Tesco lopás

instantvíz # 2009.06.26. 15:39

A kihalgatoban azt mondtam hogy egy másik tescoban vettem mert féltem hogy a lányomnak baja lesz belöle. Utolag kifizettem

Hát persze, hogy bünti lesz. Max. az ügyintéző szíve megesik önön, mivel még egy tisztességes kifogást is képtelen kitalálni. Viszont az külön gyámügyi vizsgálatot érdemelne, hogy kétéves gyermekével jár lopni, és tettenéréskor vele próbál takarózni.

Grád András # 2009.06.26. 12:22

Kedves Rexor!

Magunk között, tehát nem az ügyfélnek: Sok éves rutin, hogy ha egy ügyfél a történtek egyik meghatározó elemében nyilvánvaló módon hazudik, akkor igen nagy valószínűséggel az egész sztori hamis. Vagyis ha mindketten tudjuk, hogy mese a gyermek megbüntetésétől való félelem, igen nagy valószínűséggel mese az is, hogy ő rakta bele a táskába (majd gondosan becipzárazta stb.), máskülönben anyuka ugyaebár látta volna, hogy ott van, és nem a csipogásból jön rá. És remélem jön a találkozóra, mely esetben többé nem kellene magázódnunk! :-) Mármint Önnel, nem anyukával és nem is a 2 éves gyerekkel. :-) Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Rexor # 2009.06.26. 12:04

Kedves Tanár úr! Szerintem elképzelhető ez, egy 2 éves gyerek simán csinálhat ilyet. Az már megint más kérdés, hogy az anyuka miért kamuzott. Azt nem hiszem el, hogy egy percig elhitte volna, hogy a gyereknek valami baja lesz...

Grád András # 2009.06.26. 11:59

Kedves Manka!

Ha sikerül találnia egy olyan idióta szabálysértési előadót, aki elhiszi, hogy a 2 éves gyereke rakta a táskájába a szajrét, és ráadásul Ön attól félt, hogy a gyereket ezért 2 évesen lecsukják, akkor semmi sem fog történni. Minden más esetben meg fogják büntetni (mármint Önt és nem a 2 éves gyermeket) szabálysértésért. :-) Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Joe5 # 2009.06.26. 11:37

Hello,
A barátnőm a minap megpróbált kihozni a T-ból egy felsőt 2100 Ft értékben, és a biztonsági rendszer bejelzett. Jegyzőkönyvbe vették, és mivel külföldi állampolgárságú, így kihívták a rendőröket, akik szintén felvették az adatait. A jegyzőkönyvet a rendőrök nem kérték el, és bírságról, sem másról szó sem esett, csupán annyit mondtak, hogy az illető ország hatóságával majd leveleznek. Kárt nem okozott, mivel a terméket visszavették.
A helyi önkormányzattól kaphat majd valamit?birság?figyelmeztetés?
Foglalkoznak egyáltalán ilyen bonyolult esetekkel? Előfordulhat e olyan, hogy figyelmeztetést és bírságot sem kap?
Nem szeretnénk élete bakija miatt bíróságokra járni :S
A válaszokat előre is köszi.

jakal # 2009.06.15. 16:59

uhhh külön írtam

manka81 # 2009.06.15. 11:57

Van egy kérdésem 1100Ft -os polo volt a táskámban amit sajna a 2 éves lényom belerakott. A tesco becsipogott. A kihalgatoban azt mondtam hogy egy másik tescoban vettem mert féltem hogy a lányomnak baja lesz belöle. Utolag kifizettem. Most kaptam egy idézést mi bajom lehet az ügyböl.

Sampi # 2009.06.14. 18:33

Lenne egy kérdésem kiküldték a határozatot meg egy kérdőívet . Kitöltöttem és vissza küldtem . Az lehet , hogy a válasz levélben behívnak a szüleimmel a jegyzőhöz ? Vagy azt már az előző levélben megírták volna ?

instantvíz # 2009.06.14. 09:52

Valószínűnek tartom, hogy a 40dkg felvágottat lopó nyugdíjasnak nincs internetje.

Grád András # 2009.06.14. 08:45

Állandóan éhezés-alapú megélhetési lopásról hallunk, miközben az itteni tapasztalatok alapján láthatólag alapozót, szájfényt, CD-t, italt stb. lopnak. Biztos én vagyok a hülye, de nekem a szájfény, CD stb. nem tűnik ehetőnek. Lehet, hogy akik tényleg rászorultak, és ennivalót lopnak, azoknak nincs otthon internetjük, és ezért nem fordulnak hozzánk?

(Kriminál-szociológiai költői kérdés) :-)

instantvíz # 2009.06.14. 06:47

Mivel az alapozóról leszedte a mágneses lopásgátlót, kár tett a termékben, de ezt kifizette.

"dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás", azaz, amit vzoli is beidézett

monalisa1 # 2009.06.13. 19:41

Javítva: RTL Klub tv

monalisa1 # 2009.06.13. 19:05

Az utóbbi időben országosan elszaporodott bolti lopások miatt a kormány tervezi, hogy az egyes esetek kivizsgálását/elbírálását kiveszi az önkormányzatok hatásköréből - a továbbaikban rendőrségi ügy lesz a dologból.

És a 20.000 Ft-os elkövetési értékhatárt is lejjebb hozzák, mint büntethetési kiinduló határt.

Mindez a ma eseti RTL plusz tv hiradóban volt.

gaborov # 2009.06.13. 18:51

Ohej - Meg az is meglehet :D

vzoli # 2009.06.13. 17:27

Gondolom ezt:

Btk. 316. § (2) d)

szabálysértési értékre elkövetett lopás dolog elleni erőszakkal.

jack4 # 2009.06.13. 11:40

Nem egészen értem, hogy mire gondolsz, amikor azt írod, hogy a lopásgátló eltávolításával bűncselekményt követett el. Milyen bűncselekményt szerinted?

instantvíz # 2009.06.13. 09:44

ajjajj

Barátnőd még tanköteles, ezért feltételezem nem rendelkezik jövedelemmel. A szabálysértési törvény alapján csak figyelmeztetést kaphat. És igen az szülő, mint törvényes képviselő fogja megkapni a határozatot.
Személyes véleményem az, hogy ha a lopásgátlót az általad leírt módon eltávolította, akkor bűncselekményt követett el.

ohej # 2009.06.13. 09:28

gaborov: szerintem te félreértelmezted a jakai "meggondolatlan lány" megjegyzését, amit nem rád értett hanem az elkövetőre vonatkoztatta.:))

gaborov # 2009.06.12. 20:12

Jakai mondtam en hogy lany vagyok ? :D :D :D
A Kovetkezo már az lesz hogy Gábornak hívnak?

jakal # 2009.06.12. 18:41

meggondolatlan lány
látod nehéz ez a szakma

gaborov # 2009.06.12. 18:24

Amugy megkerdeztem a batyamat azokrol amiket kerdezgettel, az az adatvedelmi pecset nem is 8 jegyu hanem csak 7, a rendszerükben talalhato american dynamics és aten cuccok is, egy átlag doom kamera zoomja pedig 40x a felbontasa pedig kicsit gyengebb mint egy mostani atlag 800k-s videokameranak...
Az Adt hungary szervizeli a cuccaik nagyreszet.
A tuzvedelmi rendszerük a klasszikus ám kissé elavult spinkler patronos rendszer..
A szamitogepeiket pediga dell szallitja.

Kielegito volt a valasz? :)

jakal # 2009.06.12. 18:15

ennyiért nem kapsz csak figyelmeztetést mást nem

gaborov # 2009.06.12. 18:08

4 éve vagyok önkomranyzati dolgozó...
A batyam operator a tesco-nal :)
Bizonyára tényleg nem tudom mit beszélek, azért nézzél csak továbbra is vagyonőrnek Bombi :)

gaborov # 2009.06.12. 17:59

Hogy mennyi lesz a buntetes az attol is fugg hogy miylen benyomast keltesz a polghivben, magyarul hogy mit tudsz kisirni az eloadonal.
Nameg persze attol is hogy milyen a csaladi korulmenyed, hany kereso van a csaladban, hany eltartott, mennyi a havi jovedelme a csaladnak...
Ha ugy mesz oda mint egy koldus akkor bizonyara nem fognak milliokat radverni, annak meg hogy mennyi a jovedelmed senki nem nez utanna, minden bemondasra megy kiveve amit ellenorizni tudnak ott helyben.

Peti1990 # 2009.06.12. 15:27

Köszönöm gaborov a válaszodat ! És körülbelül hogy számoljak, mennyi lesz a büntetés ? :S csak hogy lelkileg felkészüljek rá hogy mennyit kell fizetnem majd :( most így utólag visszagondolva, inkább megvettem volna 2100 ft-ért..de én hülye..nekem ilyet kell csinálni :(