Üdvözletem mindenkinek !
Nem vagyok jártas a témában,sosem volt még ilyen jellegű problémám,és nem is hittem volna ,hogy valaha lesz.
Benzinkutasként dolgozom immáron öt éve,egy pici magán benzinkúton egy kis városban.Megszokott vevőkör,mindenki ismerős gyakorlatilag.Mint családias vállalkozás mindig is közvetlenek voltunk,így a vevők is barátságosan állnak hozzánk.
Decemberi nyitvatartás szerint(amit előre ki is írtunk )24-én csak 12:00ig volt kiszolgálás,természetesen az ünnepek előtti roham nem maradt el,ami magával hozott egy kis műszaki hibát is,az egyik kútfej üzemen kívül került,kész ez megtörténik.
11:30 környékén érkezett egy vevő,akinek szóban jeleztem,hogy sajnos a gázkút nem üzemel hiba miatt,benzin-gázos autó lévén nem gondoltam,hogy nem megoldhatatlan probléma ez,mert benzint természetesen tudtam adni.A vásárló tankolt,bejött fizetni,elindult,majd megállt visszajött,és nem emberhez méltó hangnemben,hangsúllyal kezdett el velem beszélni.
Mindezt higgadtan igyekeztem kezelni nyugodt maradtam,és legalább tízszer elnézést kértem a probléma miatt.Az incidens annyira bántott hogy az egész karácsonyom ment a lecsóba.Fenyegetett fogyasztóvédelemmel,mert nem volt a kútra kiírva,hogy nem üzemel,stb....
Szerinte tiszteletlenül is nyilvánultam meg,erre tanum van,hogy igyekeztem a problémát megoldani,és nem félvállról venni az ügyet.Tehát az elmúlt kész.
A mai napon első az után lévő nyitva tartott napunkon megint megjelent az említett vevő,akit szó nélkül elindultam kiszolgálni,cseppfolyós gáz üzemű gépjármű töltése alatt viszont nem tartózkodhat a járműben senki,ezt tisztelettudóan jeleztem neki.
Ezen felháborodott,majd kiszállt,és megfélemlítően elkezdett velem beszélni ,semmi konkrét dolgot nem mondott,de fenyegető hangnem több mint megalázó bánásmód,nem egyszerű elviselni de nyeltem egyet.
Követelte,hogy beszélhessen a tulajdonosokkal,amit meg is oldottunk azonnal,mert a telephelyünkön tartózkodott a több tulajdonos is.
Ott már azt mondta,hogy én megfenyegettem,és méregettem,stb.....Elkezdte ecsetelni idézem "mit fogsz csinálni,megölsz,felbérelsz valakit,hogy leszúrjon,megversz ? " és hasonló dolgokat,amit nem értettem,és most sem értem honnan szedett,mert az én számat véletlenül sem hagyta el semmilyen fenyegető szó.
Elismerem nem mosolyogtam,de fapofával szolgáltam ki,köszöntem ahogy illik.
Ezután felkerekedett elment a rendőrségre,hogy feljelent engem elkérte a nevemet,amit meg is adtam.A rendőrségen éppen nem tartózkodott senki,így hát visszajött a többi tulajdonossal is beszélni.De letisztázta,hogy ezt nem fogja annyiban hagyni,és fel fog jelenteni.
Elnézést,hogy kis regényt írok,csak annyira groteszk ez a helyzet,hogy rövidebben nem tudtam volna elmondani.
Az igazsághoz hozzá tartozik az is,hogy aktív sportoló és edző vagyok méreteim miatt félelmet kelthetek az emberekben,de egy légynek sem tudnék ártani.Amit a sporttól tanultam az a türelem és a kitartás,aminek itt is hasznát vettem.
Szeretném tudni,hogy az ilyen helyzet mit szülhet ?
Mi az amire lehet számítani ?
Van-e valami jogi akadálya,hogy az ilyen vásárlót kitiltsuk,illetve megtagadjuk a kiszolgálását ? (valóban tartok tőle ,hogy rendszeresen kihasználja majd a helyzeti előnyét,ami abból adódik,hogy ő a vevő,én meg a kiszolgáló)
Több száz ember ismer jól munkáimból kifolyólag,esetlegesen tanuként meghallgathatóak ők,ha valóban sikerül feljelentenie ?
Sportolói pályafutásomat kettétörné egy rendőrségi ügy..
Megtisztelő választ,tanácsot,akármit ....Előre is köszönöm !
Tisztelettel : Dávid