Tisztelettel :
"két helyen eltörött az arccsontom de a kórházban azt mondtam hogy véletlenül fejeltünk össze. most szeretnék feljelentést tenni....."
Ez volt a kérdés, azért javasoltam, amit javasoltam. Ha úgy nyilatkozott volna az eü.- ellátása során, hogy dulakodásból szerezte sérülését, akkor az orvosnak hivatalból a yard felé jelzési kötelezettsége van, mely alapján eljárás indult volna, hivatalból.
Mivel ez nem így történt, és erre irányult a kérdező kérdése is, ezért javasoltam a feljelentés megtételét, de azt ismeretlen tettes ellen ( biztos ami biztos, nehogy visszaüssön a nevesített feljelentés, ha az a 10 tanu - csak a lepkék nászáról tud érdemi információval szolgálni / utólagosan / és az ellenérdekű fél állítása szerint, a jeges járdán elcsúszva szerezte a sérülését - volt már rá példa-precedens....és akkor mit tudna csinálni a feljelentő? Bízni a szakértői véleményben - hátha számára kedvező a vélemény a sérülés keletkezési mechanizmusáról és nem eleséstől származik a sérülése.... ), mivel eljárást kívánt indítani a kérdező. Azért is mondtam, ne kerüljön költségébe, hogy a látleletet a nyomozó hatóság beszerzi, nem kell vinnie magával.
Szóval a kétségek és a kétes dolgok elkerülése céljából ajánlottam, amit ajánlottam.
---------------- Lökött