augusztusban aláírtam egy megbízási adatlapot (szerződést) a Who is Who könyvre. Tettem ezt azzal, hogy szerepelteni gondoltam magam a kiadványban. A szerződésben apró betüvel az van, hogy 7 napon belül elállhatok indokolás nélkül.
Szeretnék elállni tőle - olvastam az elállási jogról. A megrendelés óta közbejött anyagi problémáim miatt képtelen vagyok teljesíteni. A könyvbe csak később kerültem volna bele, de előre követel a cég 250000 Ft-ot, úgy, hogy még a szerkesztő által megküldött szöveget sem fogadtam el. Emailben kértem a felmondást, de úgy válaszoltak, hogy nem áll módjukban! Lehet-e egyoldalúan ragaszkodni hozzá? Még nem érte őket kár, így érthetetlen számomra.
Who is Who
A szerződés ismeretének hiányában jogász Önnek nem tud tanácot adni.
A nyomtatvány szövege: Megbízó jelen megbízástól indokolás nélkül elállhat. Az elállás érvényes, ha a szerződés aláírását követő nyolc napon belül a nyilatkozatot Megbízó a következő címre igazolható módon megküldi.....
A nyolc nap letelt. Indokolás nélkül-ről szól. Indokolással nem lehet lemondani? még egy hónap sem telt el!
Sajnos közbejött olyan esemény, mely nem volt várható és anyagilag lenullásott (végrehajtás), így nincs miből kifizetnem.
Szerintem nem fogsz tudni elállni.
Van ott egy 400 oldalas általános szerződési feltétel, amit nem olvastál el...
Köszönöm a bíztatást!
Átverés-show részese lettem! Jól kitalált, agyafúrt emberek szüleménye a Who is who! Tudják, hogy kell csinálni, hogy az emberek besétáljanak. A naívak meg is szívják!
Mindig a kisbetős rész a fontos! Amit el is hallgatnak, így az ember nem is feltételezi, hogy már át is verték. Ezért mindenkinek ajánlom, ha bárkit megkörnyékeznek a Who is Who-sok, nagy ívben kerüljék el, azonnal! Akkor elpucolnának az országból!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02