Papírok nélküli motorral való igazoltatás


Szomorú örökös # 2024.04.27. 12:39

mgtq

a kérdésem inkább a büntetés mértékére irányult. Vezetéstől való eltiltás, szabálysértési eljárás? Stb, stb...
Először még kétlem, hogy eltiltást kapnál, de hogy komoly pénzbüntetés és szabálysértési pont lenne, az nem vitás (most idén emelkedtek épp). Ráadásul ez csak az első alkalomra igaz, ha később is megfognak, akkor az már visszaeső. Előbb-utóbb csak összejönne az az eltiltás is. Utána meg már csak utánképzéssel és vizsgával kapnád vissza a jogsidat.

mgtq # 2024.04.27. 12:13

Az tisztában van, hogy a földesutak is közútnak számítanak, a kérdésem inkább a büntetés mértékére irányult. Vezetéstől való eltiltás, szabálysértési eljárás? Stb, stb...

gerbera317 # 2024.04.27. 11:19

A földutakon nem igazán járnak rendőrök. Vagy ha mégis, az, aki krosszmotorral nem tudja őket faképnél hagyni, az ne krosszmotorozzon.

Szomorú örökös # 2024.04.27. 08:17

mgtq

Van egy krosszmotorom, amit többnyire csak zárt pályán szoktam használni. Olykor-olykor viszont kiviszem a mellettünk lévő pusztába, hogy egy kicsit meghuzassam a földesutakon (se nemzetvédelmi terület, se magánút nem jön szóba). Ha történetesen összetalálkoznék a rend őreivel milyen büntetésre számíthatnék? A motor nem rendelkezik biztosítással, papírokkal, se a városi közlekedésre alkalmas alkatrészekkel (lámpa, visszapillantó tükör stb, stb).

Pontosan ugyanannyi bírságot kapnál érte, mint ha egy normál betonos közúton fognának meg ugyanígy, ilyen körülmények között.
A földes utak ugyanolyan közutaknak számítanak, mint a betonos, ahol többnyire a szabályos emberek közlekednek. :-)

mgtq # 2024.04.26. 15:20

Van egy krosszmotorom, amit többnyire csak zárt pályán szoktam használni. Olykor-olykor viszont kiviszem a mellettünk lévő pusztába, hogy egy kicsit meghuzassam a földesutakon (se nemzetvédelmi terület, se magánút nem jön szóba). Ha történetesen összetalálkoznék a rend őreivel milyen büntetésre számíthatnék? A motor nem rendelkezik biztosítással, papírokkal, se a városi közlekedésre alkalmas alkatrészekkel (lámpa, visszapillantó tükör stb, stb). Jogosítvánnyal rendelkezem az összes motorkategóriából.

Előre is köszönöm a válaszokat!