casco elemi kár elévülés

tihanyil # 2012.12.18. 12:20

Tisztelt Jogi Fórum,

problémám a következő: 2008 nyarán jól láthatóan elverte a jég az autómat. Szerencsére üvegtörés nem volt. A biztosító kárszakértője elmondta, mi a teendő, elviszem egy általa megadott szervízbe az autót, ahol megjavítják és elintézik a papírmunkát is. Elmentem a szervízbe, de a javítási munkák ismertetése után úgy döntöttem nem javíttatom meg a sérüléseket. (az autó tetejének, ajtajainak levágása, stb.). Időközben biztosítót váltottam és a szemlénél elmesélkték nekem, hogy kártérítésre jogosult lettem volna. És valóban, megnéztem a szerződést, a kárfelmérőnek ajánlatot kellett volna tennie, és abból a pénzből is kijavíthattam volna az autót. Ilyenről viszont szó sem volt annak idején. Ráadásul a kárigényem állítólag elévült, erről sem figyelmeztetett a kárfelmérő. Van esetleg valamilyen lehetőségem, hogy pereljem a biztosítót kártérítésért?

Köszönettel: Tihanyi László

biztosítási alkusz # 2012.12.19. 18:35

Tisztelt Tihanyi úr!

A javítással kapcsolatosan szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy egy "szétvágásos" javítást jégverés esetén én sem választanék. Viszont sokkal olcsóbban, fényezés nélkül javítható a jégverés kár. Keressen rá a horpadás javítás címszóra a google-ban!
Azzal pedig nem értek egyet, hogy kalkuláljuk ki a kér nagyságát, fizessék ki és utána marad az autó javítatlan. De ez csak a magánvéleményem.
Tápai János