Jószomszédi fülemüle per


morzsolt # 2005.04.14. 18:21

Igen meggondoltam magam olyan 2 év távlatából, mivel rájöttem, hogy meglehetôsen kedvezôtlen helyzetbe kerültem és ha úgy vesszük olyan tény is felmerült, amit az egyezség pillanatában nem tudtam, amit azóta elôterjesztettem mint jogalap nélküli gazdagodás, de ezt a bíróság elutasította, arra hivatkozva, hogy ez nem függ szorosan a tárgyhoz és ezen igényemet egy újabb perben terjesszem elô....

Szóval nincs semmi mód, az egyezség felbontására ?

köszi

zsolt

zsusz # 2005.04.12. 16:40

Kedves Zsolt!

Ha egy egyezséget a bíróság jóváhagyott, az olyan mintha ítélet született volna. 15 napon belül meg lehet a határozat közlésétől fellebbezni.
Ha ez eltelt, esetleg perújítás jöhet szóba, ha valami olyan új tény vagy bizonyíték került elő, amelyről az egyezség megkötésekor nem tudtál.

Mi történt, meggondoltad magad, vagy valami új fejlemény merült fel?

Üdv: Zsusz

morzsolt # 2005.04.11. 15:03

Az üggyel kapcsolatban kérdezem, hogy a bíróság elôtt történt a felek közötti egyezségtôl el lehet-e állni vagy felbontani azt ?
Ha igen, hogyan kell azt kezdeményezni, milyen jogszabályra hivatkozhatok ?

köszi

zsolt

morzsolt # 2005.03.28. 18:02

Olyan ember segítségét keresem aki az eddigi ügybôl felgyülemlett iratok alapján illetve én pontosan felvázolom neki, hogy mi is a helyzet most, és tanácsokkal ellátna mit lehet és mit nem, vagyis aminek nincs jogalapja azt eleve bele sem írom a fellebbezésbe, mert úgyis elutasítják azt.

Szóval aki irányt tudna mutatni, hogy most hogyan tovább.

Most egyenlôre egy szedett-vedett írást sikerült kreálnom, amiben mindenképpen tárgyalás megtartását kérem. Ezzel úgy gondolom el tudom egy kicsit húzni az ügyet és lesz idô felkészülni a továbbiakra.

zsolt

Sasfioka # 2005.03.22. 23:45

Nade mi a kérdés?? Miben kéred a segítséget, azon túl, hogy birtokháborítási ügy...

SF

morzsolt # 2005.03.22. 08:26

Jaj, elfelejtettem... szeretném kérdezni, hogy a 8 nap az munka napra vagy naptári napra vonatkozik ?
Mivel nyakunkon a húsvét az most bele számít vagy sem ?

köszönöm

zsolt

morzsolt # 2005.03.22. 08:21

Jó napot kívánok !

Gyors segítségre lenne szükségem.
Egy immáron 6-7 éve tartó birtokháborítási ügyben 8 napon belül (mostmár csak 7) beadványt kellene készítenem a fellebezéshez. Az ügyben mint alperes szerepelünk feleségemmel. Eddig jórészt jogi képviselô nélkül jártunk el, aztán kezdett komolyra fordulni a dolog és megkerestünk egy ügyvédet, sajnos Ô kb. háromnegyedév múlva eltûnt. Lelépett az elôre kért pénzzel is, mint késôbb kiderült a kamarai tagságból is törölték.
Szóval most elég komoly lett a helyzet.
Sajnos nem vet fel a pénz mivel jelenleg munkanélküli vagyok. Lehetôségeinkhez képest tudunk ügyvédi díjat fizetni.
Kérem aki tud segítsen, ha csak tanácsokkal el tud látni, mert mostmár nagyon zavaros lett a jogállás, annak is nagy hasznát vennénk.
Minden segítséget elôre is köszönök.

zsolt