Cégbíróság visszaküldte név miatt bejegyzési kérelmet


Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2005.02.28. 14:43

Kedves Zorka!

Mielőtt valaki céget alapítana, az általa kitalált neve "ellenőriztetnie" kell, annak érdekében, hogy megállapíthassa, hogy nics-e már ugyanazon cégnév alatt más gazdasági társaság bejegyezve. Ennek a költsége minimális és az IM Céginformációs Szolgálata útján végzehető el. Sajnos ezen számlák nem lesznek igazán jók akkor, ha az elutasító végzés kézhezvételét követően 8 napon belül ügyvéd útján nem kerül be a Cégbíróságra a módosított cégnevű alapító okirat/társasági szerződés, mivel akkor ezen számlák csak, mint az alapítókat terhelő és jogosító számlák lesznek.

Kérem, hogy ha még nem telt el a 8 nap, akkor vagy a régi ügyvédjét, vagy egy új alaposabb ügyvédet S.O.S keressen és korrigálja a fenti hibát. Sajnos ebben az esetben az eljárási illetéket újra le kell róni, a közzétételi költségtérítéssel együtt, de a 8 napon belüli, ismételt beadás után vissza lehet igényelni az első alkalommal lerótt illtéket. Kérem ne késlekedjen, mivel a 8 nap jogvesztő határidő. Javaslom, hogy ügyvédjét szólítsa fel arra is, hogy un. előtársasági megállapodással egészítse ki a társasági szerződést.

Üdvözlettel:

Két Lotti # 2005.02.28. 13:43

Semmi gond. A számlák jók lesznek, a cégiratok tartalmazni fogják, hogy rossz volt az első név, így csak hiánypótlási eljárás lesz, aminek keretében módosítani kell majd a nevet. Egyébként mi nem jó a névben?


Ügyvéd - Társasági szakjogász

zorka # 2005.02.25. 12:31

Sziasztok
A cégbíróságról most kaptam vissza (vagyis még az ügyvédnél van) a papírt, hogy a név nem jó. De a kérelmezett néven (mivel lehetséges) vásároltam számlára tárgyi eszközöket. Ilyenkor mi a teendő. És most új kérelmet kell írnom, vagy csak pótlás, az adószámot megkaptam? (az ügyvédem most nem elérhető, ezért kérdezem tőletek)
köszi