Kártérítési felelősség?Segítsenek!


Aballister # 2005.03.23. 17:32

A munkavállaló által munkakörében (céges rendezvény) harmadik személynek okozott kárért eredetileg a munkáltató a felelős. Ezért fordulhatott a károsult a céged felé.

Az egy másik kérdés, hogy jogellenesen okoztad e a kárt (?), mivel a felelősséghez a felróhatóság mellet ez a kategória is hozzá tartozik.

Szintén kérdés, hogy a károsult megtette e kárenyhítési kötelezettségét. Ha pl. el volt kerítve az ajtó szalaggal, mert már tudták, hogy nem biztonságos, akkor nem lesz nehéz behajtaniuk az összeget.

A te felróhatóságod kérdése az, "hogyan" bántál az ajtóval.

Ami a nem vagyoni károdat illeti, talán az illesztés szabályossága sem mellékes (attól függ, hogyan tört el az az üveg). Ha azért történt, mert pl. elmúlasztották a karbantartását és ugyanakkor nem tettek ki figyelnmeztető felíratokat, akkor sztem elképzelhető egy kártérítési igény a részedről.


Ab.
:->

Banyamancs # 2005.03.01. 07:39

Azért itt nem akarlak elkeseríteni Cheb, de mivel írtad, hogy céges buli volt, felmerül a kérdés, mennyire voltál ittas az eset bekövetkezésekor, ugyanis, ha az voltál, akkor nincs az a biztosító, aki fizetne és a szálloda sem igazán felelős. Itt ugyanis bejön a saját felróható magatartás kérdése.

b.sz. # 2005.02.26. 17:19

Fontos, hogy a Hotel tulajdonosa megtett-e mindent annak érdekében, hogy az Önök rendezvénye alatt ilyen súlyos baleset ne fordulhasson elő az Ön által megjelőlt üvegajtónál. De mivel azt írta, hogy az Ön figyelmetlensége volt, ezért a lakásbiztosításában lévő kiegészítő magánemberi felelősségbiztosítás tud téríteni a Hotelnek. Megjegyezm, a rendezvény szervezőnek is fenn áll a felelősség oldala, ezért lehetséges, hogy a számlát nem az Ön felelősségére kell rendeznie.

cheb # 2005.02.25. 11:37
Februárban egy hotelból kijövet figyelmetlenségből nekimentem egy üvegajtónak, ami betört(!).A kezemet annyira elvágta, hogy 3 hétig gipszet kellett visenem, a munkámból kiestem.A hotelnek van vagyonbiztosítása, ennek ellenére kiszámláztak 100e F
  • ot ajavíttatásra a cégnek, ahol dolgozom (céges rendezvény volt).Kérdésem, hogy milyen jogalapom van kártérítési igényem benyújtására, illetve feljelenthetem-e a hotelt amiatt, hogy ki akarják fizettetni a kárt a céggel?Milyen biztonsági előírások vonatkoznak nyilvános helyen levő üvegajtóra? (biztronsági üveg, matrica stb..hol van ez meghatározva?)
Alakásbiztosításom felelősségbiztosítására ki tudom e fizetni a kárt, ha a hotel vagyonbiztostója nem fizetne?Köszönöm a segítségüket!