@Mariann.nagy89
„az azonnali felmondas a cel,nem a rendes felmondas”
a rendes felmondás közlését követően, akár a rendes felmondás hatályosulása előtt, vagy alatt is fel lehet neki mondani azonnali hatályú felmondással, ha arra okot adó körülmény merül fel.
Ha most nyaralgat, és még mindig lóg a levegőben a hiányzásának igazolása, akkor (szerintem) tértis levélben fel lehet hívni az igazolásra vagy a munkábaállásra olyan határidővel, ami némileg rövidebb, mint az első kézbesítési kísérlet utáni 2 hét. Ha pedig ez eredménytelenül eltelik, akkor küldhető neki az azonnali felmondás. Ez ugyebár független attól, hogy a kormányhivatal mit állapít majd meg.
Aki annak ellenére, hogy tartós táppénzen van és tudja, hogy igazolási kötelzettsége van a távolmaradásra, elmulasztja az igazolás határidejét, ráadásul olyan magatartást tanúsít, amivel ellehetetlenül az, hogy munkáltatója épp ekkor kvázi azonnal megtalálja, szerintem ez alapozhatja meg az azonnali felmondást (ha még "futna" a két hetes táppénz időszaka, s abban az időszakban lenne távol külföldön, az nyilván más).
Hiszen ha így vagy úgy nem jelentkezik a két hetes igazolási periódus leteltével, egyrészt okkal számíthat rá, hogy a munkáltatója keresni fogja, másrészt passzivitása alakítja ki a munkaviszony fenntartásának ellehetetlenülését.
És ha két hétig a postán parkoltatja a munkaáltatótól jött hivatalos iratot mert akkor épp külföldön van, akkor az szerintem igen nehezen állná ki a jóhiszeműség próbáját.