Magyar Posta


tollasposta # 2013.11.03. 03:14

Köszönöm, hogy már meg is jelent.

tollasposta # 2013.11.03. 03:09

(10.31-én már beírtam ide az alábbiakat, de a bejegyzésem azóta is megjelenésre váró státuszban van. Gondolom, hogy elkallódott, azért írom be újra, mert fontos lenne számomra a megjelenése)

T.fórumozók!

Véleményeiteket kérném az alábbiakban: Ha a Magyar Postánál egy értékbiztosított, törékeny csomagot adnátok fel,de a postás csak úgy veszi fel a küldeményt, ha azt odaadjátok neki, kifizetitek a feladás díját, viszont ő sem a csomag, sem a pénz átvételéről nem hajlandó semmilyen igazoló bizonylatot adni, csak hétfőn, akkor így odaadnátok neki?

A csomaggal semmilyen formai, vagy más gond nincs, a címirat kinyomtatva, a feladás pontos összege átadva, s amikor kéritek a feladásról a bármilyen igazolást, akkor visszaad mindent és közli, hogy úgy nem veszi föl, csak ha beleegyeztek, hogy a feladási szelvényt jövő héten tudja adni.

Mert hogy ennyi bizalom jár egy postásnak...

Az oké, hogy a postai szolgáltatás díját előre kell megfizetni, de a Magyar Postának nem kellene ezt a megfizetéskor, a felvételkor igazolni a feladó felé? S ha nem tetszik, akkor visszadobja, hogy akkor ne is induljon el a szolgáltatás, vagyis nem jött létre a feladó és a MPosta között szerződés sem.

Ez a trend, ha tetszik, fölveszi a csomagot, de egy szignót se ad, egy bélyegzőt se nyom sehova és semmire, ha meg nem tetszik, ne tartsd fel tovább.

A csomagot a címzett fél várja, számítana annak tartalmára, mert kifizette nektek.

A postás meg se nem jóismerősötök, se nem barát.

Ti odaadnátok így a csomagjaitokat a feladás igazolása nélkül?

Egyjogász # 2012.01.29. 16:22

Azt már én is megtapasztaltam, hogy a kis falvakban a "postásbácsi", a "Marika a tanácsról" (sok helyen ma is így hívják, már nem a Marikát, hanem az önkormányzatot), meg a "Jolika a rendelőből" érdekesen tud viszonyulni a hivatali kötelességéhez.

Egy örökösödési ügyünkben a "tanácsi Marika" gond nélkül elpletyózott olyan dolgokat mindenkinek, amihez semmi közük nem volt, és amikor a jegyzőnél rákérdeztünk, hogy ismerik-e a hivatali titok fogalmát, csak meregette ránk a szemét, és az volt a szakszerű válasz, hogy "dehát a Marika itt dolgozik 30 éve és mindenki szereti", mit fáj nekünk annyira az ügy. Úgy hogy gondolom az történhetett, hogy a keresztanyus szólt a "Postásjózsinak", hogy "Jouzsikám, add má ide a keresztlányom pízét, úgy is megyek hozzá délután a komatállal, majd odaadom neki." A Józsi postás meg odaadta (szegény, lehet, hogy nem is hallott még "meghatalmazásról".)

Úgy hogy ha majd bementek a helyi "postahivatalba" reklamálni, lehet, hogy erősen fog csodálkozni a hivatalvezető Manyika, hogy mit akartok ti rosszat a szegény Jouzsinak (van 6 gyereke, meg ő is 140 kiló, úgy hogy kell neki a píz kajára, nehommá vele kelljen kifizettetni a ti pízeteket), meg egyébként is így csinálja már 40 éve...:)))

guba" # 2012.01.28. 08:06

Talán először a keresztanyut kellene felkérni, hogy adja át a pénzt, amit jogosulatlanul vett fel, de, ha ez így nem elégséges, akkor szerintem célszerűbb a postával szemben igényt támasztani. A posta hibázott, és valószínűleg nem fogja vitatni.

szabi85 # 2012.01.28. 07:37

Tisztelt fórumozók

A párom Árvasági segélyre jogosult amit December hónapban nem kapott meg nem értettük miért de mostanra ki derült a faluban a keresztanya vette fel aki nem is ott lakik ahol a párom és nem szolt róla.
A kérdésem az lenne, hogy felelőségre vonható e a posta amiért ki adta "illetéktelen személynek"
Vagy a keresztanyát lehet felelőségre vonni?
Hozzá teszem nincs semmilyen meghatalmazás.