Május 10-én önkormányzat által megbízott vállalkozó szemközti lakó udvaráról kivágott egy öreg nyárfát. A lombozatot nem szedte le eléggé (erre ketten is figyelmeztették, a párom, és egy utcán elhaladó ember). A fa a kerítésünkre dőlt.
Leszakította a drótot, darabosra törte a személybejáró kapu egyik tartó oszlopát, olyannyira, hogy - ugyan áll az oszlop, de - a kapu csukott állapotban annyira libeg, hogy balesetveszélyes lenne kinyitni. Szinte tőben letört egy virágcserjét, valamint egy raklapnyi porotherm födémbéléstestből kb. 16-18 db-ot eltört. A vállalkozó még aznap vett drótot, és a régi helyére kihúzta. Párom abban egyezett meg vele, hogy a többi kárt 1 héten belül rendezi.
A károkozás óta 3x mentünk az önkormányzathoz a kártérítés miatt. Önkormányzat azt mondja, a vállalkozó a felelősséget vállalja, és majd biztosan rendezi a kárt.
Na ezzel én nem vagyok kisegítve, ettől még nem tudom rendeltetésszerűen használni a személybejáró kaput.
A vállalkozó még csak telefonon sem jelentkezik a kárrendezés ügyében.
Még nem tudom: vállalkozói v. megbízási szerződés keretében történt-e a fa kivágása.
Szerintetek követelhetem-e az önkormányzattól a helyreállítást? (Elvileg, bár én nem láttam, a szerződésben benne van, hogy a vállalkozó viseli a kárt.)