Kártérítés?? Mit lehet tenni???


b.sz. # 2005.02.26. 17:45

Ha van érvényes lakásbiztosítás, akkor kárbejelentést kell tenni. Majd a müszaki kárszakértő megállapítja a kivitelezői hibát. Amit kérni kell a kárbejelentől. Várhatóan nem fog téríteni. ( természetesen a tető beázást meg kell szüntetni, hísz érdeke a tulajdonosnak ( mégha más hibályából is van a kára), hogy további nagyobb kár ne származzon.

drhg (törölt felhasználó) # 2005.02.17. 21:38

Ha új lakásról van szó, akkor az eladót 3 évig garanciális kötelezettség terheli.

Aballister # 2005.02.17. 09:34

Az eladó avagy építő mindenképp un. kellékszavatossággal tartozik a vevő felé.

(Az egyes épületrészekre ha jól emlékszem, külön van megállapítva a szavatossági idő, de ha tavaly történt a vétel, akkor ez nem is olyan lényeges.)

Ha a kötelezett nem szerződésszerűen teljesít (pl. beázik a tető), eredetileg szerződésszegésért felel hibás teljesítés címén. Viszont ha jól tudom, a jogosultnak kell bizonyítania, hogy a szerződéskötéskor ill. a dolog átvételekor nem ismerte (nem ismerhette) fel a hibát, avagy ha felismerte, akkor nem mondott le szavatossági jogairól.


Ab.
:->

mayeer # 2005.02.16. 15:56

T Két Lotti!

Van egy olyan problémám, hogy az egyik ismerősőm vett egy lekást tavaly szeptember környéén! Azóta elég sok problémálya van! Beázik,mert rossz a bádogolás a tetőn az építtető már tavalynovemberben mondta,hogy meg fogja csináltatni, de azóta is úgy van! Másoknak is hasonló a problémályuk! Az egyik lakó leközöltette az egyik helyi újságba a problémát és most az építtető "hitelrontás" vádjával fenyegetőzik, holott azt hiszem ő itt a hunyó! Össze-vissza hazudozik, hogy majd ekkor, meg akkor meg lesz csináltatva, csak most a bádogos itt, meg ott van! Mit lehet ilyenkor tenni?? Valahogy lehet kötelezni, hogy rendesen megcsinálja, megcsináltassa a lakást?? Előre is köszönöma segítséget!