Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


egyszerre 2 helyen ugyanazért

j.janos #   2004.04.06. 21:31

Most ugyan azon bűncselekményről van szó?

justicia02 # e-mail 2004.02.21. 21:33

Köszi a tippet.

Bár, az első vádemelés is összevont volt és már országosra kiterjesztve, több városi kapitányság vizsgálata lett összefogva.
Szerettem volna, ha vége, mert így nehéz egy céget fenntartani, ha folyamatosan piszkálják.

Ebben az esetben is áll az összevonás lehetősége? Vagy várjam meg az itéletet, melynek csak pozitív kimenetele lehet? Hangsúlyozom egy cég, egy tevékenység vád ugyanaz.

Zoltán György # e-mail 2004.02.21. 21:17

Ha Sopronban lopsz egy csokit, Tatán is lopsz egy csokit, Pesten is lopsz egy csokit, aztán még Egerben és Debrecenben is. Akkor miért ne? Kérj halmazatit, tárgyaltasd újra, időmulás miatt enyhébb a büntetés, de mindenképp vonasd össze az ügyet és tedd át más bírósághoz!

És sok sikert!!

justicia02 # e-mail 2004.02.21. 19:17

Azt szeretném megtudni, mennyire általános az Magyarországon, hogy ugyanazon tevékenység miatt, ugyanazt a céget (cég vezetőit), ugyanazzal a váddal, egyszerre 2 helyen megvádolják. Adott cég vezetői ellen 4 év nyomozás után tavaly vádat emeltek, mely jelenleg a bírósági szakasz végén jár. Végre vége gondolhatnánk és lehetne megtisztulva tovább dolgozni, de nem. Jön egy újabb levél, mely tudatja, hogy egy másik megyében a vád ugyanaz, gyanusítottak ugyanazok, cég ugyanaz.
Lehet e ilyen? Vagy egyedi az eset?