Privát videó online megosztása bűncselekmény?


Slainte # 2021.12.21. 15:00

Kedves Katalin!

Bizony, hogy különleges személyes adat, amit írtam jogszabályi hivatkozást korábban, abból azt jelent a (2) bekezdés első fordulat.

A büntetőeljárásban létezik egy olyan vagyont érintő kényszerintézkedés, aminek az a neve, hogy ellektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tétele (Be. 335. §). Az eljárásban kérje, hogy az ügyészség ezt indítványozza a nyomozási bírónak.

Szomorú örökös # 2021.12.19. 21:31

külföldi oldal nem minden esetben tudják elérni, hogy levegyék

Engem csak regisztráltak egy ilyesfajta oldalra, video nem került fel, az tuti, mivel rólam ilyen soha nem készült. Viszont nekem sikerült elérni, hogy törölték a regisztrációmat. Írtam angolul az oldal kezelőjének, hogy ez nem én voltam, hanem egy rosszakaróm és eltávolította.

Katalin24 # 2021.12.19. 20:43

Kedves Slainte és Szomorú örökös!

Ma is voltam a rendőrségen, sikerült egy magasabb rangú rendőrrel beszélnem és mondtam neki hogy ez elvileg bűncselekmény lenne és csodák csodajara azt mondta hogy szerinte is bűncselekmény és felvette a feljelentést. Elvileg ő is azt mondta személyes adattal visszaélés és hogy azon belül is különleges adat mert szexuális tartalmú. Mostmár remélem fog történni valami, bár a videó még mindig fent van, megpróbálok írni az oldalnak addig is hátha leveszik, lehet hogy a rendőrség sem tudja leszedetni.. legalábbis a rendőr ezt mondta, ha külföldi oldal nem minden esetben tudják elérni, hogy levegyék :/ hát szuper de azért már legalább történt valami. Naiv voltam amikor engedtem hogy videókat csináljon rólam az exem, 24 éves vagyok de többet ilyet senkinek nem fogok engedni.

Köszönöm szépen a segítségeteket, nagyon jólesik hogy mellettem álltok! :)

Slainte # 2021.12.19. 12:00

Kedves Katalin24,

sajnos, én is rengeteg helyről hallom, hogy a munkaminimalizálás érdekében a rendőrségről, akit lehet, lebeszélnek a feljelentésről és elküldenek.. Ráadásul még hülyeséget is mondtak, mert a szabálysértés és a polgári per két különböző dolog., ha szabálysértés lenne, akkor meg még ráadásul a rendőrség járna is el.

Ezért nagyon fontos lenne tudatosítani azt, hogy ha amiatt akar valaki feljelentést tenni, hogy a nap süt, a rendőrségnek akkor is kötelessége a feljelentés felvétele, aztán majd legfeljebb elutasítják a feljelentést, ami ellen panasznak van helye, amit már az ügyészség bírál el. Én azt javasolnám, hogy semmiképp ne hagyd magad elküldeni, mert ahhoz noncs joguk.

Szomorú örökös # 2021.12.18. 16:47

Katalin24

A rendőrségről elküldve lettem mert szerintük ez csak szabálysértés és indítsak polgári pert ha nem szeretném hogy a tartalom elérhető legyen. Elképesztő komolyan mondom, semmi nem védi az embert, még csak nem is tudják kötelezni hogy vegye le!

Lehet hatásosabb lenne az oldalak kezelőinek írni, hogy tüntesse el a videót, mert azt a hozzájárulásod nélkül tették ki.

Katalin24 # 2021.12.18. 16:02

Kedves Slainte!

Köszönöm szépen! A rendőrségről elküldve lettem mert szerintük ez csak szabálysértés és indítsak polgári pert ha nem szeretném hogy a tartalom elérhető legyen. Elképesztő komolyan mondom, semmi nem védi az embert, még csak nem is tudják kötelezni hogy vegye le!

Holnap megyek egy másik rendőrségre és viszem magammal amit leírtál paragrafust. Hátha lesz valami segítség.

Köszönöm szépen még egyszer

Szomorú örökös # 2021.12.18. 12:12

Katalin24

Ennek mi a jogi minősítése, btk ban?
Azt majd a jogi szakik megmondják, én csak egy laikus fórumozó vagyok, de ennél kisebb vétségek miatt is jelentettek már fel embereket. Egyébként szerintem egy olyan videó feltöltése nagy nyilvánosság felé, ami a te személyedet mutatja, az egy adatvédelmi szabálysértés.

”ha esetleg el akarnának zavarni a rendőrség
Nyugi, nem fognak elzavarni. :-)

Slainte # 2021.12.18. 11:40

Kedves Katalin24,
ha megfelel az én válaszom is: személyes adattal visszaélés vétsége (Btk. 219. § (1) bekezdés a) pont, (2) bekezdés első fordulat).

Katalin24 # 2021.12.18. 11:13

Szomorú örökös!

Köszönöm szépen! Ennek mi a jogi minősítése, btk ban? Csak azért szeretném tudni ha esetleg el akarnának zavarni a rendőrség ről tudjam hogy mire hivatkoztak.

És még egyszer köszönöm szépen!

Szomorú örökös # 2021.12.18. 05:15

Katalin24

Naná, hogy bűncselekmény, simán feljelentést érdemel, perverz dolog ilyet tenni.
Viszont az is egyfajta perverzióra utal, hogy ezek a videók egyáltalán elkészülhettek (ez az én privát véleményem). :-)

Katalin24 # 2021.12.17. 20:58

Kedves Hozzáértők!

Szeretnék segítséget kérni! Az exem a rólam általa készített erotikus szex videókat feltette a netre a tudtom és akaratom ellenére nagy online pornó csatornákra (xvideos és xnxx), persze minden látszódik bennük rólam, az így feltett már online videók linkjét pedig elküldte legalább 40 ismerősömnek privát üzenetben messengeren. Bűncselekményt követett el ezzel? Tehetek feljelentést?

Sürgős lenne, köszönöm szépen!