Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Ycal # 2013.05.28. 16:36

Tician:

Szerintem is menj el, abból nem lehet baj :-)

Ronesz # 2013.05.28. 18:24

Üdv Mindenkinek!Van egy szabadfelhasználású jelzáloghitelem,amiben adós vok,van egy adóstársam,és egy kezes is,no'meg a jelzáloggal terhelt ingatlanom.Nem tudom egyedül fizetni a fantasztikus duplás "mahinált"részleteket,az adóstárs nem elérhető hogy fizesse a felét.A banknak jeleztem hogy az adóstárs mely címre költözött,de közölték hogy amíg az adóstárs ezt nem jelzi bejelentő lapon addig az én címemre kűldik az Ő felszólításait is 3000-ért/db.No'meg mivel egy havinelmaradás van,mondjam már meg hogy hány fő lakik az ingatlanban és kűlsős behajtó cég jön majd ingatlan szemlére...:-) Korrekt ugye?Pláne,hogy 5M ft hitelre már 6M -t kifizettem 7év alatt,és még hátra van 13év.Mit lehetne tenni?Fizetési meghagyás az adóstársnak ok,de addig a bank...már elúszik a ház...Nyilván a bank is elmarasztalható hogy 20évre ilyen ütemben 23M ft-ot szedne be....??????Ötlet?Nyilván ügyvédi iroda?

Tician # 2013.05.29. 06:39

Hát igen, sajnos ez az egyetlen megoldás...meg kell nézni a szerződést, hogy támadható-e. Az általad leírtakból következtetve úgysem hajlandóak egyezkedni...csak bíróságon...merre laksz?Csak esetleg ha a közelemben akkor tudok mondani ügyvédet

Kenderice # 2013.05.29. 08:28

Budapesten vagy környékén tud valaki olyan ügyvédet, aki a hitelszerződést átnézve meg tudja mondani, hogy érdemes-e perelni a bankot?

monalisa1 # 2013.05.29. 09:47

Előkészületben az öncsőd lehetősége, a lényeg hogy a tartozás fedezetéül szolgáló ingatlant el kell adni valamint néhány évig "önsanyargatóan" még fizetni kell a banknak, de az adós a havi törlesztővel már nem lesz kitéve árfolyam ingadozásnak, változó kamatnak.
Egy idő után szabadon- további kötöttség nélkül kisétálhat a még visszamaradó adósságból.
Azt hogy a továbbiakban hol fog lakni azt neki kell tudni...

Még egy-két év mire ez bevezetésre kerülhet.

Kami65 # 2013.05.29. 09:56

Kenderice!
Ügyvéd keresésével kapcsolatban keress meg.

Hali88 # 2013.05.30. 08:38

Kedves Fórumozók!

Az én ügyemet még csak most adta ki a bank behajtónak. Megírtam a levelet a banknak: nem járulok hozzá, hogy harmadik személynek kiadják az adataimat, és kértem az elszámolást. Ami érdekes, hivatalos levelet nem kaptam a behajtótól, csak sms-t. Vajon, miért? lehet, hogy az adatvédemi okok miatt? Ennek ellenére segítséget kérnék: pertársaságot keressek, vagy egyénileg indítsak pert, vagy egyelőre vitatkozzak a bankkal? Az elszámolás kérése, vitatás stb. megállíthatja az ügyet a behajtóval kapcsolatban, vagy azt már csak a per képes? Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.30. 15:33

Megírtam a levelet a banknak: nem járulok hozzá, hogy harmadik személynek kiadják az adataimat
Nincs szükség a hozzájárulásodra.

Ycal # 2013.05.30. 21:31

Hali88:

A behajtó, nem végrehajtó.....vagyis "szépen" kérhet, hogy fizess (általában inkább "csúnyán" csinálja....), de mást nem nagyon tehet.....ellenben , ha nagyon nyomul, akkor te feljelentheted pl: zaklatás miatt....

De majd az ügyvéd urak megmondják, hogy valóban így van-e...

Tician # 2013.06.05. 09:12

Szegeden állítólag ma van egy 'felülvizsgálat' vagy másodfok nem tudom pontosan, csak azt hogy első fokon érvénytelen volt a szerződés, és ma van egy felülvizsgálat. Tud valaki valami közelebbit, vagy a felülvizsgálat eredményét esetleg?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.05. 09:34

Másodfok lehet. A felülvizsgálati eljárás a Kúria előtt folyik.

Tician # 2013.06.06. 07:11

legfőbb ügyész (direkt kisbetű) véleménye a Pitee ügyben a kúriához?!Olvasták?

Hogy lehet valaki ekkora ostoba?Ezért tart itt ez az ország...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.06. 07:44

Igen, igen. Néhány elhanyagolható kivétellel hülye az egész jogásztársadalom - csak te, laikus vagy egyedül helikopter.

(Most olvasom, hogy ha a Lipótot nem is nyitják újra, de a "szolgáltatást" pótolják a Nyírő Gyula kórházban. Már csak egy kicsit kell várnod. Addig meg berregj és röpködj.)

Tician # 2013.06.06. 10:11

...éppen most jellemezted magad, köszönjük enni elég volt...

szorul a hurok a hitelezőm nyakán, erre ki is küldték a levelet, hogyha nem fizetek felmondanak...haha

Tician # 2013.06.06. 10:13

...és már ne is haragudj, de aki szerint nem költség amit be kell fizetni...az nem csak helikopter...

Tician # 2013.06.06. 11:16

Íme akkor egy vérbeli jogásznak való kérdés:

Ha érvénytelen a szerződés, és mondjuk egy autót a hitelező kivonat a forgalomból, akkor az a kivonás is érvénytelen utólag, és rendeznie kell a hitelezőnek a visszaíratást, vagy azért is új pert kell indítani?

Sherlock # 2013.06.06. 11:41

Itt nincsenek vérbeli jogászok.

Tician # 2013.06.06. 12:19

a hitelezőm vérbeli védőjének halvány lila ibolyája nem volt, hogy keresse a díjakat a szerződésben, azt mondta, erre most nem tud válaszolni, és nem is tudja milyen díj ez

Hiába is kereste volna, nincs benne a szerződésben...akkor ez most semmis nemde?!Gáz az egész..minek jött oda?Közben a beadványokban meg a közgazdasági háttérről magyaráztak, de nem tudják mennyi a kamat, meg a szerződéskezelési díj...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.06. 15:05

"..védőjének..."

Ennyit nem tudsz, de kapásból minősíted a bírókat és a Legfőbb Ügyészséget.

Tician # 2013.06.06. 15:37

:) vicces

hogyan tudja a gépjárművet a hitelező kivonatni a forgalomból, ha nálam van a forgalmi?

Sherlock # 2013.06.06. 16:01

Leginkább simán, mert nem kell hozzá.

Tician # 2013.06.06. 16:23

hogyhogy?Mindenhol azt írják hogy kell a forgalmi, rendszám stb...

Ha nem kellene a rendszám, simán én is bemegyek kivonatom ideiglenesen, és se biztosítást, se adót nem fizetek, közben vígan járok az autóval

Sherlock # 2013.06.06. 18:05

Erről konzultálj a védőddel akkor. Ha kellene a forgalmi, úgy nem lenne túl bonya kijátszani a zálogjogosultat/azt akinél a törzskönyv van, majd a védőd megerősíti.

wers # 2013.06.07. 05:34

hogyhogy?Mindenhol azt írják hogy kell a forgalmi, rendszám stb...

hol?

Eladtunk egy autót, mi egy példányt bevittünk az okmányirodába, a vevő nem iratta át, nemsokára kaptunk az ottani jegyzőtől levelet, hogy kivonta a forgalomból, mert nem iratta át. Kb. két hónapra rá rendőrségi levél, gyorshajtás, simán használták tovább, rendszám fent volt az autón.

Mi lenne, ha egyszer úgy olvasnál itt beírásokat, hogy nem utasítsz el minden szót kapásból.

LZsuzsa # 2013.06.08. 14:30

Sziasztok! Valahol azt olvastam, hogy a deviza alapú szerződés(em) úgy érvényes ha két banki jogosult írta alá. Erről tudni valamit! Keresgéltem erre vonatkozó jogszabályt de elvesztem bennük.