Ábrás védjegy - ha szöveg

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.07. 20:54

Akár lehet is irodalma. Csak én nem ismerem. :)

gerbera317 # 2014.12.07. 18:11

Valóban nem vagyok képben. Csak látom (vagy véltem látni), hogy valami olyasmivel szembesültél, ami nincs agyonszabályozva, mitöbb, irodalma sincs, ugyanakkor azon van, hogy kialakíts egy olyan álláspontot, amit szükség esetén akár a bírósággal is meg lehet etetni. Ezt úgy van esélyed elérni, ha már meglévő dolgokkal találod meg a párhuzamokat. A címeres dologgal csak ötletet akartam adni. De melléfogtam.

Imma, a címer leírása valóban nem szabály, de ezt nem is állítottam.
OFF Mellesleg: ember legyen a talpán, aki még nem látta a címert, és a leírás alapján kellene megalkotnia. Azzal, hogy "első mezeje vörössel és ezüsttel hétszer vágott", magam sem tudnék mit kezdeni. ON

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.07. 15:49

Khmm. Gerberának válaszoltam.
Én is. :-*

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.12.07. 15:42

A Magyar Köztársaság címere megfelelő – a heraldika hagyományait is tiszteletben tartó – ábrázolásának szabályait és annak lehetséges változatait az MSZ 3500 szabvány 1990. szeptember 15-től rögzíti. A szabványt 2012-ben frissítették: MSZ 3500:2012 – Magyarország címerének ábrázolása

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.12.07. 15:36

Nem vagy képben. Azért értékelem, hogy segíteni akarsz.

Khmm. Gerberának válaszoltam. Magyarország címerét rajzoló mérnök tervezte, majd szakemberekből áll bizottság fogadta el. A rajz alapján került sor a szöveges leírásra, mindezt megtalálod egy magyar szabványban.

Nem akartam Neked segíteni.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.07. 15:20

A nyilvántartásban az ábrás védjegynek nincs leírása. Csak maga az ábra.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.07. 15:19

Nem vagy képben. Azért értékelem, hogy segíteni akarsz.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.12.07. 15:00

Ez nem szabály, hanem szabvány, előírás a kinézetére vonatkozóan.

gerbera317 # 2014.12.07. 14:55

Magyarország címere hegyes talpú, hasított pajzs. Első mezeje vörössel és ezüsttel hétszer vágott. Második, vörös mezejében zöld hármas halomnak arany koronás kiemelkedő középső részén ezüst kettős kereszt. A pajzson a magyar Szent Korona nyugszik.

Valljon mennyiben teljesül / nem teljesül a címer használatára sarkalatos törvényben megfogalmazott szabály azzal, hogy a címer helyett a fenti szöveget írjuk fel valamire és aggatjuk ki?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.07. 10:21

[felhúzom]

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.06. 17:05

Ha egy ábrás védjegy - ún. logo - védelmének a terjedelme, tartalma mire terjed ki, ha ez az ábra éppenséggel egy szó vagy szóösszetétel meghatározott módon leírt, garfikai megjelenítése - és a szóösszetétel nincs védjegyként lajstromozva.

A példa kedvéért: leíratom (lerajzoltatom) egy hat éves gyerekkel mondjuk azt, hogy "szerepi szárcsaríkatás" és ezt ábrás védjegyként lajstromoztatom, az árujegyzékbe csak a kulturális rendezvény (szervezése) szerepel. Szóösszetételként nem kérem a bejegyzést.

Más-e a helyzet, ha szóösszetételként az egyediség hiánya miatt nem is lehetséges a lastromozás? Mondjuk stilizált kolbászból zsinórírással kirakjuk, hogy "kolbász", és ábrás védjegyként levédjük.