celka86
Veszel a postán illetékbélyegen és egy olyan iratra, amelyikre ráírtad a felek nevét és az illeték lerovására felhívó végzést felragasztod, aztán beadod a bíróságon.
celka86
Veszel a postán illetékbélyegen és egy olyan iratra, amelyikre ráírtad a felek nevét és az illeték lerovására felhívó végzést felragasztod, aztán beadod a bíróságon.
kalapkirály
Ha az egyesület megfelel az Itv-ben foglalt feltételeknek, akkor illetékmentes. Ezt jelezni kell a beadványon.
Köszönöm szépen.
Ha 20115 forintra jön ki az illeték, akkor 21000-ért kell illetékbélyeget vennem a postán?
Ezt muszáj felragasztani, vagy elég csak beletenni a borítékba?
Ha fel kell ragasztani, akkor a keresetlevél legelejére, vagy a végére?
Elnézést a kérdésekért, de nem vagyok benne biztos, hogy a postán tudnak erre válaszolni.
Elég 20200-at.
Fel kell ragasztani.
A keresetlevélre kell, ahol találsz üres helyet lap alján vagy tetején, vagy akárhol.
Sziasztok!
Ma voltam bent a makó utcai bíróságon informálódni hogy ha szeretnék pert indítani annak mi a menete.
Elmondtam az esetet és mondtam hogy én úgy gondolom hogy a jognyilatkozat pótlása iránti per a jó. Én először joggal való visszaéléssel kapcsolatos pert akartam, de mondta ez a bírósági segítő hogy a joggal való visszaélés önmagában nem jó. A jognyilatkozat pótlása iránti per az már jó lehet az esetemben(Bár szerintem csak a beszélgetés legvégére értette meg a problémát, de addigra már végigbeszéltük a keresetlevél kitöltését).
Amit furcsálottam hogy az illeték összegére azt mondta hogy 21.000 Ft ot írjak be és azt fizessem be, mert ennyit kell fizetni, ha a Pertárgy értéke nem meghatározható.
Ez nekem tökéletesen megfelelne csak félek hogy az ügyemet csak azután értette meg miután ezt az összeget mondta nem biztos hogy jót mondott.
Próbáltam googlizni illetékre a bírósági honlapot meg törvényben, de 21000 Ft ra semmit nem talááltam.
Kérdezzek rá inkább újra vagy ez biztos jó lesz?
Igazából a keresetlevelet gondoltam hogy kitöltöm kb véglegesre és utána gondoltam hogy újra bemegyek segítségkérésre.
Elnézést. Markó utcai bíróságon.
Vajon mikor fogják a bírósági titkárok megérteni, hogy nem adhatnak tanácsot anyagi jogi kérdésekben?
Ez mondjuk pont olyan típusú per, amit ügyvédek is többnyire elrontanak (már a keresetlevélnél). Úgyhogy hajrá, biztos jobb ügyvéd nélkül.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Bízom benne valahol hogy a bírósági segítő csak tudja hogy hogy kell jól kitölteni a keresetlevelet. Azért van ott. Remélem kaptak hozzá megfelelő képzést hogy ne ott legyen elrontva.
A per meg majd kiderül hogy alakul. Gyanús nekem hogy azért nem tuti hogy ez a jó kérelem mert a joggal való visszaélésnél úgy tudom, hogy nem szabad egy jogszabályt sem tételesen megszegni, márpedig nálam a PTK konkrétan meg van szegve.
Korábban pedig az ügyemnél mindenki meg akart győzni, hogy meg lehet tenni a "speciális jogszabály"kivétele miatt.
Ha valóban a speciális jogszabály a mérvadó ami eltér a PTKtól akkor a joggal való visszaélés az egyetlen esélyem.
A segítő azt mondta hogy önmagában a joggal való visszaélés nem jó pertárgynak. Ekkor mutattam meg neki a 1:5. § (2)-t és erre azt mondta hogy ilyet lehet megjelölni.
Az hogy most a bíróság tényleg fogja e pótolni a hiányzó jognyilatkozatot ami szükséges nekem a kártalanításhoz az más kérdés.
Közben talán megtudtam a kérdésemre a választ. Ha már ketten is elolvassátok legalább egy igen/nem et irhattok hogy jól tudtam meg a választ.
A pertárgy érték ha nem meghatározható akkor járásbíróságon első fokon 350.000 a pertárgyérték és ennek a 6%-a a 21000 ezért jó elvileg az infó amit kaptam a segítőtől?
KBS: Nem jogi tanácsot adott! Én azt kérdeztem mi a menete ha pert akarok indítani joggal való visszaéléssel kapcsolatban, mert az én ügyebnem én arra gondolok hogy az lehet a megoldás.Mit kell ehhez hogyan kitölteni.
„Bízom benne valahol hogy a bírósági segítő csak tudja hogy hogy kell jól kitölteni a keresetlevelet.”
vs.
„A segítő azt mondta hogy önmagában a joggal való visszaélés nem jó pertárgynak. Ekkor mutattam meg neki a 1:5. § (2)-t és erre azt mondta hogy ilyet lehet megjelölni.”
Érzed a halovány ellentmondást...?
Nem lesz ennek jó vége. meglásd. De hát, mindenki a maga kárán tanul. Hátha nálad mégse így lesz persze!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02