Nem mindegy, hogy piros, vagy kék? Amúgy, mennyibe kerül egy ilyen szemspirál, hogy szinte minden tini csajszi ilyet lop?
Tesco lopás
Védekezz azzal hogy: rendszeresen lopok, nem is értem hogyan bukhattam le.Hiszen több éves rutinom van ebben.
Tisztelt Jegyző megigérem hogy legközelebb ügyesebb leszek.
Magyar valóság a tiniknek a lelkibeteg jövő elött két diszkószerelem válság után és két tűz (biztonsági őrök és a jegyző )között.
A szemspirál lopástól az adósságspirálig -- szines, szagos, szaftos szélesvásznú, háromdimenziós, hungarian wildcountry "tescoadventure" steal reality show...
A végén meg a kamerán fekete fehéren lesz rögzítve a szempillaspirál színe..(itt a piros hol a piros)
Köszönöm a válaszokat. Esetleg valaki tudna ennél kimerítőbb választ is adni?
Mindenféleképen el kell ismerned, mert nem a felvéteken szereplő szín jelenti a probléma lényegét.
A jegyző vagy a szabálysértési előadó, a korodra (ha még tini vagy) és eddigi előéletedre, ha ez egyedi eset, tekintettel lehet, így most még(!) oly nagy dolgot, nem tud tenni veled.
"Mindenféleképpen"
Háááááát, nem igazán vagyok tini sajnos...... :-(((((
Én csak azt nem tudom mivel azt írtam alá hogy nem ismerem el, ettől függetlenül nyilatkozhatom-e hogy igen, megbántam és én vagyok. A legtisztább gondolom ez lenne. De:
- gyvédelmi támogatásosak vagyunk, nem nagyon szeretném ha erről mindenki értesülne
- a munkahelyemről már nem is beszélve, bár tudom ezen késő bánkódni
És az se mentség hogy 3massal kezdődik az éveim száma és mivel a gyermekem annyira vágyott rá hogy farsangkor kifessem és nálunk ilyenek nincsenek otthon, ezért történt az egész. De mondom nem foghatom erre.
A lopási kár 3500 ft a jegyzőkönyv szerint.
Ha ez egyszeri eset, ezzel a spirállal, még nem érhet oly nagy büntetés! A többi már......
kissho:
Természetesen megváltoztathatod a jkv.-ben szereplő állításodat, ezt a szab. főelőadó, ha egyáltalán eljut odáig az ügy meghallgatja, és ha első lopásod, akkor nem lesz belőle semmi "maradandó".
Ha nem ismered be, akkor a hivatal egy lefoglalási kérelemmel elviheti a felvételt kielemezni, vagy az adott áruháznál megnézheti.
A lényeg: saját tapasztalatból azt mondom, hogy a kamerát figyelő személy csak úgy, poénból nem visz be embereket, hogy hátha van náluk valami, mert rendesen megütheti a bokáját miatta.
Ergo.. nagy azt esélye, hogy van bizonyítéka ellened (nem kell a kamerának rögzítenie minden mozdulatodat ahhoz, hogy bizonyítsák az elkövetést)...tehát a beismerés csak javítja az esélyeidet a szabálysértési főelőadónál.
tescoban 19e ft ertékben loptam. levettem a termékről a műanyag csipogót, igy dolog elleni erőszak.
bevittek, fenykép, vallomás, ujjlenyomat. biroság lesz. első esetem volt, kamerán rajta van. elmúltam 18, egyetemre járok.
belekerül-e erkölcsi bizonyitványba? priusz? (vki azt mondta nem, csak pénzbirság, vki h a biróságon dől el)
érdemes ügyvédet fogadni h ne kerüljön bele erkölcsibe?
külföldön hozzáférhetőek-e a rendőrségen készült adatok? interpol, cia..
Valószinűleg jegyző általi pénzbüntetés lesz, és nem lesz bírósági ügy. Szépen befizeted, és nem lopsz többet. Persze, azt nem tudjuk, hogy ez a mostani hányadik lebukásod volt...
elso eset volt. viszont bevittek fenykep leiras vallomas Meg minden volt a rendorsegen. dolog elleni buncselekmenyt mondtak. csak penzbirsag de lesz ezutan orokre erkolcsibe bekerules? v mivel elso volt lehet egyszerubb
Én 50.000 Ft-os bírságot kaptam és azt írják, hogy ezt 10 nap közmunkával is kiválthatom.
Az lenne a kérdésem, hogy ez még ugyanúgy szabálysértésnek számít-e, nem minősül-e így bűncselekménynek, tehát nem kerül be az erkölcsi bizonyítványba.
Ledolgozom, és el van intézve?
Előre is köszi
Szabálysértés nem bűncselekmény.Dolgozd le és el van boronálva...
Sziasztok!
Szerintetek ha a néhány sorral lejjebb leírt lopással kapcsolatban ha kifizetjük az okozott kárt, az mennyire számítana enyhítő körülménynek?
Másik kérdésem: Mivel mindhárman kihoztunk dolgokat de én például elenyésző összegben a társamhoz képest (én 1240 Ft, sógor 15e kb.) akkor összeadódik mintha egymagam hoztam volna ki mindent és így átlépjük a 20 ezres határt? Az összes okozott kár kb. 31e Ft volt de ebből amiket én kihoztam az kb. 7-8e Ft. Megmondom őszintén szeretném kifizetni az okozott kárt, de persze csak a magamét hiszen én azokat loptam el ténylegesen a többihez semmi közöm nem volt vagyis bőven 20e alatt vagyok.
Szerintetek????
Sziasztok!
Pár hónappal ezelőtt írtam ide ,persze basztatok értelmesen válaszolni...Na mindegy.
A lényeg az volt ,hogy én is elkövettem egy szabálysértést ,az eltulajdonított áru értéke ~5.000Ft volt .Azóta 4 hónap telt és még semmilyen papír nem érkezett! Gondoltam leírom ,hogy ilyen is van , sokan szoktak erről kérdezni.
Ne lopjatok!
Üdv
minden infót köszönünk!!
Ezekután gyerünk a Tescóba..:)
Kezdem érteni, miért olyan morcosak mindig a biztonsági őrök.:)
Minkó!
A kár megtérítése enyhítő körülmény. De attól még a bűncselekmény bűncselekmény marad. Hogy mennyire enyhítő az viszont teljes mértékben a körülményeken és a bírótól függ. Az enyhítő és súlyosbító körülményeket amúgy összességükben értelmezik és értékelik.
A cselekményt együtt hajtottátok végre, tudtatok egymás tevékenységéről, így társtettesek vagytok. Eggyütt is feleltek érte. Minden más mérlegelés szintén a bírón és a körülményeken múlik.
akkor a dolog elleni eroszakos lopas 19eft mint buncselekmeny, bunteto eljarast es birosagi targyalast magaval vonva mit jelent?
erkolcsiben benne lesz? priusz?
koszi
eloszor tortent, van ra bizonyitek, beismertem es mint vallomas megbantam.
mivel 20e alatt van osszegben ezert ez enyhito.
egyetemista vagyok, elmultam 18.
kerdes annyi, h a biro elitel es buntetett eloeletu leszek, vagy van ra esely hogy penzbirsaggal van megrovassal abbamarad? mi lehet itt enyhito korulmeny?
fel kell fogadni ugyvedet vagy eleg akit kuldenek?
koszonom
papir11:
Ha első eset, akkor van esély rá, hogy nem kerül be az erkölcsibe. Szintén ha első, ügyvéd sem kell, fölös pénzkidobás.
Enyhítő körülmény... semmi. a rend őrei sem hülyék a 20 K határ alá mentél szándékosan gondolom, ez előre tervezettséget, mi több üzletszerűséget sejtet, nem csak az én számomra, a rendőrök, birák számára is.
a dolog elleni erőszak meg egyébként is minősíti a szab. sértést bcs.- nek.
Ha rám hallgatsz beismerés után megbánást tanúsítva csendben, illedelmesen végigülöd a tárgyalást. Az általában ha nem is segít nem ront a helyzeten.
Köszönöm a választ Ozzy.
http://www.lb.hu/…ny/bv40.html
ezek szerint súlyosbitó körülmény a részben dolog elleni erőszakkat elkövetett napszemüveg lopás, de mivel 20e ft alatt van értékileg és először történt ezért valószinű pénzbirság csak a büntetés?
mekkor pénzbirságot szoktak kiosztani ilyen mértékű lopásra?
papir11:
Valószínű a pénzbírság. Legtöbb esetben 5000 és 20000,- közé esik. Igazából az épp aktuális szabs. főelőadó hangulatától is függ sztem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02