Válás utáni tulajdonrész


drbjozsef # 2024.05.07. 08:19

Zseby14,

Nem.
Pontosabban : a bank beleegyezésével, hármatok közös szerződésmódosításával persze igen. De ennek kisebb az esélye, minthogy spontán elefánttá változzál.

Egyetemleges adósok vagytok, úgyhogy bármelyikőtöktől követelhetik a teljes tartozást (sőt, ha nem fizetne, bármelyikőtöket is végrehajthatják a teljes összegre).

Neked is fizetési kötelezettséged van.

Zseby14 # 2024.05.07. 08:13

A volt férj hivatalos úton nem vállalhatja át magára a hiteleket? Abban bízok, hogy talán hajlandó lesz bele menni ebbe a hitelátvállalásba és a tulajdonrészem kifizetésébe. Én úgy vettem észre csak akkor követelik tőlem a hitelt,ha éppen a volt férj nem fizeti be. De sajnos erre semmi garancia nincsen,hogy mindig fogja fizetni. Kicsit félek ettől nem akarok úgy járni,hogy 3-4 év múlva közlik fizessek be xy összeget.

Szomorú örökös # 2024.05.07. 04:48

Zseby14

Közösen lett felvéve lakáshitel, illetve babaváró, de nem született gyermek(2025 februárig van a határidő).
Ebből sokkal nagyobb baj lesz és bizony kőkeményen téged is terhelni fog szerintem függetlenül attól, hogy elváltatok.

Amennyiben nem érkezik gyermek 5 éven belül (akár születéssel, akár örökbefogadással), akkor a már igénybe vett kamattámogatást 120 napon belül vissza kell fizetni......A babaváró hitel a válás napjától a személyi kölcsönökhöz hasonló hitellé válik (az 5 éves ÁKK-átlaghozam x 1,3 + 4 százalékpontos szintre nő a kamat)

Egy esetben tudod ezt talán megúszni:

Ha a hitelfelvevő a kölcsön folyósításától számított öt éven belül újra megházasodik,
akkor a kamatmentességgel újra tud élni a feltételek teljesítése esetén.

nanemaaa # 2024.05.06. 08:21

Bíróság. Tulajdonközösség megszüntetésére irányuló per.

Zseby14 # 2024.05.06. 07:41

Elváltam a volt férjemtől, ő maradt a lakásban,én kiköltöztem. Közösen lett felvéve lakáshitel, illetve babaváró, de nem született gyermek(2025 februárig van a határidő). Ilyen esetben miképp tudom követelni az 1/2 tulajdonrészemet a házból? Illetve, ha ő nem akar kifizetni, eladni a házat, akkor milyen lehetőségeim vannak? Voltam ügyvédnél, írt neki egy levelet,amiben felszólítja,hogy vállalja át az ő nevére a hiteleket,illetve fizesse ki a tulajdonrészemet.
Egyelőre nem válaszolt rá,úgy néz ki nem akar semmiben sem partner lenni. Esetleg így eltudom adni az én tulajdonrészemet az ingatlanból másnak? Milyen hivatalos útja van ennek? Sajnos így én jártam rosszul,mert ő bent lakhat, de így sem fizeti rendesen a hiteleket,ezért ilyenkor tőlem is követelhetik.