Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Ycal # 2013.07.24. 20:27

Kedves marosi.pal!

"A baj csak az, hogy nemcsak saját magatoknak okoztatok kárt, hanem az egész országnak is..."

A deviza alapú (nem csak simán deviza) hitelesek, hosszú idő óta az egyetlenek voltak, akik állambácsitól egy fillér nem sok, annyi segítséget sem kaptak, mikor lakást vásároltak...

lásd pl: kamattámogatott hitel

Azt is látni kell, hogy ha a "hülye" deviza alapú hiteles, nem veszi meg, nem építi fel, azt a sok lakást, akkor nagyon sok embernek nem lett volna munkája, már 2006-ban sem....

Egyszer valaki kiszámolhatná, hogy mennyit is hoztak a "hülye" deviza alapú hitelesek, az országnak és közvetve a többi ártatlan állampolgárnak....hol lenne most ezek nélkül a hitelesek nélkül az ország és hol tartana a gazdaság...hány ember megélhetését biztosította éveken át a sok "hülye" deviza alapú hiteles??????

Mert az valószínűsíthető, hogy jó magyar forint kölcsönt nem vett volna fel a "hülye" deviza alapú hiteles.....

A deviza alapú hitelesek, nem kérik, hogy mentsék meg őket, nem kérik, hogy fizessék ki a tartozásukat.
Ők csak tisztességes szerződéseket és tisztességes feltételeket szeretnének....

Nem ők tehetnek róla, hogy a bankok kapzsisága olyan mértéket öltött, hogy az semmis és tisztességtelen szerződésekhez vezetett...

Pénzügyi analfabéták lennének?
Lehet, amiben hibáztak, az az, hogy szóba álltak a bankkal és elhitték azt amit tájékoztatás címszó alatt kaptak....de nyugodjon meg kedves marosi.pal már nem analfabéták...

Viszont csak a hülyék hiszik el, hogy a kormány intézkedéseivel az adósokat és nem a bankokat menti.....

Sherlock # 2013.07.24. 18:45

Az Állam képviselői végre megértették, ha ezt a devizahiteles adósság csapdát nem szüntetik meg törvény alkotásával, akkor az Országunk összeomlik.

Az országgyűlésben lenne a helyed ezzel a demagóg dumával.

marosi.pal # 2013.07.24. 18:25

Becsüteles magyar ember az adósságát visszafizeti.
Kedves devizahitelesek, a bank nem jótékonysági intézmény. A bank nem azért van, hogy nektek lakásotok, autótok, plazmatévétek legyen. Sajnos sok pénzügyi analfabéta van közöttetek. A baj csak az, hogy nemcsak saját magatoknak okoztatok kárt, hanem az egész országnak is, az ország többi ártatlan állampolgárának is.

Szilvia0801 # 2013.07.24. 17:32

Kicsit későn döbbentek rá. Politikába meg bele se akarok menni inkább.
Dr. Attika ha megtennéd, hogy elolvasnád a végrehajtás topikban amit kérdeztem azt nagyon megköszönném. Szeretnék végre valami érdemleges választ kapni a problémámra.

Dr.Attika # 2013.07.24. 17:22

Itt nem kedvezményről van szó. Az Állam képviselői végre megértették, ha ezt a devizahiteles adósság csapdát nem szüntetik meg törvény alkotásával, akkor az Országunk összeomlik.

Szilvia0801 # 2013.07.24. 16:39

Vajon aki személyi kölcsönt vett fel devizaalapút az is kap majd esetleg kedvezményt? Amúgy azért vettem fel mert én is a Merkantilal kötöttem szerződést és tőlük váltottam ki az autómat.

monalisa1 # 2013.07.24. 14:28

Nem arról van szó, hogy a felvett hitelt ne kelljen visszafizetni, nem, hanem hogy az autóst ne hagyják ki a remélt kedvező jogszabályváltozásban.

monalisa1 # 2013.07.24. 14:23

Kivezeti a kormány a lakáscélú jelzálogkölcsönöket, hurrá. Igen, lakni muszáj, de vajon vizsgálják-e, hogy sokan a második- harmadik ingatlan vásárlásához vettek fel hitelt - netán nyaralóra.

Közlekedni is muszáj: munkába járás, a gyerekek mindannapos vitele stb., szóval azokkal mi lesz akik autóhitelt vettek fel.

Sherlock # 2013.07.24. 12:18

Az ügyfél példánynál nem példanélküli, hogy nincs aláírva.

Egyébként az árfolyamrés hiánya miatt borítékolható a semmis szerződés... :-)

Ja, pitiék is szarrákeresték magukat a semmisségen.

blackcat32 # 2013.07.24. 12:16

Ycal Nincs semmilyen aláirás rajta.

Ycal # 2013.07.24. 12:13

blackcat32:

De gondolom a kereskedő azért aláírta nem?

blackcat32 # 2013.07.24. 12:00

Az én esetem,Merkantil Bankos autóhitel 10 évre.Most kicsit áttanulmányoztam a szerződést,és nekem sehol sincs aláirva a bank részéről csak a Magánszemélyek Kölcsönkérelme nyomtatványon.Sem a szerződésem sem a többi merkantilos papiron nincs aláirva a bank részéről.Ebben az esetben lehet valamit tenni?

Ycal # 2013.07.24. 11:23

KBS:

A bíróságra menetelt nem én ajánlottam, hanem Lanzarotte írta:

",hát akkor BÍRÓSÁG!!!!"

Én csak az oda vezető legolcsóbb utat jelöltem meg....

Egyébként az árfolyamrés hiánya miatt borítékolható a semmis szerződés... :-)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.24. 08:46

Nem az indításkor, Kedves. A végén. De ez téged ne zavarjon, adjál csak továbbra is ilyen bölcs tanácsokat. Amíg el nem fogynak a libák.

Ycal # 2013.07.24. 08:42

KBS:

“ Majdnem ingyen. Ja, nem. “

Miért is nem ingyen????

Kiifejthetnéd,hogy az alperesnek a per indításakor milyen fizetési kötelezettsége van? :))

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.23. 20:27

a bíróságon találod magad, mint alperes....ott aztán tisztázni lehet a problémákat.
Majdnem ingyen. Ja, nem.

Ycal # 2013.07.23. 20:14

Lanzarotte:

Ha autóhiteled van, akkor nincs közokirat....így vh. záradék sincs.....

Ha 5 év eltelt a megkötés óta, akkor már az esetlegesen kikötött vételi jogával sem élhet a bank....vagyis nem viheti az autót, hacsak önként és dalolva oda nem adod neki...

Ha problémád van a szerződéssel és a bíróságon szeretnéd tisztázni a dolgot, akkor ne fizess.

A bank felmondja majd a szerződésed, ezután kapsz egy fizetési meghagyást, aminek ellentmondva máris a bíróságon találod magad, mint alperes....ott aztán tisztázni lehet a problémákat.

Lanzarotte # 2013.07.23. 19:27

Az szép,h szelektál bennünket a kormány,az autósokat is becsapták,plussz nincs érvényes,hiteles szerződésem,hát akkor BÍRÓSÁG!!!!

Allora Gondola # 2013.07.22. 08:03
  • Egyelőre jelzáloghitelekről, lakásokról, ingatlanokról beszélnek. Autókról eddig nem esett szó.
  • Most, a dinnyeszezonban bárki mondhat bármit. Bejelentették, amint az várható volt, hogy valamikor az ősz folyamán hoznak törvényt az ügy rendezésére. Ami abban lesz, aszerint dőlnek el a sorsok...
  • Törvény lesz, az bizonyos. Kell az az 500000 ezer szavazat. (Háromszázezerrel be lehet jutni a parlamentbe.)

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Lanzarotte # 2013.07.21. 20:50

aláírtál,akkor neked annyi......igen de ők nem az enyémet,autós szerződés,akkor se semmis???

Lanzarotte # 2013.07.21. 20:50

aláírtál,akkor neked annyi......igen de ők nem az enyémet,autós szerződés,akkor se semmis???

Allora Gondola # 2013.07.21. 09:07

Kinn vagyunk a vízből?
(A Balaton átúszás után Balatonbogláron, igen.)

A devizahiteles témában viszont nyakig ülünk a vízben.

• Az utóbbi 20 évben a Bankszövetség írta meg a hitelezéssel kapcsolatos jogszabályokat. - körülbelül ezt mondja az alábbi riportban Varga István. (Nem hiszem el!)

A KÚRIA ítéletének értelmezése körül nagy a zaj.
Bábeli a nyelvzavar. Egy újabb "nyelven", így hangzik a KÚRIA ítéletének gyakorlati értelmezése.
Varga István (az MNB Felügyelőbizottságának tagja) 10 percben.

Velőtrázó bevezető mondat.
Nem a devizahitelesek, hanem a bankok vannak bajban
2013. július 20., szombat 20:00

http://echotv.hu/…annak-bajban

Varga István, az MNB felügyelőbizottságának tagja szerint a devizaadósoknak nem kell külön pert indítaniuk, hogy kimondassák a hitelszerződés semmiségét, hanem a banknak kell bizonyítania, hogy nem semmis, vagyis a bankok vannak bajban.

• A Kúria ítélete azt mondja, hogy az a szerződés, amiből bizonyos feltételek hiányoztak, az semmis. Most ez majdnem minden devizában elszámolt hitelszerződésből hiányzik – hívta fel rá a figyelmet Varga István, az MNB felügyelőbizottságának tagja az Echo Tv Heti mérleg című műsorában.
  • Varga István szavai szerint, ma bármelyik adós odamehet a bankjához, és azt mondhatja, hogy a szerződés semmis. Hozzátette: a semmiségre a polgári törvénykönyv szerint bárki határidő nélkül hivatkozhat, és külön eljárásra nincs szükség.

„Nem kell külön pert indítani, hogy kimondassa a semmiséget, hanem a banknak kell bizonyítania, hogy nem semmis, vagyis a bankok vannak bajban” – szögezte le a pénzügyi szakértő. - See more at: http://echotv.hu/…annak-bajban#…

A JOG-ban az a jó, hogy mindenkinek jogában áll úgy értelmezni a szabályokat, ahogyan csak akarja. Mindenki mond valamit. Azután jön az erősebb kutya, és az erősebb jogán, mint jogalkalmazó, elballag a csonttal.

A 101 kiskutya megugathatja ugyan a Holdat, de a játékszabályokat a Nagykutyák már rég megírták. Ha aláírtál - amint KBS számtalanszor elmondta, akkor neked annyi... Akkor rád az alábbi tételsor vonatkozik:

• A játékban nyerni nem lehet.
  • Döntetlent elérni nem lehet.
  • A játékból kiszállni nem lehet.

„Mert a jelen helyzetnek (MOST 2013. július 17-én) nincs jogi megoldása. (Az erőlködésbe pedig nagyon bele lehet fáradni.)

(Allora Gondola)

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Frankos # 2013.07.20. 16:48

Üdvözlet Mindenkinek Kedves Fórumtársak!

2011-ben végtörlesztettem CHF hitelemet meglehetősen magas, csaknem 250 HUF közeli árfolyamon. Hogy miért? Mert ekkor jutottam tőkéhez, a frank csak emelkedett, én meg már nem bírtam cérnával... lényeg a lényeg, ők nyertek. Kérdem én: MIKOR VONATKOZIK MÁR EGY MENTŐCSOMAG AZOKRA A SZERENCSÉTLENEKRE, AKIK 150 HUF-NÁL FELVETTÉK, MAJD ENNÉL JÓVAL DRÁGÁBBAN VISSZAFIZETTÉK TARTOZÁSUKAT, DE KÖZBEN MÁR NEM ÉL A HITELSZERZŐDÉSÜK?

Szép napot!

Allora Gondola # 2013.07.19. 14:43

Tarts egy kis szünetet! Ezt javasolja a Kúria is!

Holnap BALATON ÁTÚSZÁS!
Mottó, kizárólag devizahiteles indulóknak.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!"

• KBS, alias Béla uram, kedves Wers, TI ott éltek a közelben, gondolom ott lesztek! Bomba nem lesz, csak bombázók...

Kedves Béla! Ott a helyed!
Székesfehérvár - Balatonboglár retúrban: 170 km, nevezési díj 5000.-, kaja, pia, nők...25000.-...
Negyvenből kijössz.

Balatonbogláron az átúszás után orvosi és JOGI tanácsadó sátor is lesz!
Béla! Két ügyvédi tanácsadás + 1 ráadás, az 60000.-
Egész jól ki lehet jönni (a vízből) a buliból!

• Számítok rátok! Miről foglak felismerni benneteket? (Én a legkajakosabb bikinimben leszek, és az lesz az ismertető jelem, hogy a felső részt itthon hagyom.)

A szervezők hangja következik:
Tanácsok az átúszás napjára:

Zsírzás: (Mondják ŐK. Helyes VAJAZÁS! Mi tudjuk jól. Tudjuk jól...Le kell vajazni.)
Szükségességét, mértékét az úszás elõtt egy órával el kell dönteni. Ha meleg a víz, kb. 24-25 fokos, alig kell zsírzással (vajazással) foglalkozni. Ha hideg a víz, tehát 22 foknál hidegebb, már komolyan kell venni a lezsírozást.
(Én az első átúszásom alkalmával nem borotválkoztam meg aznap reggel. Nem zsíroztam,(büdös volt) nem vajaztam (avas volt). Úgy ledörzsölte a bőrt a borosta mind a két vállamról, hogy utána két hétig vajazhattam...)

Étkezés:
Három órával az úszás elõtt bõséges, a szokásosnak megfelelõ étkezés nem okozhat zavart, de a túl zsíros és fûszeres ételek nem javasoltak.

Stílus:
Táv közben nem javasolt a stílusváltás, ahogy elkezdtük az úszást, abban a stílusban célszerû végighaladni.
(Ugyanez a fuldoklók számára is megszívlelendő jó
tanács.)

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.

10.17-kor várlak benneteket a Révfülöp-i START parton.
Jogtársak, sporttársak, viszlát!

wers # 2013.07.19. 10:49

TMOBIL, 2010, az az érvényes szerződésed, az új banknak köze sincs az előző szerződésedhez, sőt, ha maradsz a banknál, és helyben váltod ki a hiteled, akkor is az új szerződés feltételei lépnek életbe.