Távszerencsejáték itthon

DreddBiro # 2025.05.15. 03:19

Szomorú örökös,

"Más örömöd úgysem lesz itt. De mindannyian itt roppant jól szórakozunk rajtad." Most már azt is tudod milyen örömeim lesznek, csodás.
Szerintem meg már épp azért járnak ide az emberek, hogy jót mosolyogjanak azon, éppen melyik szöveged hajtogatom vissza rád. Sajnálom, nem ez volt a cél, de aki a személyeskedést elkezdi, az ne várjon jobbat.

"Kicsit régebb óta vagyok itt, mint te. Ismerem a fórum valóban aktív tagjait." Nem. Te itt éled az életed ki tudja mióta. Én viszont csak ezzel a témával vagyok itt.

"És mit gondolsz, ez mire jogosít fel téged? Megsúgom, semmire!." Jajj, ez is milyen egy óvodás szintű szöveg volt... Halál kellemetlen helyzetet csinálsz magadnak, hogy velem foglalkozol az én topikomban, úgy hogy közöltem már veled, hogy nem tartok igényt a hozzászólásaidra. Bölcsen csak el kellene hallgatnod, vagy tovább csinálod magadnak a kellemetlen helyzetet?

"én kiszálltam, nem etetem tovább a trollt. Hajrá! ;-)" Nehezen hiszem, hogy eltudod engedni... de hátha

Szomorú örökös # 2025.05.15. 02:03

DreddBiro

mindig keríteni fogok rá időt, hogy alaposan lekalapáljam a szövegeidet
Más örömöd úgysem lesz itt. De mindannyian itt roppant jól szórakozunk rajtad.
Hajrá, csak így tovább! Abba ne hagyd! :-)

Ahogy említettem, én nyitottam a topikot
És mit gondolsz, ez mire jogosít fel téged? Megsúgom, semmire!.
Beregisztráltál ide, hogy igazi jó exhibicionista módjára írogathass, de nem is várunk el többet tőled.

Tőled sokszorosan jobban tájékozódok a témában és azok alapján rakom össze a mondandóm, EU-s szabályokat, törvényeket akár szó szerint is
Pontosítsunk: a számodra kompetensnek vélt mondandókat szajkózó cikkekből ollózol.
Special velünk ellentében neked még egyetlen szabályt vagy törvényt nem sikerült idemásolnod.

Honnan veszed, hogy nem jöhet kompetens válasz akár hetekkel később is?
Kicsit régebb óta vagyok itt, mint te. Ismerem a fórum valóban aktív tagjait.
Te viszont special mostantól csakis magadat futtatod itt, én kiszálltam, nem etetem tovább a trollt. Hajrá! ;-)

DreddBiro # 2025.05.14. 23:45

Szomorú örökös,

Szomorú szamurájom... Az Utolsó Szamuráj sorsára fogsz jutni ebben a topikban, mert mindig keríteni fogok rá időt, hogy alaposan lekalapáljam a szövegeidet, pláne úgy, hogy ez az én topikom és te kezdted a személyeskedést!

"Mutass már ugyan jó példát benne, please!!! Nem unod még, de komolyan?" Ahogy említettem, én nyitottam a topikot, érdemlegesen nem tudsz hozzászólni és azt gondolod, hogy tiéd lesz az utolsó szó? Tényleg bohóc vagy

"Akkor meg mi a francot érdekel egyáltalán egy olyan oldal gondja, amivel nem is játszol, nem is nyertél?" Nem írom le még egyszer mi az alapkérdés, mert neked felesleges

"Állandóan megválaszolod magadnak, miért vársz másoktól is ilyet? Úgyse fogadod el, ha nem tetszik neked. :D" Sajnos sokszor ismételnem kell magam miattad, mert a lényeget nem akarod tudomásul venni. Ezt már megint ki mondta neked, hogy nem fogom elfogadni más véleményét? Ne abból indulj ki, hogy állok hozzád...

"Pontosabban copyzod, azért az nem ugyanaz, de ettől még a tiéd marad a legnagyobb marhaság." csak a copy szöveged tudod ismételni, akkor hát be is másolom az erre már megválaszolt válaszom: Tőled sokszorosan jobban tájékozódok a témában és azok alapján rakom össze a mondandóm, EU-s szabályokat, törvényeket akár szó szerint is

"Már válaszolt volna, ha bárkit is érdekelt volna egyáltalán. De kb. ennyire volt nekik (is) izgalmas a téma." Ezt már megint honnan veszed? Honnan veszed, hogy nem jöhet kompetens válasz akár hetekkel később is?

Szomorú örökös # 2025.05.14. 18:58

DreddBiro

Hol írtam, hogy én nyertem volna valaha bármit is?
Akkor meg mi a francot érdekel egyáltalán egy olyan oldal gondja, amivel nem is játszol, nem is nyertél?

Tőled sokszorosan jobban tájékozódok a témában és azok alapján rakom össze a mondandóm
Pontosabban copyzod, azért az nem ugyanaz, de ettől még a tiéd marad a legnagyobb marhaság.

Az alapkérdés az, hogy sérti-e a magyar szabályozás az EGT-jogot a PokerStars esetében.
Állandóan megválaszolod magadnak, miért vársz másoktól is ilyet? Úgyse fogadod el, ha nem tetszik neked. :D

Majd meglátjuk, hogy fog-e a témához szólni kompetens személy
Már válaszolt volna, ha bárkit is érdekelt volna egyáltalán. De kb. ennyire volt nekik (is) izgalmas a téma.

add fel a haszontalan beírásaidat
Mutass már ugyan jó példát benne, please!!! Nem unod még, de komolyan?

DreddBiro # 2025.05.14. 18:33

Szomorú örökös,

"És ezen az EU bírósága se fog változtatni, ezt elhiheted." Totálisan rá vagy pörögve az adófizetésre, az alapkérdés nem ez. Az alapkérdés az, hogy sérti-e a magyar szabályozás az EGT-jogot a PokerStars esetében. Erről beszéljél inkább, ne butaságokat irkálj be

DreddBiro # 2025.05.14. 18:25

Szomorú örökös,

"Ha nem fizeted ki az adót, akkor be fogják rajtad kamatostul hajtani." Ebből a mondatodból is látszik, hogy fogalmad sincs a gyakorlatról. Továbbá miért hajtanának be rajtam bármit is? Hol írtam, hogy én nyertem volna valaha bármit is? Miért állítasz ökörségeket folyamatosan?

"Mondjuk azt már tudjuk, hogy jól tudsz copyzni" Tőled sokszorosan jobban tájékozódok a témában és azok alapján rakom össze a mondandóm, EU-s szabályokat, törvényeket akár szó szerint is igen, mint ahogyan a barátod is korábban

"Helyetted senki nem fogja ezt a kérdést megoldani" Ne írj ide akkor, mert pofonba fogsz szaladni mindig. Majd meglátjuk, hogy fog-e a témához szólni kompetens személy

"Érdekes, azért nem kattogsz, hogy miért nincs automatikusan minden tagállamban Euro bevezetve." Látod és végül jössz egy őrült gyenge példával. Már ott lábon lövöd magad a példával hogy az € bevezetés nem egy szolgáltatás és innentől kezdve már kár tovább belemenni.

Figyelj Szomorú örökös, add fel a haszontalan beírásaidat, mert csak folyamatosan arcon csapod magad a szövegeiddel

Szomorú örökös # 2025.05.14. 17:31

DreddBiro

az ellentétes az EU belső piaci szabályaival
Érdekes, azért nem kattogsz, hogy miért nincs automatikusan minden tagállamban Euro bevezetve.
Pedig ha szerinted valóban ennyire egységes a szabályozás, akkor a pénznem miért nem egységes?

Szomorú örökös # 2025.05.14. 17:29

DreddBiro

Ha jövő decemberig itt futtatod magad, ez akkor se fog megváltozni.
Mi a célod, hogy újra ls újra idemásolod ugyanazt?
Mondjuk azt már tudjuk, hogy jól tudsz copyzni. :D
Helyetted senki nem fogja ezt a kérdést megoldani.
Ha nem fizeted ki az adót, akkor be fogják rajtad kamatostul hajtani.
És ezen az EU bírósága se fog változtatni, ezt elhiheted.

DreddBiro # 2025.05.14. 17:18

Szomorú örökös,

"Az Európai Bíróság többször kimondta, hogy:
A tagállamok korlátozhatják a szerencsejátékot, de csak akkor, ha az:

nem diszkriminatív
arányos
valós közérdeket szolgál (pl. fogyasztóvédelem, csalásmegelőzés, kiskorúak védelme)
következetes módon alkalmazzák.
Ha a korlátozás csak a külföldi szolgáltatók ellen irányul, míg a hazaiakat engedik, az ellentétes az EU belső piaci szabályaival."

Ajánlás? Akkor miért bukott pert minden ilyen esetben a tagállam az EU-val szemben?

Szomorú örökös # 2025.05.14. 14:51

DreddBiro

nem veszitek még mindig észre, hogy az ügy ugyanannyira érinti a nemzetközi jogot, mint a magyart, de erről nem vesztek tudomást és csak a magyar jogszabályokkal jöttök, aminél ez esetben magasabb szint az EGT-jog

És te nem veszed észre, hogy az EU mindig csak ajánlásokat tesz az ilyen kérdésekben, többnyire semmi sem kötelező?

Kovács_Béla_Sándor # 2025.05.14. 13:14

nem volt képes inkább egy magyar oldalt választani a játékához,
Nem kínál magyarországi szerencsejátékszervező olyat.

DreddBiro # 2025.05.14. 12:02

eulimen, Szomorú örökös (továbbiakban Bohócok)

Kedves Bohócok, a képzelődéseitek nagyon ellentmondásosak egy olyan fórumon, ahol a tényszerűségekről kellene beszélni, nem gondoljátok? Mennek a találgatások: "amatőr fotelpókerező", "adómentes nyeremény lett volna". Itt is látszik, hogy mennyire vicc kategóriák vagytok jogi tanácsadásban. Egy komolyan joggal foglalkozó személy akkor sem biztos, hogy tenne ilyen állításokat, ha bizonyítani tudná ezeket. A fórum szégyenei vagytok és rengeteg topikba írtok, hogy majd ti segítséget nyújtotok.

Továbbá nem veszitek még mindig észre, hogy az ügy ugyanannyira érinti a nemzetközi jogot, mint a magyart, de erről nem vesztek tudomást és csak a magyar jogszabályokkal jöttök, aminél ez esetben magasabb szint az EGT-jog, pláne úgy, hogy pénzügyi és protekcionista szándék van a magyar jogszabályok mögött jelen esetben és ezért bukott mindig az állam az EU-val szemben minden egyes ilyen ügyben, amikor odáig került az ügy!

"Azért számolja ki, mi kerül kevesebbe: letenni az adót, vagy pénzzel nyomatni a Nemzetközi Jogban Jártas Ügyvédet."
Már megint mik ezek a képzelődések, te most komolyan azt gondolod, hogy nekem van ilyen ügyem? Mi alapján, komolyan mondom nem értem ezeket az alapozatlan képzelődéseket
Már elmondtam, ilyen jellegű pert állam még nem nyert az EU-val szemben? Vagy igen? Kérlek meséljetek róla Bohócok

Szomorú örökös # 2025.05.14. 06:49

eulimen

kedves fotelpókerező és -fellebbező DreddBiro
Aki ráadásul annyira amatőr fotelpókerező, hogy nem volt képes inkább egy magyar oldalt választani a játékához,
ahol mindez valóban sima ügynek számítana és adómentes nyeremény lett volna. Most meg itt eszi a kefét! :D

eulimen # 2025.05.14. 06:34

kedves fotelpókerező és -fellebbező DreddBiro,

Ki mondta hogy bíróságra fogok menni?
Ha maga nem megy bíróságra, akkor az a helyzet, amit előadtam, puffogjon csak rajta. Ha akar egy magyar állam elleni EUB ítéletet villantani, akkor viszont nincs más lehetősége, mint jó mélyen a zsebbe nyúlni, ügyvédet keresni pénzért, no meg bíróaágra járni.
Azért számolja ki, mi kerül kevesebbe: letenni az adót, vagy pénzzel nyomatni a Nemzetközi Jogban Jártas Ügyvédet.

Bámulatos, hogy ez a topic ennyi pengeváltás még mindig sziporkázik a szórakoztató elemektől!
Uff.

Szomorú örökös # 2025.05.14. 04:17

DreddBiro

Ezt a topikot én nyitottam és te akarsz elküldeni?
Óóóóó, nyitottál egy topikot? Kár volt. És ezzel máris feljogosítva érzed magad arra, hogy elhajtsd azokat, akik válasza nem tetszik számodra? Mert hogy ez még mindig egy nyilvános fórum ám, ahová bárki írogathat a beírt kérdésekre egyfajta válaszként Ja, és Kovács Béla Sándor special épp egy ügyvéd, csak szólok. :-D

Javaslom, hogy kezeltesd magad és az életed ne ezen a fórumon pazarold el
Megint azt érzem, hogy te királynak gondolod itt magad, mert nyitottál egy topikot itt (tök feleslegesen). Főleg hogy a nemzetközi jogot is kb. kívülről ugatod csak mindenféle bemásolt cikkek alapján érvelve. De sebaj, majd megunod, hogy nem kapsz senkitől számodra értelmes választ a bemásolt ömlengéseidre, és talán végre felfogod, hogy az általad nem jogosnak vélt adót a külföldi szerencsejátékban keresett jövedelmed után be kell csengetni az államkasszába a jelenleg hatályos magyar törvények szerint. Szerintem akár itt be is fejezheted a további ömlengéseket.

A lényeg viszont továbbra is ez:
36/L. §   (1)   Az EGT államok szerencsejáték szabályozó és felügyeleti hatóságai közötti, az online szerencsejátékkal összefüggő Együttműködési Megállapodás (a továbbiakban: Megállapodás) végrehajtása során az Ákr. megkeresésre vonatkozó rendelkezéseit az e törvényben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

Az eltérés pedig pontosan arra vonatkozik, hogy amennyiben nincs Magyarországon koncessziós engedélye az adott cégnek - márpedig nincs - akkor az nem elismert szerencsejáték itthon. Játszhatsz rajta, mivel nincs blokkolva, ez szíved joga, viszont ezzel vállalod azt is, hogy adót kell fizetned a jövedelmed után. Pont!

DreddBiro # 2025.05.14. 00:45

Szomorú örökös,

Megint csak a személyeskedés, érdemlegesen meg semmi. Képzelődéseid is vannak:
"Te az ügyvédeket is kiröhögöd, mindent (is) jobban akarsz tudni náluk is." Ezt neked ki mondta?
"Ha az ügyvéd nem úgy válaszol, ahogy az neked tetszik, akkor felesleges időpocsékolásnak érzed vele a konzultációt is." Ezt neked megint ki mondta?
"Szerintem ne is pocsékold vele az idődet, akár a fórumon való okoskodást is kihagyhatod a továbbiakban." Ezt a topikot én nyitottam és te akarsz elküldeni?
"Irány a nemzetközi bíróság!" Ki mondta hogy bíróságra fogok menni? Megint képzelődés
"No meg hogy annyira skót vagy a feltehetően jól fizető hobbid ellenére, hogy egy jó ügyvédre is sajnálod a zsét." Ezek az állandó feltevések, képzelődések

Javaslom, hogy kezeltesd magad és az életed ne ezen a fórumon pazarold el, mert látom minden második topikban hallatod a hangod

Szomorú örökös # 2025.05.14. 00:22

DreddBiro

A gőg, sértődöttség, személyeskedés egyvelege

Még hogy sértődöttség? Ugyan már! Kevés vagy te ahhoz, hogy megsérts!
Te annál jóval sértődöttebb vagy, mert nem úszod meg adófizetés nélkül.
Viszont nem kétség, hogy mindannyian roppant jól szórakozunk rajtad.
Elsősorban a totális jogi inkompetenciád a téma. No meg hogy annyira skót vagy
a feltehetően jól fizető hobbid ellenére, hogy egy jó ügyvédre is sajnálod a zsét.
Ez viszont nem ingyenes jogsegély szolgálat, hanem egy fórum.

Szomorú örökös # 2025.05.13. 22:47

DreddBiro

ne sértődjenek meg, de inkompetensek nemzetközi jogot illetően e témában
Azt már az elején is láttuk, hogy egyedül te vagy a legkompetensebb a témában, legalábbi szerinted.
No nem a nemzetközi jogról beszélek, hanem arról, hogy jól tudsz mindenféle cikkeket bemásolni ide. :-D

Nemzetközi jogban jártas ügyvédek és ügyészek hozzászólását várom
Te az ügyvédeket is kiröhögöd, mindent (is) jobban akarsz tudni náluk is. Ha az ügyvéd nem úgy válaszol, ahogy az neked tetszik, akkor felesleges időpocsékolásnak érzed vele a konzultációt is. Szerintem ne is pocsékold vele az idődet, akár a fórumon való okoskodást is kihagyhatod a továbbiakban. Irány a nemzetközi bíróság! Indíts a magyar állam ellen egy pert! Biztosan címlapon leszel, de nem azért, mert nyertél, ezt már most borítékolom! Izgi lesz, az tuti! Egyébként meg akár indíthatsz egy ilyen szerencsejáték oldalt is kis hazánkban, aztán majd megtapasztalhatod, hogy milyen is itt a szabályozás! ;-)

DreddBiro # 2025.05.13. 21:13

eulimen, Szomorú örökös, avagy tisztelt kommenthuszárok!

Nagyon jót nevetnek úgy látom a nyeremény utáni adózás részén. Röhögjenek csak tovább, de kérem ne szóljanak hozzá a témához a továbbiakban, mert önök, ne sértődjenek meg, de inkompetensek nemzetközi jogot illetően e témában

"És maga a Kúria Kfv.I. 35.031/2023/8. ítéletéről?"
A Kúria a saját jogértelmezését próbálja összhangba hozni az EU joggal úgy, hogy egy olyan értelmezést alkalmaz, ahol egy uniós ítéletre hivatkozva próbálják ráültetni a saját jogszabályaikat. A „fogyasztóvédelmi” jogcím jól hangzik, de pénzügyi és protekcionista szándék van a háttérben, írom is mi van a gyakorlatban:

Szóval mi a valóság Magyarországon?

Magyarország jelenlegi szabályozása diszkriminálja a külföldi online szerencsejáték-szolgáltatókat a piacról (tiltják weboldalaikat, nem reklámozhatják magukat TV-ben, stb...) hacsak nem szereznek magyar koncessziós jogot irreálisan magas áron
Ezt az EU több esetben is kifogásolta, és kötelezettségszegési eljárást is indított hazánk ellen a múltban (pl. 2013-ban és 2017-ben).

Az Európai Bíróság többször kimondta, hogy:
A tagállamok korlátozhatják a szerencsejátékot, de csak akkor, ha az:

• nem diszkriminatív
  • arányos
  • valós közérdeket szolgál (pl. fogyasztóvédelem, csalásmegelőzés, kiskorúak védelme)
  • következetes módon alkalmazzák.

Ha a korlátozás csak a külföldi szolgáltatók ellen irányul, míg a hazaiakat engedik, az ellentétes az EU belső piaci szabályaival.
Arról nem is beszélve, hogy két kormánypárti (milyen érdekes?) ember kezében van a mindössze két koncessziós jog (Garancsi és Szalay-Bobrovniczky). Vagyis a nagyon magas koncessziós jog befizetése e két esetben úgy néz ki, hogy a Fidesz egyik zsebéből a másikba rakja a pénzt... Az EU egyébként is napi szinten marasztalja el a magyar kormányt, szóval egy ilyen "pitiáner" nemzetközi jogsértés valószínűleg csak akkor kapna figyelmet, ha valakinek nagy nyeremény esetén nagyon meg kellene védenie magát a NAV-val szemben. Ugyanis az 1995. évi CXVII. törvény (Szja tv.) 76. § (4) alapján: Nem számít jövedelemnek a jogszerűen szervezett távszerencsejátékból származó nyeremény. És az EGT jog alapján jogszerűen szervezett távszerencsejátékról lenne szó, amit egy adott tagállam nem ismer el.

Az EU Bírósága több ítéletben (pl. Gambelli, Placanica...) is megerősítette, hogy a tagállamok nem tilthatják önkényesen a más tagállamból származó szerencsejáték-szolgáltatást, ha az jogszerűen működik ott.

Nemzetközi jogban jártas ügyvédek és ügyészek hozzászólását várom, Köszönöm!

Szomorú örökös # 2025.05.13. 16:21

eulimen

azt akarja kérdezni ...hogy lehet-e úgy görbíteni a teret, hogy a pókernyereményét szja-mentesen felvehesse itthon
Na de úgy, hogy kint se kelljen adóznia, ahol a szerver üzemel, mert hogy ez nem egy magyar szerencsejáték.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez kint adó- és illetékmentes jövedelemnek számít.
Úgy akarja csűrni-csavarni, hogy mindenhol kikerülje az adózást vele. :-)

eulimen # 2025.05.13. 15:17

Szerintem DreddBiro igazából azt akarja kérdezni (erre legyen az odds 1.19) , hogy lehet-e úgy görbíteni a teret, hogy a pókernyereményét szja-mentesen felvehesse itthon.

Kovács_Béla_Sándor # 2025.05.13. 15:04

Nem tudok róla, hogy blokkolnák, tiltanák a magyarországi felhasználók számára a Pokerstars.eu-n való játékot.
Akkor viszont mi a probléma, mi a kérdés?

eulimen # 2025.05.13. 14:25

kedves DreddBiro,

Maga mindenhol ott van
Jé, hát hiszen maga is?

Stílusa miatt sem lehet önt komolyan venni”,
Ha valaki mégis komolyan venne engem, azt biztosan nem a stílusom miatt teszi. ;)

Maga azt kérdezte, hogy Magyarországon jogszerűen működik-e a PokerStars.
Kapott egy választ, magyar jogszabályi hivatkozásokkal.
Persze maga nem ezt várta, hanem olyat, ami arról szól, hogy "igen". És ezzel a prekoncepcióval minden válasz cinikus lesz, ami azt támasztja alá, hogy "nem". Ön nem tud olyan EUB ítéletet hozni precedensnek, amely a magyar jogszabályokat minősítené EUs joggal ellentétesnek, mégis azt várja (nem tőlem, hanem a fórum jogászaitól), hogy a bíróságot megelőlegezve megmondja magának pacekba, hogy "hát képzelje, mázlija van! Legális!"

A Szja tv. 76. § (4)-re egyébként miért nem hivatkozik?
Mert nem ezt kérdezte. Pontosabban, nem itt, hanem egy másik topicban kérdezte; amire ott kapott is egy választ, de nem tetszett magának. Én azzal nem tudok mit kezdeni, ha maga nem érvelésért, hanem támogató hátlapogatást begyűjteni jár ide.
A maga által hivatkozott adószabály többek közt a jogszerűen szervezett online kaszinóra vonatkozik. Lejjebb levezettem magának, hogy a PokerStars ugyan online kaszinó, de nem minősül jogszerűen szervezettnek.

A Gambelli ügyről hallott?
És maga a Kúria Kfv.I. 35.031/2023/8. ítéletéről?

DreddBiro # 2025.05.13. 13:31

Kedves eulimen,

Maga mindenhol ott van és a kioktató cinikus stílusát mindenhova belecsempészi a válaszaiba? Ilyen, ha valaki tanácsot kér a Jogi Fórumról? Maga egy személyben járatja le ezt a fórumot! Stílusa miatt sem lehet önt komolyan venni, továbbá a NEMZETKÖZI JOGRÓL semmi említést nem tesz, ami itt lényeges! A Szja tv. 76. § (4)-re egyébként miért nem hivatkozik?
A Gambelli ügyről hallott? (C-243/01, 2003)
Placanica-ügy? (C-338/04, C-359/04, C-360/04, 2007)
Liga Portuguesa? (C-42/07, 2009)
Mindenhol az ország bukott az EU-val szemben, pontosan az efféle korlátozások miatt.
Kérem tisztelettel nézzen ezek után és ne a frusztráció, cinizmus és tájékozatlanság vezérelje az írásait.

Továbbra is várom nemzetközi jogban és EGT jogban kompetens személyek válaszát!

eulimen # 2025.05.13. 11:17

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint a PokerStar online kaszinójátéknak minősül.

A szerencsejátékról szóló 1991. évi XXXIV. törvény rendelkezései szerint:
1.§ (3) "Szerencsejáték szervezésére irányuló tevékenységnek minősül
c) szerencsejátékok lebonyolítására létrejött szervezet (a továbbiakban: játékkaszinó és online kaszinó) működtetése"

3.§ (1b) "Online kaszinójátékot kizárólag a Magyarország területén található játékkaszinó üzemeltetésére szóló koncesszió jogosultja által a kaszinójáték szervezésére létrehozott vagy működtetett koncessziós társaság szervezhet."

14. § "A szerencsejátékok fajtái:
d) kaszinójáték, online kaszinójáték"

Az online kaszinójátékról törvény 6. címe rendelkezik (29/L§.-29/V.§)

29/O. § (1) "Az online kaszinójáték típusai:
a) a játékkaszinóban vagy a szerencsejáték-felügyeleti hatóság által – eseti vagy állandó jelleggel – engedélyezett más helyen folyó kaszinójátékban hírközlő eszköz vagy rendszer útján történő részvétel,
b) az online kaszinó által üzemeltetett szerver közvetítésével a játékos rendelkezése alatt álló informatikai eszközzel a szerveren található játékprogramokkal történő játék,
c) az online kaszinó által üzemeltetett szerver közvetítésével a játékos rendelkezése alatt álló informatikai eszközzel más játékosok elleni kártyajáték, vagy
d) az a)–c) pontban felsorolt játéktípusok kombinációja."

Mindezek alapján a PokerStars online kaszinójátéknak minősül, amely Magyarországon a fent hivatkozott jogszabályi keretek közt működhet. Amennyiben tehát a PokerStars nem rendelkezik Magyarországon koncessziós engedéllyel, akkor illegális, jogszerűtlen szerencsejátéknak minősül.
Márpedig a PokerStars üzemeltetője nem rendelkezik koncessziós engedéllyel.
https://sztfh.hu/…-kozhiteles/#…
Fontos megállapítás, hogy csak a PokerStars üzemeltetése (szervezése) és népszerűsítése minősül illegálisnak, a játékban való részvétel, valamint az ily módon megszervezett nyeremény nem (más kérdés, hogy a Magyarországról megszerzett nyereménynek Magyarországon adóvonzata van).

Ha úgy gondolod, hogy az EGT tagállamban jogszerűen működő PokerStars-ra valamiért nem vonatkozik a magyar szerencsejáték-törvényben lefektetett magyar állami szerencsejáték-monopólium, akkor sok sikert a jogi képviselő kereséséhez és a jogorvoslathoz!