Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Gyámügy

Barnabás15 # e-mail 2020.04.20. 09:15

Tisztelt Fórumozók!
Szeretném a segítségüket kérni.
Van egy óvodás germekem,aki jelenleg az anyukájával lakik. A kapcsolatuk nem a legjobb, mert rendszeresen bántalmazza a gyereket fizikálisan és verbálisan is. Sajnos el kell hinnem a gyermekem által elmondottakat, mert nálunk a családon belüli erőszak fogalmát az anya merítette ki. Többször bántalmazott engem is és gyakran elővette fenyegető jelleggel a kést is.
Január óta több jelzést tettem a gyámügy és a gyermekjóléti felé, de a mai napig nem történt semmi! Többször felvettem
a kapcsolattartások alkalmával a gyerek által elmesét dolgokat. Ezeket minden alkalommal csatoltam is a jelzéshez.

Hová lehetne még fordulni?

trance75 # e-mail 2020.02.21. 09:13

Tisztelt fórumozók! Az alapvető jogok biztosa ,a panaszbeadványunkban foglaltak alapján vizsgálatot indított. Azokat a dolgokat írtam le,amit ide a fórumba is.

Burn Out # e-mail 2020.02.14. 06:16

"Egy közeli hozzátartozóm lebetegedett nem tudja felvenni több hónapja a nyugdíját, gyámság alá kellett helyezzem", "Én is gyámügyi dolgozó voltam"....

Aha, pont úgy írsz, mint aki gyámügyi dolgozó volt. Max takarították gyámügyön, vagy iktattál, mert legalább a szakkifejezéseket helyesen használnád és nem kevernéd a gyámságot a gondnoksággal, illetve tudnád, hogy a gyámügynek nem dug be senkit se otthonba.

Conan57: Hangulatkeltő, agyatlan írás volt ez ...

Conan57 # e-mail 2020.02.13. 19:52

Tisztelt fórumozók a gyámügy nem a ti érdekeiteket és nem is a hozzátartozótok érdekeit fogja szolgálni,hanem az aljas államét.. Leírom a történetemet..
Egy közeli hozzátartozóm lebetegedett nem tudja felvenni több hónapja a nyugdíját, gyámság alá kellett helyezzem, meg is kaptam az ideiglenes gyámságot ami 2 hónap helyett 6 hónapomba került, 6 hónapig én finanszíroztam a hozzátartozóm költségeit, havi szinten egy 100-as,és még bizonyítási eljárást kezdeményeztek hogy valóban igazam van-e..+2 hónap...sok mindenki hibázott ez ügyben, én azzal hogy a gyámügyhöz fordultam és nem egy normális közjegyzőhöz, voltam a helyi önkormányzat jegyzőjénél lerázott, mondván menjek a gyámügyhöz... Soha többet.
A céljuk az hogy a beteg embereket bedugják egy otthonba ahol nagy ívben tesznek rájuk..
Volt hogy én pelenkáztam az édesanyámat a párommal mert leszarták a kórházban! Neveket és helységneveket direkt nem írok..
Én is gyámügyi dolgozó voltam... De ott hagytam mert tudom mi folyik ott.
Példának okán, egy roma származású egyén embert ölt 10* évet kapott kijött a börtönből, neki ítélték a gyerekét, mert volt pénze meg kapcsolatai, a mai napig árulja a kábszert.. Ez milyen dolog.. És csodálkoznak hogy ez megy az országban, a hivatalokban.. Elkéne gondolkozni dolgokon.
Nem bántani akarok senkit, de a hivatalok az én szememben egy senkik!
Gyilkosok!Az államnak aszisztálnak!
Ja és az utolsó szó jogán, őszinte részvétem minden sértett fórumozónak akit bármely formában megkárosított a gyámügy.
Ígérem többet nem írok ide, nyugodtan törölhetnek az oldalról, de akinek lehet segítek a tanácsaimmal, Üdv minden jót!

maresz75 # e-mail 2019.11.07. 12:36

Tisztelt fórumozók,

Az én véleményem is hasonló a gyámügyről mint Trance75-nek.
Unokahúgom van részben a gyámüggyel harcban. A történet röviden:
Unokahúgomnak született egy kislánya az élettársától, aki most 4 éves. Megromlott kettejük között a kapcsolat szétváltak. A Zalai gyámhatóság az anyának ítélte a gyereket amíg a gyermekelhelyezési per le nem zajlik. Apa vitte láthatásra és előfordult párszor, hogy nem vitte vissza a haza a kislányt. Ilyenkor unokahúgom ment érte. Egyik alkalommal közölték vele, hogy nem adják vissza a kislányt mert feljelentést tettek a rendőrségen szexuális bántalmazás miatt a dédnagyapa ellen (akivel egy házban élt unokahúgom). Akkor hívták a Bács-Kiskun megyei gyámügyet is akik azonnal az apai nagymamához helyezték a kislányt (az apához azért nem mert első házasságából született gyermekek veszélyeztetése miatt kapott 3 év felfüggesztettet) és eltiltották az anyától.
A feljelentést megtudva dédnagyapa ügyvédje önfeljelentést tett a rendőrségen és kérte a poligráfos illetve a szakpszichológusi vizsgálatot, hogy a dédnagyapa bizonyítani tudja, hogy nem követett el semmit.
Az apa és az akkori élettársa vitték a kislányt gyerek orvoshoz, pszichológushoz, nőgyógyászhoz - akik mind leírták, hogy a kislánynak semmi baja.
A Bács-Kiskun megyei gyámhatóság megindította az ideiglenes elhelyezést az apai nagyszülőnél. Az első határozatot megfellebbeztük, jött is a jogszabályi magyarázat mit miért tettek. Unokahúgom jelezte a Bács-Kiskun megyei gyámhatóságnak, hogy addig elköltözik a dédnagyapai házból míg nem születik döntés a feljelentésről, és ezt az elköltözést meg is tette. Az újabb ideiglenes elhelyezési (60 nap) felülvizsgálatkor a Zala megyei gyámügy megfelelőnek találta unokahúgom új lakását a Zala megyei óvoda (amíg a kislány oda járt) pozitív véleményt adott, a gyermekjóléti szolgálat is pozitív véleményt adott az édesanyáról.
Egyszer csak jött a Bács-Kiskun megyei gyámhatóság határozata, amely a 60 napon belüli felülvizsgálatról szólt. Az apai nagymamánál marad a kislány mert,....
Az indoklástól ügyvédeink és a Zala megyei gyámügy is leült.
- Tényként állította több bekezdésben a Bács-Kiskun megyei gyámhatóság, hogy a dédnagyapa több alkalommal szexuálisan bántalmazta a kislányt.
A határozat utolsó oldalán ott szerepelt a rendőrség nyilatkozata: hogy felderítés alatt van az ügy még senkit nem gyanúsítottak meg, még ki sem értesítették a dédnagyapát az eljárásról. A kislány szakpszichológusi vizsgálatát elrendelték de még nincs róla eredmény.
- A Zala Megyei óvodában nem jól érezte magát a kislány mert mikor megkezdte az óvodát többször sírt reggelente.
(ezt nem tudtuk honnan olvasták ki, mert a Zala Megyei óvoda ilyet nem írt le)
- Azt is kifogásolta, hogy unokahúgom dolgozni jár (kismama műszakba jár a kislány miatt 7:30 - 15:30) nincs otthon mindig mint az apai nagyszülő.
- "nem kellő távolságba" költözött el a dédnagyapai háztól, és kifogásolja azt a személyt is akitől unokahúgom bérli a lakást, mert azt a személyt nem ismeri az apa.

Persze ezekhez a kifogásokhoz már nem írt a Bács-Kiskun megyei gyámhatóság paragrafusokat. Mire alapozza az állításait.

Természetesen ezt is megfellebbeztük, kíváncsian várva a válaszukat.

trance75 # e-mail 2019.11.07. 10:24

Vége van a rémálomnak!

519 napja történt...

2018. május 29-én, 13 órakkor dörömböltek a bejárati ajtón. Öten álltak az ajtóban,két rendőr,3 civil. 2 perc volt az egész,fel se fogtam,ami történik. A kislányunkért jöttek,elmondták,mi a helyzet,pakoljak Neki pár ruhát,mert Ők most elviszik ideiglenes hatályú elhelyezésbe,zártan kezelt jelzés miatt. Egy feltételezett gyanú miatt hozták a döntést,mert nem mérlegelhetnek,ez a törvény. Szegénykém némán viselte,csak annyit mondott,hogy szeretlek Apa. El se tudtunk búcsúzni igazán egymástól. Amit éreztem,nem lehet szavakba foglalni,azt sem,ahogyan elmondtam a kedvesemnek,anyukámnak,mi történt.
Másnap a gyámhivatal ügyintézője ezt mondta: "Nem javasolja a fellebbezést,mert annak 60 nap az elbírálási ideje,egy szakember 2 perc alatt megálapítja,ha csak fantáziált a gyermek. Ne menjünk sehova,ne beszéljünk senkivel,nézzük a posta ládát,és tartsunk össze,amíg folyik a vizsgálat. "

Nevelőszülőkhöz került a kislányunk,akik "megbüntettek,mert rossz vagyok,sarokba állítottak" "A gyerekek tüskés vesszővel kergettek,Én meg csak szaladtam,szaladtam,meg sírtam..." mondta a kisdrágánk már a nagymamánál,Ő lett később a gyám,oda került. Ezt is 40 nap alatt intézte el a hivatal,a nagyszülő nyilatkozata után.

13 hónapig nem láttuk egymást,nem is beszélhettünk,telefonon sem. Sem születésnapkor,sem karácsonykor,sem semmikor. Akkor sem lehettünk vele,mikor kórházba került,infúziót is kapott,de csak az orvosi papírokat írni mentünk a kórházba,bujkálni kellett,nehogy meglásson minket. 13 hónap után a bíróság,ideiglenes intézkedéssel szabályozta, 2 hetente felügyelet mellett találkozhattunk, 2 órát. 17 hónap kellett,hogy felülvizsgálják a zártan kezelt jelzést,amit a gyámügyi hivatal kapott. Soha nem voltunk meggyanúsítva nyomozó hatóság által,sehova nem kellett mennünk hetekig,hónapokig,csak a várakozás. Soha nem hívtak be sem,a rendőrségre,sem a gyámhivatalba (hiába voltunk többször,semmi értelme nem volt) sem a családsegítőhöz. 3 alkalommal voltunk igazságügyi orvosszakértői vizsgálaton,a kislányunk is. A gyámhivatal 8 hónap után végeztette el a szakértői vizsgálatot,amit 30 napon belül kellett volna,mivel az ideiglenes hatályú elhelyezés időtartama max. 30 nap. De a gyermekelhelyezésre a pert azt elindította,szakértői vizsgálat nélkül is.

Az ügyészség,kivizsgálva a panaszunkat,megállapította,hogy minden rendben van,ez normális,hogy hónapokig nem történik semmi. Millió kérdésünk van,amire nem kaptunk választ! Mindössze egy határozat,amit ma kaptunk (okt. 18), hogy feléled a felügyeleti jogunk,vegyük át a gyermeket a nagyszülőtől,a gyámtól. Mindenféle kikötés nélkül,azonnal végrehajtható határozatban. (Felszólítottak,hogy kezdjük el a szülői felügyeleti jogunk gyakorlását) Legalább behívtak volna a gyámügyi hivatalba, elnézést,tévedés volt... Nem,csak egy nyomorult ajánlott levél,ennyire tellett!

Ez most történt,itt,Magyarországon,igen,ez ugyanaz az ország,ahol Te is élsz... Igen,ezek ugyanazok a törvények,amik Rád is vonatkoznak... Mindez egy bejelentés,egy gyanú miatt. Nem tudjuk,miért történt,miért így történt,miért ennyi ideig tartott,nem tudunk semmit. Nem vádoltak semmivel,nem mondták,mit kellett volna másképp csinálnunk,ez egy átlagos ügymenet,a gyermekvédelem nevében elkövetve. Nem tudom,hogyan fogjuk feldolgozni a történteket. Az egész család ki van borulva,a történtek miatt. Az ellenségemnek se kívánom,amit átéltünk! Soha nem leszek,leszünk ugyanazok az emberek,akik voltunk. Mérhetetlen fájdalom van a lelkünkben,az bánt a legjobban,hogy senki nem akarta igazán,hogy kiderüljön minél hamarabb az igazság. Miért tartott 17 hónapig??? Annyit tudunk,egy félreértés miatt történt az egész,egy pszichológiai vizsgálatkor tévedett egy "szakember". Az egyik tárgyaláson az egyik tanú ellenkezőjét vallotta,több dologban is,mint ahogy mi,szülők emlékszünk. Próbált néhány tényt letagadni,hogy tudomása volt róla. Beigazolódott,amit korábban is írtam,amire mi gondoltunk: igen,a nagymama szembesítéskor megmutatta,hogyan,hova oltja magát,belövővel, utána kezdett a tanú magyarázkodni, tényeket letagadni,amit pedig elmondtunk neki.

  • Ő nem tudta,hogy beteg a nagymama,nem mondtuk, nem tudta,hogy találkozik a mama kislányunkkal, mert azt mondták a szülők, egyáltalán nem tartják a kapcsolatot a nagyszülőkkel. Természetesen ez nem igaz, elmondtuk neki,hogy a betegsége miatt, mindig mi megyünk hozzá,kerekesszékes,nálunk nincs lift,soha nem volt még nálunk. (Ez tárgyalás jegyzőkönyvben szerepel,még a bíró is figyelmeztette,hogy nem kell itt védekeznie,nem vádolja senki, csak tanúként van jelen.) Magától kezdett magyarázkodásba,nem kérdésre válaszolt,miután a nagymama megtette a vallomását,és meg is mutatta a dolgot.

Tudni akarjuk,ki a felelős mindezért! Ki a felelős,hogy egy jelzést, ennyi ideig tart kivizsgálni! Ez bárkivel megtörténhet újra,akár Veled is! Remélhetőleg,történik valami változás a gyermekvédelemben,mert ami most folyik,az embertelen,alapvető emberi jogokat sért!

U.I.: Sohasem gondoltam volna,hogy ilyen dolog,és ilyen módon megtörténhet. Csalódtam a magyar hatóságokban,a hatályos törvényekben,soha,soha többé nem fogok tudni megbízni senkiben!

trance75 # e-mail 2019.02.13. 08:15

Sziasztok! Hivatalosan is megszüntette az eljárást a rendőrség,mivel a cselekmény,nem bűncselekmény. Gyanusítás nem volt. Sőt,semmi nem volt,az ügyvéd alig talált vmit,nagy nehezen az ügyészségen iktatószám alapján találtak vmit. Érdekes,erről semmit nem kaptunk,a gyermekünk gyámja kapott végzést. Nem elég nekik,a saját szakértőjükkel is megvizsgáltatja a gyámügy,még annak a vonatkozásában is,hogy a rendőrség szakértője jól járt-e el. Ha ezt tuddták előre,tudniuk kellett,mi a menetrend náluk,akkor mi a * nem rendelték el ezt a vizsgálatot korábban? Tudták,hogy az ő szakértőjük,még a rendőrség igazságügyi szakértőjét is felül bírálhatja,akkor miért tettek feljelentést,a helyett inkább végeztették volna el a vizsgálatot! 8 hónapja nem láttuk a gyereket,és a rendőrség nem nyomoz tovább (el se kezdett)és még csak a láthatást se engedélyezik! Most próbálnak vmit találni a szülők nevelési módszerében,ami nem bűncselekmény, (ott a végzésben,mit nézzen meg a szakértő a gyermeken,semmi olyan nincs a listán,amivel korábban vádoltak: szülők súlyosan bántalmazó magatartása) de ahhoz elég,hogy a saját felelősség mértékét csökkentsék,mivel nem mérlegelhetnek,a legkissebb gyanú esetén is így kell eljárniuk. Szégyen!!!! Mindenki a törvény szerint járt el,senki nem hibázott,és mégis rendőrök vitték el a gyerekem,a szomszédok szeme láttára, 8 hónappal ezelőtt. Azóta nem láttuk,nem beszéltünk vele, és az egyik legsúlyosabb bűncselekménnyel vádoltak meg! Nincs jogi diplomám,de ez így nagyon nincs rendben,bárkivel,bármikor megtörténhet ugyanez! Amit az ovónők láttak,vagy ahhoz hasonló dolgot,nem tapasztalt se a nagymama,se a nevelőszülő. A jegyzőkönyv részleteit még mindig nem tudjuk,ügyvédnek se mondanak semmit, az se biztos,hogy azt mutatta a gyerek,amit gondoltak.Mi,az anyukával, 1000% pontossággal meg fogjuk tudni határozni,hogy amit mutatott,mondot,az mit jelenthet,azt hallotta-e mástól,vagy az ő saját szóhasználata esetleg stb. Szerintünk,a gyerekek közösen,játék közben,innen-onnan elcsípett információ darabkákat illesztették össze,fantáziálhattak. Itt az eredménye,hogy mindent szexuálisan túlfűtött módon próbálnak eladni,ez megy a tv-ben éjjel nappal.Ha további részleteket megtudunk,jelezni fogom. A kislányunk már idegenektől is az utcán,boltban,bárhol azt kérdezi: "mikor mehetek haza az igazi anyukámhoz,meg az igazi apukámhoz..."

Garbo78 # e-mail 2019.02.05. 13:32

Sziasztok! Tanácstalanságban szenvedek. Szeretném a segítségeteket kérni, kérlek mihamarabb válaszoljatok, mert égető a dolog. Nemrég adtam be a válókeresetet, sajnos a házasságunk már régen megromlott. Most éreztem elérkezettnek az időt arra, hogy rendezzük az életünket. Viszont abból a szempontból nem a legkedvezőbb a helyzet, hogy a kisfiam szeptemberben kezdhetné meg az iskolai éveit. Az óvónők intelligensnek, ügyesnek és alkalmasnak találják őt arra, hogy ebbe az új életszakaszba lépjen. Viszont azt is kiemelték, hogy túlzott játékosságából adódóan és lelkileg még nem biztos, hogy el kellene kezdenie az iskolát. A döntést ránk, szülőkre bízták. A férjem teljes meggyőződése, hogy a gyerkőcnek el kell kezdenie a sulit, talán ebből még presztízs kérdést is csinál. Anyaként azt látom, hogy az elkövetkező időszak nagyon meg fogja őt viselni, mert nagyon érzékeny. Másrészt a válás tekintetében sem a gyermekelhelyezésben, sem az anyagiak tekintetében nem tudtunk megegyezni,így nem könnyű válásra számítok. Szeretném védeni a gyermekemet azzal, hogy a következő évet még az óvodában töltse, magyarán egy évet visszafognám, hogy ne abban az iskolaévben érjék a legnagyobb traumák, amelyben a tanulmányait tekintve az alapokat kellene lerakni.

Mit tudok tenni abban az esetben, ha nem tudunk szülőként egymással megegyezni? Kihez fordulhatok?

Előre is nagyon köszönöm a válaszotokat!

wers # e-mail 2019.01.09. 10:52

A hó jogi sorsa az olvadás.

:)) kerdes32 elolvadt, és el is párolgott a fórumról.

wers # e-mail 2019.01.08. 17:30

remélem mosza nem olvassa

wers # e-mail 2019.01.08. 17:29

nem engedi be az anya az apát a 11 hónapos beteg gyermekhez

Nem is elvinni akarta, csak látni, akkor is (vagy főleg) ha beteg. A gyereknek joga van az apjához. Milyen anya akarja megfosztani tőle?

Burn Out # e-mail 2019.01.08. 17:15

Az ideiglenes döntésben lehet így szabályozta, de majd nézd meg mi lesz az ítéletben. Azt meg ne gondold, hogy majd 18éves koráig nem viheti el, vagy nem alhat nála.

Ha még nem viheti el, akkor megérdemled a büntetést, mert teljesen korlátozta a kapcsolattartást jogát. Hivatkozhatsz betegségre, de a gyereket látogatni ettől függetlenül lehet. Van fertőtlenítő, száj elé tehető maszk, illetve kesztyű is.

Burn Out # e-mail 2019.01.08. 16:22

Három év alatt is el lehet vinni. :)

Valószínű drogos volt már akkor is, amikor a lábaidat széttetted neki.

Burn Out # e-mail 2019.01.08. 15:13

Csak szólok, hogy gyámhivatal pert indíthat gyermekelhelyezés megváltoztatására is.

Burn Out # e-mail 2019.01.08. 15:12

Egy elidegenítő szülő vagy. És igen firtatom az orvosi igazolást, mert hiába van igazolásod, a másik szülő attól még elvihette volna a gyermeket.

Remélem büszke vagy magadra....

wers # e-mail 2019.01.08. 14:14

Jelen esetben az apának vajmi kevés joga lesz a gyermekhez (hál' Isten nem a Gyámhivatalon múlik a dolog!) és valószínű, hogy a Gyámhivatalnak sem lesz semmilyen beleszólása a gyermek jövőjébe.

Te jó ég!!!!

Burn Out # e-mail 2019.01.08. 12:45

Milyen vírusfertőzés?

Burn Out # e-mail 2019.01.08. 12:44

Gyámhivatal hajtja végre a bíróság döntését. A bíróság döntése korm. rendeletet nem ír felül.

Burn Out # e-mail 2019.01.08. 12:20

"az anya ellen irányuló döntés, ami igen ritka esett"

Pont ezért nem kell táptalajt engedni a gyermeket nevelő szülőknek, legyen az anya (az esetek jelentős részében) vagy apa, hogy akadályozzák a kapcsolattartást.

Egyáltalán nem ritka eset, amikor anya van megbüntetve akadályozás miatt.

Burn Out # e-mail 2019.01.08. 12:16

Gyejó és a gyámhatóság nem függ össze. Ez olyan, mintha azt írnád, hogy az ügyvéd és a bíró is összefügg. (Mondjuk azt, hogy jobb esetben nem....)

Burn Out # e-mail 2019.01.08. 12:14

A Gyer-ben található rendelkezés szerint már az első önhibánál is bírságot kell kiszabni, illetve el kell rendelni a pótlást.

Aki a kapcsolattartást akadályozza, az veszélyezteti a gyermeket és szintén a Gyer-ben található szabályozás szerint ennek védelembe vételi eljárás megindítása lehet a következménye, illetve később gyámhatósági feljelentés is.

Ahogy leírtad, szabályonak tűnik az eljárás.

Mi volt a baja a gyermeknek?

rigoz # e-mail 2019.01.08. 07:03

Tisztelt kerdes32!

Az Én meglátásom viszont az, hogy első jogsértésnél, főleg, ha felmérhető az is, hogy a jogsértés "az elkövető" számára nem is nyilvánvaló, akkor nem arányos és következetes, illetve a fokozatosság elvével sem összhangban álló, ha bírságol rögtön a gyámhivatal, viszont az elmaradt kapcsolattartás pótlását nem írja elő.

Én azt tanácsolom, hogy fellebbezzen, úgyis tárgyi illetékmentes és addig a végrehajthatóság is nyugszik.

Legfeljebb helybenhagyják, ami ellen közigazgatási per indítható, bár utóbbi már komolyabban mérlegelendő viszont...

rigoz # e-mail 2019.01.07. 19:16

Tisztelt trance75!

Ha a veszélyeztető magatartás nem a gyermeket nevelő szülő részéről valósult meg, akkor a gyámügynek nincs lehetősége mit tenni.

A rendőrség kompetens szexuális erőszak ügyében nyomozni, amennyiben más a tettes, az nem érinti azt, hogy nyomozást folytatni kell, hanem ilyenkor a gyanúsítást kell megszüntetni, ha arra sor került korábban.

Felhívnám a figyelmét arra is, hogy amiatt önmagában, hogy a gyereket kiemelték a családból nem kártérítési, hanem

Az előzetes pszichológusi vélemény esetén pedig kétséges lehet a jogalap, hiszen a szakvélemény megalapozatlansága önmagában semmilyen jogsértést nem valósít meg.

Megjegyzem, hogy rendszerint ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést, így amennyiben konkrétan a feljelentés nem Önök ellen irányul, akkor a feljelentés megtörténte miatt sikeresen per nem indítható és elégtételadás sem követelhető.

Az eljárás ily fokú elhúzódása miatt a közérdekvédelmi ügyészséghez lehet fordulni (90 napon belül pedig a közigazgatási bírósághoz, amelytől ideiglenes intézkedés is kérhető).

Egyébként örömmel olvasom, hogy kezd rendeződni az ügyük, remélhetőleg most már minden rendben lesz és mihamarabb "visszakapják" a kislányukat.

Őszintén szégyen, hogy ilyen megtörténhet...

Burn Out # e-mail 2019.01.07. 18:46

kerdes32:

Ha a kapcsolattartást szabályozó döntésnek önhibádból nem teszel eleget, akkor büntethet és büntetni is fog. Alapbüntetés 10 ezer.
A gyámhatóság vizsgálni fogja, hogy a betegség akadályozza-e a kapcsolattartást. Gondolom nincs karanténban a gyerek.

trance75 # e-mail 2018.11.13. 12:32

Új fejlemény!
Igazságügyi orvos szakértői vizsgálat eredménye: nem családi körben érte a lányunkat szexuális abúzus,feltételezhetően az óvodában látta,hallotta azokat a dolgokat,amit az óvónők tapasztaltak. A rendőrség lezárja a nyomozást (el se kezdte) Hiperaktív a gyermekünk,amivel majd foglalkozni kell. Minderre 5 és fél hónapot kellett várnunk. Azóta nem láttuk,nem beszélhettünk vele. Nagyon megviselte a kislányunkat is,naponta több alkalommal is kérdez minket,hiányol,nincs étvágya,gyakran szomorú. Amint a kezünkben lesz minden szükséges okirat,feljelentést teszünk a rendőrségen,ha maguktól nem kezd el nyomozni se a gyámügy,sem a rendőrség,ugyanavval a feltételezett gyanúval,amivel minket megvádoltak! Mi van akkor,ha felnőttől hallotta az óvodában? Kártérítési pert indítunk,attól függően,mi áll a jegyzőkönyvben,az előzetes pszichológiai vizsgálatot végző "szakember"-vel szemben,a bizottság ellen,és ha az óvoda is hibázott,akkor ellenük is! A gyámügy velünk akarta kifizettetni a vizsgálatot,mondván,nekik nincs rá keretük! Milyen eljárás ez! Semmit nem követtünk el,a gyerek a mindenünk,és mégsem láttuk fél éve,ráadásul az egyik legsúlyosabb bűncselekménnyel vádoltak minket! A sajtót is meg fogjuk keresni. Addig nem fogunk megnyugodni,amíg azok,akik hibáztak,el nem ismerik a hibájukat,és meg nem térítik az okozott kárt! Ez bárkivel megtörténhet,bármikor! Ha első alkalommal közölték volna velünk,mit csinál a gyerek az oviban,akkor ott helyben kiderülhetett volna,hogy amivel mutatja a nemi aktust,olyan tárgy nincs a lakásunkban, az kizárólag,ott,az oviban játszották,mutatták egymásnak a gyerekek! Amint lesz fejlemény,közlöm. U.I.: Senkinek nem kívánom,hogy átélje,amin a családunk keresztülment. A gyermekünkben is örökre nyoma marad,ahogy bennünk is...