Behajtó cégek

eulimen # 2025.07.24. 13:45

a tényállás is elég zűrzavaros.
ha a fizetéséből vonnak, akkor az már végrehajtónál van.
Ellenben a behajtó cégek (~követeléskezelők) leginkább csak szépen kérni szoktak. Leveleket írogatnak, esetleg telefonálnak, aztán ha megunták, akkor egyszercsak küldik közjegyzővel a fizetési meghagyást, megfejelve mindenféle járulékos költséggel, kamattal.
Ha ezek a régi-régi ügyek jogerőre emelkednek, a végrehajtóhoz kerülnek, aki előbb-utóbb megtalálja az adóst. Legalábbis a bankszámláját.
Ez a sorsa annak, aki struccmódon "menekül".

Ez jogos?!
Azt ti tudhatjátok, viszont az ellentmondással meg nem támadott fizetési meghagyási követelés törvényes. Ahogy ez végrehajtónak á lesz adva, a végrehajtó által eszközölt letiltások is mind törvényesek.
Azt azért tudni kell, hogy egy be nem fizetett csekk/számla/parkolási pótdíj/stb. mint követelést a kibocsátók követeléskezelőkre engedményezhetnek. Pl.: nem fizettétek be a Telenornak a 4000 Ft-os számlát, de 1 év múlva jön az Intrum és már 28.000-et követel, mert megfejelte ügyviteli költséggel? Í.j. De legalább már nem tartoztok a Telenornak...

Most is jött vmi felszólítás immár 1 másik cégtől, de át se vette a postán.
Ha a párod ezek elől szeret bujkálni, akkor esélye sincs arra, hogy ezeknek időben ellentmondjon. Márpedig azzal jogerőre emelkedik a követelés, végrehajtóhoz kerül, és nem fogjátok érteni, "miért került elő megint valami, miután kinullázódott".

Főleg az a problémám, hogy -állítólag- úgy követelnek pénzt, hogy semmi bizonyíték nincs mögötte.
Aha. Tehát egy ilyen levelet sem láttál, de a párod mondta (aki át sem vette a levelet, de a ha mégis, akkor gyorsan összetépte...) :/

Vagy utána lehetne menni,
https://mbvk.hu/…lem-szemben/

Pl. az én anyagi helyzetem biztonságban van -e
Ha az a kérdés, hogy a végrehajtó a te tulajdonodat, bankszámládat lefoglalhatja-e a párod ügyei miatt, akkor nem.
(ha közös bankszámla volna, akkor az ugye nem saját, hanem közös. Tehát a párodé IS. Ami a közös számlán van, az mind a párodé IS).
Olvastunk már itt a fórumon olyat, hogy a követeléskezelő állítólag bepróbálkozott a rokonnál akinek nulla köze volt a tartozáshoz; de mondjuk épp ezért kell átvenni az iratokat, és ha ilyen előfordulna, ellentmondással elküldeni őket a pics@ba.

kardigan # 2025.07.24. 11:53

Kedves Hozzáértők!
Párom elég zűrös fiatalkori éltet élt. Tartozások miatt (pl. megbüntették a vonaton) már 1 csomó pénzt kifizetett behajtó cégeken keresztül. Akkor jöttek ezek elő, mikor lett 8órás bejelentett állása. (Előtte vendéglátózott... tudjuk, hogyan mennek ott a fizetés-dolgok sokszor...) Vonták a fizetéséből egy darabig. Azt hittük, végre minden kinullázódott, erre megint találtak vmit. De vmi tök piszlicsári dolog, ami duzzad-duzzadt, de egészen eddig nem jelentkeztek. Évek, ha nem 10+ év telt el.
Én már a 2. alkalommal, amikor ismeretlen összeget vonnak le, nekiálltam volna felgöngyölíteni az ügyet. Ő nem tette, mind1. Főleg az a problémám, hogy -állítólag- úgy követelnek pénzt, hogy semmi bizonyíték nincs mögötte. Lenne 1 csekk, 1 kiírt büntetés, számla... de semmi. Sőt még az se hogy állítólag honnan ered. Ez jogos?! Vagy utána lehetne menni, csak a párom nem akar \"nyomozni\"? Miért nem az a cég kereste meg az eset után mondjuk 1 évvel, akinek a sérelmére állítólag elkövette? Hogy bukkannak ezek elő 10+ év után? Most is jött vmi felszólítás immár 1 másik cégtől, de át se vette a postán. Azt mondja, nincs semmije, mit vesznek el tőle?! 6 éve vagyunk együtt, a lakás amiben élünk, az én nevemen van, papírunk nincs róla, hogy élettársak lennénk. Tartózkodási helye persze ez a lakás. Most vettem 1 másik ingatlant, az is abszolút az én nevemen van.
Engem azért zavar ez az ügy, ha őt nem is. Azért írok ide. Egyáltalán nem látok tisztán. Hogy ez mit jelent a jövŐNKRE, jovŐMRE nézve? Pl. az én anyagi helyzetem biztonságban van -e 1 ilyen ügynek a tükrében? Vele mi történhet? Nem akarok hoppon maradni, jártam már elég rosszul anyagilag a saját hibámból.
Köszönök minden hozzászólást!!!