Családi Csődvédelem

ssppll89 # 2025.05.16. 15:12

Kedves mindenki.

Ha véletlenül valaki hasonlóan járna azt tudtam meg, hogy mindenképpen a vagyonfelügyelővel kell beszélni ilyen esetben.

Üdv: Péter

ssppll89 # 2025.05.09. 10:11

Kedves tagok!

Amennyiben megengedik csak röviden leírom a körülményeket majd a kérdésemet.
Édesapám sajnos 2019-ben meghalt és mivel ő volt a fő kereső így ránk maradt a nagyon sok kiadás, többek között egy nagy ház rezsi költségei.
A helyzet sajnos oda vezetett, hogy hitelekből voltunk kénytelenek élni ami az infláció miatt már olyan mértékű teher lett, hogy a Családi Csődvédelemhez kellett fordulnunk.
Sajnos barátaink és ismerőseink nem tudtak olyan mértékű támogatást adni ami megoldást jelentett volna a problémára, a ház eladása is problémás.
Közben járom az egyetemet és szeretném befejezni azt de a költségtérítést eddig is csak diákhitelből tudtam fizetni, viszont az így megszűnt. Dolgozom, és már korábban is igényeltem munkáltatói előleget. Arra gondoltam, hogy ez átmenetileg segítene.
Úgy tudom a Csődvédelem alatt nem lehet hitelt felvenni de még nincs bírósági szakaszban az ügy, valamint nem tudom, hogy ez mennyire számít hitelnek?
Az előleget 6 hónap alatt kell visszafizetni, ami havi 25 ezer forintos kiadást jelentene.

Kérhetek fizetési előleget vagy az kizárással járhat?

Köszönettel: Péter