Tesco lopás

kovacsz # 2010.08.17. 11:41

Amennyiben az illető adatait meg tudták állapítani (pl. volt nála szig.), a jegyzőkönyvet már küldheti egyenesen a renőrségre is.

zoszko74 # 2010.08.17. 14:42

Kedves, Bombi.

Ha olvastad volna agicababa történetét akkor észre vehetted volna, hogy az őröknek megmutatták.
Így a őrök látták, és mégsem tettek rá vegycimkét.
Tudod ez a vegycimke a gyengébbek kedvéért azért van, hogy elkerüljék az ilyen félreértéseket.
Ez egy azonosító matrica.
Te soha az életedben nem dogoztál ezen a helyen, így nem tudom mi a nyavalyát játszod az okos gyereket, mikor olyan hülye vagy mint a.....
Csak azt kívánom egyszer vigyenek be a kihallhatóba aztán majd megtudod mi a magyarok istene.
Mikor látod a beszakított falat meg a vérfoltot.
Tudod ezért hagytam ott ezt a kuplerájt, és nem azért mert nem jól végeztem a munkámat.
Nem kéne másokat lenézni meg sértegetni te szerencsétlen.
Sajnos ebben a témában egy gond van, hogy elismerték.
Ha én lettem volna ott kiforgatom az összes őrt a nadrágjából.

kovacsz # 2010.08.17. 14:49

zoszko74: szerinte te csak szeretnél akár csak jegyszedő is lenni, nemhogy biztonsági őr.

Bombi # 2010.08.17. 15:45

zoszko74: Nem akarok vitázni legfőképpen azért nem ,mert látszik ,hogy sötét vagy,és ugye ahogy mondaná szokás..fegyvertelen emberrel ne vívj szellemi harcot,de most mégis felveszem a kesztyűt.
Fogalmam sincs honnan veszed ,hogy nem dolgozok/dolgoztam az említett láncnál,de te ezt is nagyon tudod ,hiszen okos vagy.
A szöveg értelmezéssel ismét gondjaid vannak,hiszen a kérdező egy szóval sem írta,hogy megmutatta az említett terméket,csak azt ,hogy megkérdezték ,hogy lehet-e cserélni...amit nem mutatnak meg arra nem rakunk matricát,ez gondolom sokaknak világos,nálad ez sem tiszta.
Azt elmondanád,hogy mi az a "kihallhatóba"..?
Elárulom a gyengébbek kedvéért..az az átvizsgáló..de ezt illene tudnod.

zoszko74 # 2010.08.17. 15:52

Ne értsen félre senki, mert amit agicababáék elkövettek azzal nem értek egyet én sem.
Nem helyén való önkényesen eldönteni, hogy egy áruházban , azt lehet csinálni amit csak akarunk.
De sajnos hibáztak az őrök is.
Ha meg bevallották akkor nincs mit tenni.
Csak tapasztalatból tudom, hogyha valakit bevisznek a kihallgatóba, az még azt is bevallja, hogy ő feszítette Jézust a keresztre.
Főleg ha kap egy pár pofont is mellé.
Azt is tudom nagyon jól, hogy sok kihallgatóban valami oknál fogva sohasem jó a kamera, így vissza se lehet nézni mi történt.
A rendőröket meg nem igazán érdekli, ha a delikvensen egy pár lila folt éktelenkedik.
Ennek a ténynek a tükrében, akár rájuk is kényszeríthették a vallomást.
Sajnos túl sok aljasságot láttam már a Tesco kihallgatójában, amiről regényt tudnék írni.
De aki nem hisz nekem az olvassa el a Tesco titkok című könyvet, mert tanulságos, főleg a vagyonőrökről szóló rész.

Bombi # 2010.08.17. 16:04

mikor dolgoztál ott? hány éve?

zoszko74 # 2010.08.17. 16:16

2005-2009
Nem akarok veled vitatkozni, mert nincs kedvem.
Csak sok minden nem tiszta a számomra.
PL ha megkérdezték az őrt, hogy kilehetne e cserélni a terméket akkor szerintem látták is, vagy ha nem, akkor gondolhattak volna arra, hogy náluk van.
Az is érdekes, hogy befelé menet nem látták, de kifelé menet egyből észrevették. Ráadásul felvétel sincs a cselekmény elkövetéséről. hmm
Én csak segíteni szerettem volna,agicababáéknak.
Viszont az elég szánalmas, hogyha valaki hozzá szól a fórumhoz azt egyből lenézik.
Én ezúton is szeretnék elnézést kérni, ha megbántottalak.

Bombi # 2010.08.17. 16:58

Nem ,nem bántottál meg,de ha régebb óta olvasnád a fórumot láttál volna itt sok csodát :-)
A cselekmény elkövetéséről nem kell felvétel,ott van a vásárlói tájékoztató,melyben benne van minden.
De tényleg kár ezen vitázni,az tény ,hogy kicserélte,tehát nem tisztességes amit csinált.
Ja még valami...nem azzal van gond hogy hozzászóltál,hanem azzal,hogy nem rágtad eléggé át a történetet.

Leiylau # 2010.08.23. 14:27

T. fórumozók!
A jelenlegi törvények szerint (nemrég módosították) a kis értékű lopás szabálysértési eljárása során 150.000 Ft (100.000 Ft-ról emelkedett)a maximum kiszabható pénzbírság? mert a kis értékű lopások esetében az önkormányzati jegyző jár el, arra pedig azt írják, hogy ő maximum 50.000 Ft-os pénzbírságot állapíthat meg (30.000 Ft-ról emelkedett) Most akkor melyik összeget kell figyelembe venni? Vagy valamit nem értelmeztem jól?

Bombi # 2010.08.23. 17:25

A jegyző 150.000-ig bírságolhat, a régebbi szabályoknál láttam 100.000Ft-os büntetést.

butabuta # 2010.08.23. 19:15

Helló! Butabuta voltam és lopni probáltam az egyik Tesco-ból de lebuktam. Amikor a biztonságiőr oda jót és mondta hogy bekisér bepánikoltam és elprobáltam lógni de megfogtak.
Majd felvették a jegyzőkönyvet és elengedtek. Nem vagyok jártas ezekben hogy mit hogyan ilyenkor.
Első dolgom volt ez és az utolsó is.
A lopott összeg alacsonyabb mint tízezer forint.
Pesten volt a Tesco én Pécsen lakom.
Szeretném tudni hogy most mi is lesz velem?
Köszi a segítséget.

Bombi # 2010.08.23. 20:07

Szabálysértési eljárás,az elkövetés helye szerinti önkormányzatnál,de lehet megküldik Pécsnek a távolság miatt.

Leiylau # 2010.08.23. 22:01

27/C. § (1) A szabálysértési nyilvántartó szerv a szabálysértési nyilvántartásba felvett adatokat a büntetést vagy intézkedést megállapító határozat jogerőre emelkedésétől számított három évig kezeli.

(2) Törölni kell a nyilvántartásból annak a személynek az adatait, akire vonatkozóan a nyilvántartási idő eltelt.

grátisz # 2010.08.25. 21:02

Üdvözletem !
Szóval az a helyzet, hogy már lassan két hónapja hogy elkaptak az egyik tesco áruházban egy 6 és 7 ezer forint közötti összegű árut akartam volna kivinni. Az adatokat felvették a biztonsági őrök és közölték, hogy amennyiben kifizetem az összeget akkor enyhébb bírságra számíthatok.
Pár napra rá felkerestem az ottani jegyzőt, hogy ha lehet rendezzük el az ügyet ott helyben, ne küldje tovább a lakóhelyre ha lehet.
Na most azóta sem az említett jegyző nem kapott feljelentő levelet, sem a lakóhely szerint, mert gondolom akkor beidéztek volna.
Lehetséges-e hogy ilyen esetben amikor az elkövető beismeri a lopást és ki is fizeti az összeget akkor eltekintenek a feljelentéstől vagy ha nem akkor mire várnak? A jegyző szerint egy-két héten belül mindig megjönnek ezek a feljelentő levelek.
Szóval volt már valaki hasonló szituációban? Ha igen kérem írjon.
Köszi, sziasztok.

Bombi # 2010.08.26. 05:09

A feljelentéstől nem szoktak eltekinteni,hiszen a jegyzőkönyv sorszáma alapján ellenőrzik,hogy megtörtént vagy sem,ott valami hiba csúszott a rendszerbe.
Egyedül a külföldi személyek esetén nincs feljelentés.

grátisz # 2010.08.26. 21:34

Szia Bombi !
Ez nem túl megnyugtató, hogy bármikor jöhet a feljelentés, jobb lett volna haar túllenni az egészen.
Azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy kb. 50 km-es távolságnál, a helyi jegyzőnek küldik a levelet, vagy a lakóhely szerintinek?
Illetve még valami: az elkövető munkahelyét értesítik-e az esetről?
Előre is köszi a választ.
Szia!

MitCsináljak # 2010.08.26. 21:45

nekem olyan szitum van 2 honapja loptak Tescoban nálam kasszánál úgy hogy nem vettem észre a biztonsági őrők sehol...
a lopásrol jegyzökönyv készült és engem is megkérdeztek mit tudok mire emlékszek...
az ügy lehet csak most kerül fényt mert csak msot kaptam IDÉZÉST, holnapra,

a lopott árú nagy értékű

valaki valami helpet tud mondani, hogy lehet e valami ebből? HA EZ A dolog miatt?

tanu-kihallgatási idézés, nincs megjelőlte a témakőr / tárgy, hogy miért...

megvádolhatnak engem valamivel, tehetnek-e vádelemelést?

kovacsz # 2010.08.26. 21:47

Ha tuti nem voltál benne, akkor nem.

MitCsináljak # 2010.08.26. 22:25

am LAPTOP-ot vittek ki, kb 130k körüliset

így se lesz nagy baj?:S

MitCsináljak # 2010.08.26. 22:33

mert szinte holt biztos hogy ezért hívnak be, mert mást nem tudok.

Bombi # 2010.08.27. 18:49

ezt ha jól emlékszem egy másik topikban már ki tárgyaltuk.

Géza69 # 2010.08.29. 10:20

Szép napot kívánok!

Nem Tesco, de (szerintem) lopás.

Egy nem túl közeli ismerősömnek kölcsönadtam valamit. Mikor visszakértem volna, flegmán közölte, hogy ő azt kidobta.

Nem nagyon hiányzik a tulajdonom, de úgy gondolom nem ártana móresre tanítani ezt a 19 éves taknyost, hogy a jövőben jobban becsülje meg más tulajdonát.

Hivatalosan mit tehetek?

Előre is köszönöm!

grátisz # 2010.08.29. 20:03

Sziasztok !
Szóval mi a véleményetek, szabálysértés esetén az elkövető munkahelyét értesítik-e a dologról vagy sem ?

kovacsz # 2010.08.29. 20:10

Nem.

grátisz # 2010.08.29. 20:20

hello !
volt már valaki, akinek 2 hónap után küldtek idézést?
én hetente hívom a jegyzőt, de mindig azt mondja még mindig nem jött levél...
ennyire el szokták húzni az ügyet ?
a jegyző szerint egy héten belül maximum meg szokott érkezni a feljelentés.