Polgári perben. Esetleg békéltető testületi eljárásban.
Villanyóra csere - nagy számla
Kedves Fórumozók!
Október 20.-án lecserélték édesanyám villanyóráját. Pár hete megjött egy 28 ezres villanyszámla. Megnézegettem az eddigi számlákat, ill. a leszerelést tanusító munkalapot. A mérőóra állása 5 számjegyű volt. Július 8.-án voltak kint leolvasni, és ekkor 900 kevesebb volt az óraállás. Én ettő a dátumtól kezdve hozzáadogattam a havi 162 kwh-t (ennyi az általány). Lényeg a lényeg, h nem jön ki. Annyit látok, h a mérőállásban a századosok helyén az ötöst kilencesbek írta fel a munkalapra a leszerelő ember, ami alapján kiszámlázták a számlát. Édesanyám közel 70 éves, nem mutatták meg neki a leszerelt mérő állását, csak azt, h itt kell aláírni a papírt. (addig a másik emberke már ki is vitte az udvarra az órát...) Azt sem közölték vele, h NEKI kell ellenőrizni a 2 állást. Szóval szándékosan vagy véletlenül 400 kwh többlet keletkezett. Az új óránál is látszik, h nem fogyaszt többet havi 120-130 kwh-nál. Írtam az ELMÜNEK, de a fülük botját sem mozgatják. Ismerve a magyarországi szolgáltatókat, eredményes kivizsgálásban nem is bízhatok és így bő 1 hónap után már a villanyóra sem lesz meg... Kérdésem a következő: hol érvényesíthetem az igazamat? Rendőrség? Fogyasztóvédelem? Energiahivatal vagy esetleg polgári peres eljárás? Kit kell feljelentsek? Magát a céget, vagy a szerelést végző embereket? Ezeknek csak a nevüket tudom.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02