Sürgős!!!


bigger # 2005.05.30. 07:01

Hahóóóó Textilhal!

Minden rendben??
Írj! mi ez a nagy hallgatás???

Üdv

bigger # 2005.05.30. 07:00

Jó reggelt Nick!

Tök jó , hogy így ismeretlenül is örülsz a sikeremnek.

Nem tudom ezt milyen formában kéne a bíróság elé tárnom? A fellebbezésbe írjuk bele, hogy milyen jó véleménnyel vannak rólam? Vagy jó volna a főnökömtől egy értékelés? Bár az nehéz lenne, mert nem tudja a történetet. Még azt hinné, új munkahelyet keresek.

Az jó hír, hogy lesz tárgyalás, bár gondolom a bíráknak így jóval több munkájuk is lesz. Nem?
Igen a papír azt jelenti. Ezek szerint a másod fok talán még meg sem kapta?

Lenne egy kérdésem ismét.
Sajnos az történt, hogy az eljárás alatt a párom nevén lévő egyik gépkocsit zár alá helyezték. Miután kiderült, hogy nincs köze a dologhoz, az elsőfok feloldotta a zár alól a gk-t és ez jogerős márciustól. A forgalmit még nem kaptuk vissza de biztosítást már kötöttünk rá. Az én nevemre mert a páromnak van egy másik kocsija és így ezen én vagyok az üzemben tartó. Szombat éjjel egy esküvőről haza menet rendőrségi ellenőrzést kaptunk. És kiderült, hogy még nem lehetne használni az autót, mert a rendőrség még nem kapott semmi papírt a bíróságtól. Gondolom valami büntetés-szabálysértés lesz, de félek, hogy esetleg ez az eset a másodfokon rám nézve nem bizos, hogy túl jó. Lehet ebből valami bajom?
Köszönöm a választ előre is!

Üdv!

Nick Name # 2005.05.27. 03:35

Kedves bigger,

örülök a sikereidnek. Ha ilyen fontos és jó munkát végzel, érdemes erről is egy kis összeállítást készíteni a másodfoknak, a büntetés kiszabása körében jelentősége lehet.

Ha az "elsőfokról kapott papír" alatt az ítéletet érted, akkor az csak azt jelenti, hogy az elsőfokú bíró írásba foglalta azt, és továbbküldte a megyei (fővárosi) főügyészségnek. Õk is véleményezik az elsőfokú ítéletet,és utána küldik meg a másodfokú bíróságnak.

És még annyit szeretnék mondani, hogy - mint egy másik topicban is láthatod - immár nem kell tartani attól, hogy tárgyaláson kívül intézik el a fellebbezésed, hála az Alkotmánybíróságnak. Tehát mindenképpen lesz lehetőséged arra, hogy személyesen mondd el az indokaid a bíróságnak.

Üdv:


Nick Name

bigger # 2005.05.26. 06:21

Sziasztok!

Mindenki eltünt?

Én újból itt vagyok. A külföld jó volt, az anyacég ellenőrizte a mi munkánkat és az enyémben nem talált hibát!!!! Ez jó!:-)

Tegnap mire hazaértem, megkaptam a papírt az elsőfokról. Bár az ügyvédem tegnap még nem, biztosan majd ma. Ez azt jelenti, hogy a 2 fok is most kapta meg az anyagom?

Üdv mindenkinek !

bigger # 2005.05.23. 12:34

Sziasztok!

Jól levagyok maradva , kicsit sűrű volt a hétvége és most is pörgésben vagyok, mert holnap külföldre kell mennem 2 napra -munkából kifolyólag-és egy csomó anyagot össze kell még szedbnem.

Akkor lássuk sorban:

Kedves Textilhal!

Köszönöm a jó kívánságokat, nagyon jól sikerült a buli, ahúgomék teljesen odáig voltak az örömtől, én meg a tudattól, hogy örömet szerezhettem Nekik és a család együtt lehetett. Nagyon szupi volt az idő is jókat ettünk, ittunk-bár én csak üdítőt, mert az alkoholt nem szeretem. :-)
Remélem neked is nagyon jól telt a hétvégéd, megnyugodtál egy kicsit és kevesebbet "agyalsz". Biztos jött már levél vagy valami hír újból felőle nem?

Én is úgy gondolom, hogy biztos sok múlik azon, hogy a bírónál mennyire vagy szimpatikus első ránézésre, és ő mit lád benned abban a pár percben. Remélem , hogy sikerül megismertetnem magam velevalamennyire, hogy ő is úgy lássa , hogy nálam már ez is elérte célját.

Azért borzasztó nagy felelősség az ővék, hogy emberek felett ítélkeznek, minden elismerésem azé, aki megpróbál a legtárgyilagosabb lenni. Bízom benne , hogy van ilyen!

Írj, hogy mi történt veled!

Kedves Nick és Hercseg!

Remélem a próféta beszél belőletek! Ma is azt álmodtam az éjjel, hogy "ott" voltam és borzasztó szorongásos érzésem volt. Nagyon rossz még álomban is nemhogy a valóságban , és ráadásul ilyenkor nagyon nyúzott vagyok és ki vagyok.

Én is úgy gondolom, hogy a nagy jelenetekkel csak ront az ember a helyzetén és én nem is vagyok ilyen. Soha nem tudok jópofizni se senkivel, csak azért , hogy én abból előnyt kovácsoljak magamnak bármilyen téren.

Úgy fogok tenni , ahogy mondtad, mert én is ezt látom a járható útnak és ez jellemző inkább rám(az egész eljárás folyamán is az volt), hogy korrektül elmondtam a dolgokat és próbáltam az ő szemszögükből is nézni a dolgokat, megérteni őket, bármennyire rossz is volt ez az én számomra.
Ha kapok valami értesítést szólok azonnal!

Ezt az adatos ügyet tényleg nem is akarom feszegetni, csak rosszul esik, persze nem ez az egyetlen dolog, ami rosszul működik ebben az országban. Igen , vannak rendesek is. Az egyik mondta, hogy ő még a szüleinek sem mondta el, nem akart engem kellemetlen helyzetbe hozzni és nem is tudja, hogy mi a pontos szitu. Reméli megoldódik számomra jól.
Na a másik meg elmondta fűnek -fának, a szüleim hallották vissza, persze már mástól , aki hála Istennek lecseszte az illetőt, hogy hogy jut ilyesmi az eszébe, biztos azért vagyok a gépben, mert többszőr betörtek hozzám. Szóval kellemetlen, de ha csak ennyi lenne, akkor jó lenne.

Köszönöm a biztatást , mindenképpen jelentkezem mi a fejlemény!

Írjatok!
Csütörtökön újból leszek, aztán utána legközelebb hétfőn.

Üdv mindenkinek! És köszönöm , hogy vagytok és bátorítást adtok a jó tanácsok mellett!

hercseg # 2005.05.20. 16:57

kedves Textihal és Bigger!

régebbi kérdésre válaszolok(természetes-e, hogy bármely bv-alakalmazott hozzájuthat az adataidhoz?):nem megengedett, de sajnos a gyakorlatban rendszeresen megvalósul.ellene nem lehet igazából tenni semmit, a titoktartás kötelezi őket - elvileg.a gyakorlat az ellenkezője.ha megkéred őket, hogy ne beszéljenek erről, 90%-ban megteszik.a smasszer is ember sőt a nagyrészének szíve is van/tapasztalat/.nem érdemes nyíltan fellépni ellene,mert helyzeti előnyük igen nagy.sajnos ez van.
mindkettőtöknek sok kitartást kívánok!bízom benne, kedves Bigger, hogy nem kell bevonulnod!Nick Name megírta, hogy miért, csak ismételném őt. sok szerencsét kívánok mindehhez!

Textilhal # 2005.05.20. 10:09

Még néhány gondolat...

Az érzelemhiány tulajdonképpen nem baj, helyesebben az nem baj, ha nem látszik rajtuk kívülről semmi. Attól még belül jól működhetnek a "dolgok". Úgy gondolom, hogy a bíró mérlegelési jogköre valahol erről is szól, képtelenség kizárni teljes egészében a szubjektív véleményt és érzéseket. Mérlegeli a tényeket, bizonyítékokat, körülményeket és dönt mindezek alapján, a törvénynek megfelelően.

De kérdezem én: ki az, aki figyelmen kívül hagyja annak az embernek a reakcióit, viselkedését, tekintetét, beszédstílusát, öltözködését (etc.), akinek sorsáról dönt? Tehát van-e olyan bíró, aki képes ezektől teljesen függetlenül dönteni?

Ez - véleményem szerint - már nem a szenvtelenség, vagy rosszabb esetben közöny problémája, hanem a tárgyilagosság követelményének kérdése. Mert ebből aztán sok kell legyen egy emberben, aki ezt a hivatást választja. De mennyi az, ami még hasznos a tevékenysége során és mennyi, ami viszont már közelebb áll a fent említett kategóriákhoz?

Megjegyzés: belőlem például pontosan ez a tárgyilagosság hiányzik, ami kell ehhez a szakmához. Vagy ez kifejlődhet az idők folyamán? Nem tudom. Jelen pillanatban és az eddigiek alapján úgy érzem, éppen ezért áll tőlem messze az a szerep, hogy valakinek azt mondjam: 2 év letöltendő.

Na, ha filozofálgatok, abból nem lesz polgári jog államvizsga! :)

Amúgy meg lehet, hogy nem csak a tárgyilagosságban szenvedek hiányt, hanem az agyammal is van némi probléma. Önálló zálogjog??? Ez nem megy bele a fejembe. Ha egyszer fogalmi eleme, hogy járulékos, akkor hogyan lehet önálló?

Most ebéd, utána pedig ismét belemerülök, hátha megvilágosodok...

Nick Name # 2005.05.20. 07:44

Jó reggelt Nektek is!

Kedves bigger, az egészen bizonyos, hogy nem lenne szabad térdre esni és úgy zokogni, az ilyen nagyjeleneteknek gyaran rosszabb a hatása, mintha annyit se mondanál, hogy bikkmakk. Én röviden talán úgy mondanám: arról kell meggyőznőd a bírókat, hogy Nálad a büntetés véljai már teljesültek. Beláttad a hibádat (bűnöd) és annak nagyságát, amennyire tellett, igyekezted helyrehozni, rendezted az életed, további hasonló elkövetés még alkalom esetén sem fordulna meg a fejedben, így a büntetés céljai Nálad további szabadságelvonás nélkül is elérhetőek.

Ehhez pedig nem zokogni kell, hanem intelligensen, hitelesen és őszintén beszélni. Minden attól füg, hogy mennyire "jön ez át". A nyilvános ülésen az utolsó szó jogán lesz alkalmad beszélni, arra ez kiváló alkalom. Ha a másodfokú bíróság tanácsülésen - azaz a részváételed nélkül - kívánja elbírálni az ügyet, akkor erről értesítést fogsz kapni. Ebben az esetben kérlek, jelezd azonnal, aztán majd gondolkodunk! :)

Kedves textilhal,

tökéletesen egyetértek azzal, amit írtál. A kívülről látszó szenvtelenség nem biztos, hogy érzelemhiányt takar (bár kétségkívül van olyan is). Egy másodfokú tárgyalás pedig valóban nem hosszú idő, de arra, amit az előbb leírtam biggernek, pont elegendő.

Köszönöm a jókívánságokat, Nektek is kellemes hétvégét!


Nick Name

bigger # 2005.05.20. 06:31

Jó reggelt Nick!

Hát én minden erőmmel azon vagyok, csak nem tudom ezt a meggyőzést hogy tudom kivitelezni . Korábban írtad, hogy nem is biztos hogy lesz tárgyalás és ha lesz is gondolom nem tart túl soká. Ott is gondolom kérdeznek én meg válaszolok, de a lelkembe nem biztos , hogy belelátnak,hogy mennyire megviselt, mennyire bánom. Azt talán leszürhetik az ügyvéd álltal beadott papírból , és az aktáimból hogy bevallottam, segítettem, a megtérítésben is partner vagyok. A bv-ben is csupa jó voltam.
Azt mégsem mondhatom vagy igen , hogy én mennyire rendes vagyok és azóta mennyire példamutatóan élek ?
Nem tudom, hogy kell ilyen helyzetben viselkedni. Nem akarok nagy drámai szinészetet előadni , térdre esni és úgy zokogni. Csak szeretném ha látnák rajtam, hogy tényleg mennyire megbántam és ez tényleg egy tévedés volt és érett vagyok arra, hogy ennyi kis bizalmat szavazzanak nekem. Szóval ez elég nagy feladat, de ha van ötletet, akkor szívesen veszem!

Üdv és jó hétvégét!

Textilhal # 2005.05.20. 06:20

Még-még valami:)

Nick, Neked is jó hétvégét!

Textilhal # 2005.05.20. 06:19

Még valami:

A kedvesem másodfokú tárgyalása össz-vissz 15 perc volt, mindennel együtt. Ott már 3 hivatásos volt, szenvtelenek és unottak voltak. Persze mit vár az ember, ez nekik csak egy ügy a sok közül. Õk dolgoznak és ítélkeznek, az ő oldalukról szemlélve valóban nincs miért keseregni. Félreértés ne essék: nem hibáztatom őket. Aki hibázott, az (többnyire) mindig az, aki a vádlottak padján ül.

De azért van köztük emberséges, még ha nem is látszik rajtuk, minek mutassák ezt. Szeretném azt hinni, hogy a többségük az. A megbánásod sokat nyomhat a latban. Ne aggódj!!!

Pápá:)

Textilhal # 2005.05.20. 06:13

Szia bigger!

Nem tudom, ezt még elolvasod-e előtte, mindenesetre nagyon kellemes hétvégét kívánok Neked! Az idő miatt nem kell aggódnod, reggel hallgattam a rádiót és állítólag napos, száraz idő lesz 20 fok feletti hőmérséklettel. Megvan!!! Meteorológus leszek inkább... :)))

Tök jó ötlet a meglepetés buli, biztosan jól fog elsülni és örülni fognak.

A sírásról annyit, hogy annyira örültem, amikor felhívott, olyan boldog voltam, hogy max. emiatt bőghettem volna. De mivel kevés volt a 10 perc (mégis mindennél többet ért), nem akartam pityergéssel elhúzni az időt. Annyira megnyugtató volt a hangja, éreztem rajta, hogy TÉNYLEG jól van! Egyébként az a típus vagyok, aki elég nehezen sírja el magát, ahhoz már nagy gebasznak kell lenni. Sajnos, vagy szerencsére, nem tudom. Talán könnyebb és hasznosabb lenne néha sírni. Majd pucolok hagymát:)

Próbálj meg nem gondolni arra, ami ESETLEG vár Rád. Tudom, mondani könnyű...

A lényeg, hogy most hétvégén érezd magad nagyon jól a családoddal!

Nick Name # 2005.05.19. 15:17

Kedves bigger,

hát pont ezt, amit a végén írtál, erről kellene meggyőznöd a másodfokú bíróságot. Nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. Az elsőfokú tanácsból meg ne vonj le következtetést, ott egy bíró van és két népi ülnök, ami az esetek többségében tényleg csak dísz. Másodfokon viszont három hivatásos bíró.


Nick Name

bigger # 2005.05.19. 15:13

Szia Textilhal!

Na látod! Minden elrendeződik! Gondolom nagyon jó, hogy tudtál vele beszélni és gondolom, hogy alig bírtad bőgés nélkül igaz?
Hát igen a posta nem a leggyorsabb de azért működik. Most már ideje, hogy kicsit megnyugodj! És vígasztaljon, amit Nick írt, hogy lehet még másfél év sem lesz!

Hát ez eléggé eldöntendő kérdés, hogy mi legyél. Gondolom nagy dilemma. De biztos megtalálod a legmegfelelőbb utat!

Én tök jól vagyok ha nem gondolok arra , hogy mi várhat rám és nem kéne mindig úgy gondolkodnom, hogy most ezt mégsem veszem meg, mert ha menni kell akkor hiányozni fog az a pénz. Meg néha azon kapom magam, hogy az üzletben nézelődöm, és nézem az olcsó tusfürdőket stb, hogy ha menni kell akkor majd azt veszem.

A melóhely nagyon jó, a magánélet is.
Most készülök hétvégére a húgom 30 éves lesz holnap meg a sógorom is annyi volt a múlt héten és szerveztem nekik egy meglepetés kerti partyt vidéken a szüleinknél. Remélem jó idő lesz és örülni fognak. Én már nagyon be vagyok zsongva. Nagyon szeretek adni, örömet okozni.

Úgyhogy lehet már csak hétfőn tudok beugrani, de addig is írjatok!

Neked és Nick-nek is nagyon jó hétvégét!

bigger # 2005.05.19. 15:03

Szia Nick!

Hát sajnálom, de remélem valami hasonlóan megértő tanács lesz. Egyébként erről is megvan a rossz tapasztalatom. Az első fokon drága bírónő elvonult magában a másik két idősödő hölgy meg más irányba. Úgyhogy egyedül eldöntötte, hogy mit ítél a tanács:-)

Persze nem pattogok, tényleg nem kaptam az esethez képest sokat, csak tényleg rossz lenne most fél év miatt mindent tönkre tenni. A magánéletem, a munka és az egészségem is. Gondolhatod milyen borzasztó minden nap arra gondolni, hogy mi van ha menni kell és újból átélni mindent.

Én a felfüggesztettel is tökéletesen elégedett lennék, tudom bűnhődni kell. De ha elérhető a bűnhődésem így is, akkor ne zárjanak be!!!!

Textilhal # 2005.05.19. 07:34

Yeeeeeeesssssssssssssssss!!!!!!!!! :))))))))))

Most hívott a párom! Jól van, minden oké. A társai jó arcok, a kaja pont jó. Vállalt takarítást, így minden nap fürödhet. Jövő héttől valószínűleg a konyhán is fog dolgozni. Tényleg jól van, éreztem a hangján.

Azt hiszem most valóban megnyugodtam...

Tegnap kapta meg a levelemet, este válaszolt rá, de csak ma küldik, tehát nem valószínű, hogy ideér pénteken, majd csak hétfőn.

Megyek tanulni, majd jelentkezem.

Sziasztok és további kellemes napot! :)

Textilhal # 2005.05.19. 06:17

Sziasztok!

Igen, így a "célegyenesben" már valóban kellene tudnom, hogy mi lesz velem. De egyelőre még nem tudok semmit. Talán későn érő típus vagyok, nem tudom. 25 éves vagyok (lassan 26), de még keresem a helyem, ezt asszem már írtam. Majd meglátjuk. Van valami, ami nagyon érdekelne és úgy gondolom, közelebb állna hozzám, mint az ügyvédkedés vagy bármilyen jogászkodás. Ez pedig a pártfogó felügyelet. Ezzel csak az a gáz, hogy mivel nem kifejezetten (illetve kifejezetten nem) jogász-szakma, nem számít bele a gyakorlati időbe, tehát nem lépek vele a szakvizsgához vezető útra. De ha nem akarok jogász lenni, akkor meg minek a szakvizsga, nem igaz? Na, szóval még minden zavaros...

Azt írta, a társak jó fejek, semmi gond nincs velük. Remélem, hogy ez kölcsönös és ők is ugyanezt gondolják a kedvesemről. De szerintem ezzel nem lesz gond, őt ismerve. Ha leszámítom az elfogultságomat (szerelem), akkor is tény, hogy toleráns és alkalmazkodó típus. Gondolom a következő levélben majd erről is ír részletesebben, hogy hogyan jönnek ki egymással.

A koránkelés sem probléma neki, mert a munkája miatt eddig sem pocolt sokáig az ágyban reggel. Szóval bírja a gyűrődést. :)

A konyhán fog melózni, jövő héttől küldik valami tanfolyamra (higiénia), aztán kezdődik majd a munka. Örülök, hogy dolgozni fog, szerintem ő is. Jobb így neki.

A mondást ("Ami nem öl meg, az megerősít") én is ismerem és maximálisan egyetértek ezzel.

Remélem te jól vagy és minden rendben melóhelyen, pároddal, családdal. Tudom, nem könnyű így élni a mindennapokat, hogy ott lebeg feletted ez a dolog, mint valami sötét felhő. Sok kitartást kívánok Neked és a végkifejlettre a legjobbakat! De szeptember-október még messze van.

Kedves Nick! Ezek valóban jó hírek! Úgy gondolom, hogy a "nagyon nagy vagy sok stikli" kizárt, úgyhogy marad a másfél év! :)
Egyébként azt tudtam, hogy miről szól az EVSZ, csak abban nem voltam biztos, hogy ha átkerül fogházba esetleg, akkor ez automatikusan 2/3 utáni feltételest jelent-e. De mostmár ezt is tudom, hála Neked! Köszi! :)

Na, megyek tanulni, mert sosem leszek okos... :)

Sziasztok, majd jelentkezem!

Nick Name # 2005.05.19. 03:47

Kedves bigger,

a másodfokú bíród biztos nem leszek, de a másodfokú bíróság egyébként is három tagú tanácsban jár el. Csak azt tudom tanácsolni, ha már beismerésben vagy, ekkora elkövetési érték mellett ne akard a büntetés mértékének a csökkentését, kizárólag a felfüggesztésre menj rá. Ott jobban érvényesülhetnek az alanyi szempontok. Ezt az adat-ügyet talán most valóban nem érdemes bolygatni.

Kedves textilhal,

Neked talán még jobb híreim is vannak. Egyrészt a másfél évbe szinte nyugodtam beleélheted magad. Ahhoz nagyon nagy vagy sok stiklit kellene elkövetnie a párodnak, hogy ne részesüljön kedvezményben, főképp első bűntényesként. A gyakorlatban szinte mindenki megkapja, kivéve aki épp az elbíráláskor is súlyosabb fegyelmi hatálya alatt áll. Sőt, arra is van mód kifogástalan magatartás esetén, hogy a bv. bíró eggyel enyhébb fokozatba sorolja az illetőt, azaz fogházba, ahol a feltételes kedvezmény máris egyharmad. És akkor a két év nem is másfél, csak 16 hónap.


Nick Name

bigger # 2005.05.18. 10:40

Sziasztok!

Először is Nick nagyon köszönöm, amit írtál, kár , hogy nem te leszel a 2 fokú bíróm! :-)
Az a baj, hogy Neki biztos nem lesz rá sok ideje, hogy engem megismerjen olyannak, amilyen vagyok. És Te jól láttod... Én annyira megbántam és lelkileg is rámentem. De bízzunk aJó Istenben és a bírák ítélőképességében!
Megkeresem az általad megadott EVSZ-t.

Nagyon szeretném ha nem lenne rá szükség.

Gondolom ezt a ki fér hozzá az adatomhoz és ki nem, ezt nem érdemes feszegetnem jogilag??! Úgysem érek el vele túl sokat igaz?

Textilhal!

Örülök nagyon , hogy van hír! Már agyon aggódtam, hogy ennyi ideig nem írtál.
Mostmár hidd el rendben lesz minden, bár az idő biztos Neked nehezen fog telni! De azért kitartás!

Hát akkor ez az "egészség program" nem jön be Nálad. Egyébként én is utálom a futást, mert unalmas. Inkább olyan dolgokat szeretek, ami szórakoztat is közben. Ping-pong, Squash,foci :-))) Persze ezek mind olyan dolgok, amiket az ember nem tud egyedül csinálni. Sajnálom a cigizést, de ha nem is akarsz leszokni, akkor tényleg nincs értelme eröltetni.

Ha már ötöd éves vagy, akkor azért lassan csak el kell döntened, hogy merre felé lépsz tovább nem? Van valmi halovány elképzelésed???

Mit írt a párod a zárkatársakról? Jók? Gondolom a korán kelés annyira nem jó.
Fog tudni dolgozni??

Na írj ha van időd a tanulás mellett és kitartás!! Minden nap eggyel közelebb van a szabaduláshoz!

Egy kedves barátnőm írta mindig nekem, mikor bennt voltam:
" Ami nem ől meg az erősít!"

Na üdv mindenkinek szép napot!

Textilhal # 2005.05.18. 06:30

Üdv!

Először is: köszönöm a bíztató szavakat, bigger és Nick Name! És ezt most nem csak azért írtam, mert "illik" megköszönni, hanem mert tényleg jól esik.

Jelentem: összeszedtem egy kicsit a lelkem, meg a fejem is (eléggé széthullottam). Nem vagyok hajlandó sajnálni magam, ezzel senkinek sem teszek jót. Neki biztos nem. Magamnak és a környezetemnek sem. Nyilván lesznek még nehéz percek (órák, napok...), szóval nem azt mondom, hogy véglegesen felülkerekedtem a szomorúságon és az aggódáson, de azért próbálok erős lenni.

Ebben egyébként sokat segített az, hogy pénteken kaptam tőle levelet! :))) (Épp azután, hogy idevirnyogtam néhány igen negatív sort...) Azt írja, jól van, a körülményekhez képest. Persze nem is nagyon írhat mást, de úgy vettem ki a soraiból, hogy komolyabb gáz nincs, szóval elviselhető a helyzet.

Válaszoltam is neki rögtön ezerrel! :)))

Később majd biztosan fog tudni többet és részletesebben írni, egyelőre a részletekről még nem tudott nyilatkozni, nem is volt miről sokat írnia, hiszen ezt a levelet a második benti napján írta.

Mindenesetre megnyugtató volt már maga a tény is, hogy írt.

Bigger: Azt hiszem, volt még néhány kérdés, amire nem válaszoltam. Ötödéves vagyok, most küzdök az államvizsgákkal, illetve már csak egy van, jövő héten szombaton lesz. A dohányzás tényleg gáz, de őszintén szólva nem is nagyon akarok leszokni, így elég nehéz is lenne, mármint akarat nélkül.
A futás ötletnek jó, csak nálam nem kivitelezhető. (Volt egy balesetem másfél éve, most nyáron lesz az ötödik műtét, egyébként térdről van szó, ezért írtam, hogy a futás kizárt. Egyelőre...)

Nick Name: Én is az EVSZ-ben bízom, illetve abban, hogy a két év csak másfél év lesz a 3/4 miatt. Az a baj, hogy az utóbbiba már teljesen beleéltem magam, abból indulok ki, hogy másfél év és kész...

Na megyek okosodni, még jelentkezem.

Kellemes napot Nektek!

Nick Name # 2005.05.17. 17:30

A továbbiakhoz:

  • valamely topicba nemrég copiztam be az EVSZ szabályait és általában az adható kedvezményeket, hadd ne kelljen már megismételnem. Abban van szó az eltávozásokról is.
  • abszolút nem természetes az, amit írtál, bigger. Természetesen a BV-sek közül is csak az férhet(ne) hozzá az adataidhoz, akinek ez a munkaköréhez tartozik. Sajnos, ez van.

Nick Name

Nick Name # 2005.05.17. 17:28

Kedves bigger!

Amit a másodfokú bíró büntetéskiszabási lehetőségeiről írtál, az nagyrészt igaz, ott van egyedül a nagy difi, hogy nem azt kell adott esetben megindokolni, hogy miért nem szabott ki valaki a törvényi minimumnál enyhébb büntetést, hanem azt, hogy miért igen. Elsődlegesen ugyanis mindig a törvényi büntetési tétel az irányadó.

Én inkább látatlanban - csak egy kicsit megismerve a személyiséged - arra hajlanék, hogy ekkora kárérték mellett 2 év alá menni nem lehet, de a beismerés, a megbánás, a jelentős kártérülés és az egész személyiséged összességében olyan különös méltánylást érdemlő ok, ami a Btk 89.§ /2/ bekezdésére figyelemmel megalapozza a büntetés végrehajtásának hosszabb tartamú próbaidőre való felfüggesztését. Na tessék, most jogászkodtam egyet! :)

Sok erőt és kitartást kívánok Neked és Textilhalnak is!


Nick Name

bigger # 2005.05.17. 07:52

Szia Textilhal!

Nagyon remélem , hogy már jobban vagy!
A hétvégén nem tudtam írni, de együtt érzek, tudom vannak ilyen hullámvölgyek.
Remélem azóta kaptál már valami hírt és azóta minden renben!

Nyugodtan írj, ha tudok vígasztallak!

Üdv és fel a fejjel!

bigger # 2005.05.17. 07:49

Kedves Hercseg!

Köszönöm a hozzásólást. Bár én jobban örülnék ha már a bírót is érdekelné ez a dolog és nem csak a köv. nevelőtisztet.

A másik kérdésem hozzád és Nick-hez:
Hogy létezik az, hogy bárki aki bármilyen beosztásban dolgozik bv-ben hozzá juthat az én adataimhoz??

Elég kellemetlen hogy én egy kis faluból származom és sajnos elég egyedi nevem van, amilyen az országban biztos nincs még egy. és már 2 gyerek is jelezte, akik smasszerként dolgoznak két különböző helyen és szintén falubeli, hogy láttak engem és az ügyemet a gépben és, ugye ez elég kellemetlen rám és a családomra nézve, mert rögtön az egés falu a szájára vesz. Elég baj ez, hogy megtörtént nem hogy még szájról szájra jár az ügyem...
Mit lehet ezzel kezdeni?
Már az is felháborított, amikor őrizetbe vettek és 2 barátnőm a keresésemre indult, aztán eljutottak a fogdához, akkor meg sem győzödve arról hogy kik ők és valóban a barátaim e az ügyeletes elmondott mindent, hogy mi meg hogy... Szerintem ez sem szabályos. Vagy tévedek?

Textilhal # 2005.05.13. 11:46

Szia bigger!

Azt hittem, az első néhány nap volt a legnehezebb. Ma rá kellett jönnöm, hogy k*rva nagyot tévedtem.

Teljesen be vagyok fordulva.

Nem akarok itt siránkozni. Majd ha összeszedtem magam, jelentkezem.

Addig is minden jót neked!

Szia.