítenek a másik oldalon?
Miért is érzem azt, hogy ha ez bekövetkezik akkor diszkriminatív azokkal szemben akik nem tudnak fedezetet ajánlani a hitelükre?

Ettől még ők is tönkremennek mind anyagilag mind mentálisan egy olyan lépés miatt amit kényszerűségből tettek meg.
Lehet, hogy mégis hibás terméket adtak el?
Akkor megfeleltem adósnak most már nem?