A kérdések, amikre bárkitől választ vár a kedves kérdező
„ De velünk akkor mi lesz akik akár autóra vagy személyi kölcsönre, szabad felhasználású nem jelzálog alapú hitelt vettek fel? Mi semmibe leszünk véve? Vagy rajtunk hajtják majd be amit esetleg veszítenek a másik oldalon?”
Hát van aki visszatudja fizetni, van aki nem. Az nagy bajban lesz .
„Meg lehet ezt tenni egy állítólag demokratikus államban?”
Most akkor csak állítólag demokratikus, vagy valóban az. ? Ha nem lenne demokratikus, akkor nem irkálnánk itt ilyeneket.
Egyébként létezik un. pozitív diszkrimizáció is attól még egy állam demokratikus jellege nem sérül. lásd Ámerikát, ott a négerek, akarom mondani a feketék bizonyos esetekben pozitív diszkrimizációban részesülnek. Pl. bizonyos állami állások elnyerésénél
Mindenkinek azért nem lehet az adósságát kifizetni. Ez valóban diszkrimináció. Egyébként én se adok minden koldusnak adományt, nyilván akinek nem adok, azt diszkriminálom.
„Miért is érzem azt, hogy ha ez bekövetkezik akkor diszkriminatív azokkal szemben akik nem tudnak fedezetet ajánlani a hitelükre? ”Valóban jól érzed diszkrinálnak - de mindenkin nem lehet segíteni, a segítésnek is vannak elvei.
„Ettől még ők is tönkremennek mind anyagilag mind mentálisan egy olyan lépés miatt amit kényszerűségből tettek meg.”
Ez is benne van a pakliban. Van aki átvészel bármit van aki összeroppan.
„Lehet, hogy mégis hibás terméket adtak el?”
Meglehet, egyesek pedzegetik, de a végsőt még nem mondták ki erre.
„Akkor megfeleltem adósnak most már nem?”
Szerintem akkor sem feleltél meg semmilyen adósnak - legalább is én egy 18 éves roncsautóra semmilyen kölcsönt nem adnék.De inkább azt kéne megkérdezni, aki akkor téged megfelelő adósnak minősített. Van egy meglátásom : mivel úgy érzed, hogy nem kerülsz be a megsegítettek körébe, el vagy keseredve , rettentően igazságtalannak tartod, különféle kérdéseidre választ vársz - vagy megkapod vagy nem.
Tehát . mindenkinek nem lehet segíteni,
Vannak elvek, amik alapján kiválasztják, hogy kinek segítenek.
Azt lehet vitatni, hogy jók e ezek az elvek vagy sem.
Szerintem is vannak nagy- nagy melléfogások. Pl. ha valaki nem tudja fizetni a kölcsönét, akkor hol van az előírva ,hogy ugyanabban a lakásban lakjon, pl 4 -en 78 m2 -en elégedjék meg 32 m2 -rel szerényebb körülmények között - ha mán eccer elbaszta.
Ja gyerekkoromban volt úgy télen, hogy egy szobában ( 22 m2 -en) aludtunk 7 -en és kibírtuk !!
Nos jó fórumozást mindenkinek !!