Elhunyt vádlott


Főlökött # 2007.02.07. 19:30

Tisztelettel

Váderedményességre apellálva, én azt mondom, hogy az elhunyt viszi az összes balhét, többi meg fogja úszni, ha nincs más bizonyíték ellenük, így tiszta az ügyésznek, nincs ellenvetés, panasz.....stb. Megszüntető ok, miatt az eljárást megszüntetik, az elkövető halála miatt. Így járt, védekezése kizárt, sima a jogerőre emelkedés. Teljesen tiszta.

Ennyi, nincs mit hozzá fűzni.

----------------------
  • Löki
T r a v e n # 2007.02.02. 09:01

Kedves MezeiT!

Valóban kellemetlen, ha az elhunytra terhelik a cselekményeket, viszont ez nem egyoldalú, hiszen a vád képviselete, illetve a valóság bizonyítása és a bizonyítékok mérlegelése alapján dönt a bíró a több társtettes, bűnrészes stb. ügyében. Természetesen az elhunyttal szemben nem folyhat tovább az eljárás.

Abban az esetben, ha az elhunyt hozzátartozója vagy, akkor erkölcsileg sérelmesnek érezheted a helyzetet.

MezeiT # 2007.02.01. 13:19

Hello Mindenkinek!

Több szereplős büntetőperben még az első tárgyalás előtt meghalt az elsőrendű vádlott. A vádirat színte 100%-ban az Õ sok esetben hamis, és pontatlan vallomásain alapul. Erre rácáfolni így elég nehéz lesz. A rendőrségi szembesítéseket sem vállalta, a bíróságon meg, már nem lehet szembesülni vele. Az ügyvédem ezt mondja, hogy ez esetünkben semmit nem változtat, de én ezt nehezen hiszem el, hiszen más lett volna a hangulata a dolgoknak ha Õ is ott van, reagál, látja a bíró az arcát, meg tudja kérdezni stb... így meg könnyen tűnhet majd úgy, hogy mindenki 'szegény elhunytra' veri a balhét.

Olyanok hozzászólásait várom elsősorban, akiknek volt ilyen esete, tapasztalata.

Köszi.