Pp. 127.§ a gyakorlatban

kispali2 # 2006.01.03. 16:12

A válaszokat köszönve,
... az történt, hogy a kezdőfölvetés után, ... ~rátértek egy méltányossági (az én szememben kicsit egér)útra (mármint a T. Minisztérium), és lényegében helyt adtak a kérelmemnek (avagy inkább ~ módot leltek annak másként való teljesítésére), ami illetéktv. értelmezése kapcsán párszor 10ezer Ft illeték megnemfizetése esetén is hitelesített másolatok kiadására irányult.
Válaszokért köszönet.

bellicus # 2005.12.28. 18:08

Szerintem ez csak akkor járható, ha a tényekben megegyezik a két fél és csak a jogértelmezéssel van baj.

kispali2 # 2005.09.02. 15:13

Tudom, hogy triviálisan röhejes amit kérdeztem, de ... elvileg lehet vki naív. Gondolom. Megkísérlem. ha váalszolnak magírom.
Válaszaidat azért köszönöm nagyon. Másüttieket is.

ObudaFan # 2005.09.02. 09:16

Hát az itteni kérdezősködés helyett szerintem jobban jársz, ha megpróbálod. Szerintem már a minisztérium sem fog ebbe belemenni, de hát a világért sem akarom elvenni a kedved.

kispali2 # 2005.09.01. 21:33

A másik fél johiszemű, és gyors megoldáskeresési szándékára apellálva ezt nem szokták 'földobni', mint lehetőség, s kérni a másik felet a közös megjelenésre?

S nem hiba, ha ezt nem teszik?

Pp. maygarázatból, anno indokolásból kiderül, hogy ez csak az ismerősök, és kispertárgyértékű ügyekre van?
Tudom, hogy ennek firtattása röhejes lehet, de ... a Pp. alapján van ami az ebben való részvételben korlátozná ... pl. egy minisztériumot? (Ha csak tisztán jogkérédésről van szó, tehát jó eséllyel egy tárgyalás elegendő)

bíróság - ha előállanak a felek erre hivatkozással, akoor - 'passzolhat'-e, vagy ... nincs mese, meg kell tartania a tárgyalást?
Ha nem teszi, mulaszt a bíróság?

Lécci írj! Köszönöm.

ObudaFan # 2005.08.29. 17:08

Semmi, ezt nem arra találták ki, hanem ismerősök közötti, kis pertárgyértékű ügyekre.

kispali2 # 2005.08.29. 16:54

A Pp. talán 127.§ alapján - a gyakorlatban - mennyiben érvényesíthető, vagy érhető el az azonnali tárgyalás?

(Lehet, nagyon laikusan hangzik, de) minisztériummali, induló jogvitában reálisan elvárható-e (lehet-e esélye) a bíróságon való közös megjelenésnek, és az azonnali tárgyalás kérésének?

Kérem szépen válaszoljatok.