Felmondás


Majordomus # 2023.07.12. 19:20

Utóbbi.
Igen nagy valószinűséggel a szerződés legalább 10 éves,tehát ott még nem muzsikált be a munkaviszony kvóta...

Kogeza # 2023.07.12. 14:36

X munkavállaló munkáltatóval kötött munkaszerződésében a következő szerepel: "a Felek megállapítják, hogy a felmondási idő 60 nap".

X munkavállaló tizenhét éve dolgozik a munkáltatónál. Ebben az esetben, ha a munkáltató felmond X munkavállalónak, akkor szerintetek a felmondási idő 60 nap, vagy a felmondási időre az Mt. 69. § (2) bekezdése is alkalmazandó, és a felmondási idő 60 nap + 30 nap?

Köszönöm előre is!

Majordomus # 2023.07.06. 19:18

Ha aláírtad,akkor érvényes.
A kialkudott munkabért fizetik a munkádért?
Ennyi van a szerződésben is? Akkor mi a gond?

SaireyVMK # 2023.07.06. 10:36

Magánszemélyként(Értsd, nem vagyok ügyvéd) szerintem: Egyoldalú azonnali felmondással élhetsz, indoklásban pedig jelzed,hogy nem a munkaszerződés szerinti beosztásban dolgoztattak és nem a tényleges beosztás szerint kaptad a béredet. Én ezzel ügyvédhez fordulnék,főleg ha emiatt anyagi károd is keletkezett(kevesebb pénz). Persze ezt neked kell tudni bizonyítani utólag, szóval nem árt legalább két megbízható tanú aki később téged igazol a bíróságon.

Tamas 29 # 2023.05.28. 11:49

Jó napot kívánok!

Érdeklődni szeretnék mit is tudnék csinálni olyan esetben amikor a munkáltatói szerződésemben szereplő munkakőr nem egyezik a valós tényekkel? Szóban több alkalommal jeleztem a vezetőség felé nem ebben a munkakörben vagyok de azt ígérték a próbaidő lejárta után áthelyeznek. Ez nem történt meg. Ragaszkodhat e a cég a felmondási időhöz ? Érvényes e így a munkaszerződésem? Köteles vagyok e ledolgozni a felmondási időt más munkakőrben? Sajnos a cég a szerződésben bizonyos belső szabályzatra hivatkozik amit nem hoz nyilvánosságra. Röviden ez azt jelenti képzésen kellene részt vegyek de sajnos nem tudják számomra magyar vagy angol nyelven ezt biztosítani mert csak ukrán oktatóik vannak. Furcsának találom ezt egy nemzetközi multinál. És nem kicsit hátrányos megkülönböztetésnek is tartom. Nagyon szívesen várom a segítségeket,észrevételeket.
Tisztelettel. Tamás