Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Csalás, sikkasztás?

alfateam # e-mail 2020.05.13. 05:36

mjanika!
Mielőtt kalandozni kezdesz előbb olvasd el az egyesület működési szabályzatát és az egyesületi tőrvénybe is belekukkanthatnál.
Egy 5 ezer fős egyesületnél biztosan nem kell egyenként minden tagnak bemutatni az elszámolásokat!

mjanika # e-mail 2020.05.12. 21:32

Köszi a válaszokat.

Mennyi a kérelem benyújtásátől az idő amíg lehet törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezni?

drbjozsef #   2020.05.12. 07:03

mjanika,

Igen, ha az alapszabály szerint betekinthetsz, de ezt nem teszik lehetővé, akkor törvényességi felügyeleti eljárást kell indítanod. A bíróság kérelemre első körben felszólítja az egyesületet az alapszabály betartására.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

mjanika # e-mail 2020.05.11. 21:46

A bevételi számlákat már megszereztem (állam pénze) a kiadásira vagyok kíváncsi, mert a bevallásban nullára kihozták. Mivel 10 beadványban - legalább - kértem az alapszabályra hivatkozva a betekintést, de nem válaszoltak ezért bátorkodtam ide írni. Tíz éve kb már kaptam itt segítséget.

Tamás75 # e-mail 2020.05.11. 21:03

#mjanika

Az egyesület alapszabályában nyilván nem ez van meghatározva.
Pontosan hogyan szól a felügyeleti rész, amit nyilván egy bíróság hagyott jóvá?

Szomorú örökös #   2020.05.11. 20:55

mjanika

Eléggé hiányos a történet. Azt lehet-e tudni, hogy mire pályázott az egyesület? Én óvatosan mennék a történetnek, mert ha legális papírokkal „fedve” vették le a pénzt és költötték el olyan célra, ami nem saját zsebre ment, hanem az egyesület köz-céljára, akkor ebbe csúnyán belebukhatsz, akár az egyesületből is kirakhatják a szűrödet. Miért nem kérdezed meg őket, hogy „hát ez meg hogy???” Hátha értelmes választ kaphatsz közvetlenül tőlük is.

mjanika # e-mail 2020.05.11. 20:47

De elolvastam. Megoldás lehet, ha berugom majd az ajtót és megnézem, de adok egy esélyt, hogy ne így legyen

Törvényességi felügyeleti eljárás kezdeményezése?

Köszi

alfateam # e-mail 2020.05.11. 19:49

Amikor beléptél nem olvastad el az alapszabályzatot?

mjanika # e-mail 2020.05.11. 19:43

drbjozsef

Az egyesület tagja. kb 5000 fős az egyesület

drbjozsef #   2020.05.11. 18:18

mjanika,

Ki vagy te a történetben?

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

mjanika # e-mail 2020.05.11. 17:55

Üdvözlet

Rövid történet:

Egyesület pályázati pénzt nyer az államtól, az összeget lepapirozzák (elköltik). Bele kívánok nézni az elszámolásba, de nem engedik. Hova fordulhatok jogorvoslatért? Menjek a rendörségre? Köszönöm a választ

M.János

pappcs # e-mail 2014.09.16. 12:44

Nem barát meg barátnő, hanem élettárs, szerelemem, párom, csajom, pasim, stb... Nem az usa ban vagyunk, bár az se így mondja, hanem a barátot friend- nek, a párkapcsolatben pedig girl friend vagy boyfriend. A birka magyar ebből csak a barát/barátnő szavakat vette át, ami megalázza a párkapcsolatot, de főleg a barátságot! Odáig fajúlt ez a dolog, hogy ha az ember úgy mutat be valakit, hogy ő a barátom, szinte már buzinak nézik az embert! Nevetséges! Nevezzétek nevén a dolgot!

Agent Cooper # e-mail 2014.09.16. 12:01

Kedves unison!

A megadott információk alapján a cselekmény sikkasztás bűntette, ami bűncselekmény, de az elkövető hozzátartozói mivolta miatt kizárólag magánindítványra büntetendő. Viszont beismerő vallomás hiányában a cselekmény valószínűleg nem lesz bizonyítható!

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.09.16. 10:34

Nem hiszem, hogy büntetőügyet kellene ebből csinálni.

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.09.16. 09:55

Ha az a barát élettárs volt, akkor ez nem bűncselekmény.

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.05.27. 10:35

Ez tulajdonképpen puszta jóslás, de kis szerencsével lehet felfüggesztett.

www.kbs-ugyved.hu

zakatoló # e-mail 2014.05.27. 09:30

Üdvözletem! Még annyi kiegészítés az előző kérdésemhez, hogy kb. 11 % megtérült, illetve visszafizetve. Van esély felfügg.büntetésre? A többi összeget is vissza kell fizetni? Le fogják tiltani a jövedelmemből (nyugdíj)? Köszönöm.

zakatoló # e-mail 2014.05.27. 07:21

Üdv. Kb.20 milliós sikkasztásért mi jár? Büntetlen előélet, őszinte beismerő vallomás, tartós fogyatékosság (betegség miatt),rendszeres gyógyszerezés,és orvosi kontroll.Nyugdíjas kor. Köszönöm.

Agent Cooper # e-mail 2014.05.26. 15:02

Kedves Ribizli.!

Én elhiszem, csak arra céloztam, hogy a bíróság nem feltétlenül fogja ugyanígy elhinni. Az ilyen jellegű üzletszerű csalásoknál büntetlen előélet esetén is könnyen kiszabhatnak felfüggesztett (vagy letöltendő) szabadságvesztést. Túl sok az ismeretlen tényező, ezért tippelni sem mernék, hogy milyen büntetést fog kapni.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Ribizli. # e-mail 2014.05.26. 11:24

Kedves Agent Cooper!
Pedig sajnos a kínai férfi személye igaz,és sajnos ennél többet a bírónak sem tudnék mondani.Ez a tény a teljes igazság,hogyan bizonyíthatom ezt be a bírónak? Illetve az alább leírtak alapján ön milyen büntetési tételt tart valószínűnek?
Üdvözlettel!

Agent Cooper # e-mail 2014.05.26. 10:53

Kedves Ribizli.!

Nem azt kellett volna kérnie, hogy az ügyet tegyék át a lakhelye szerinti rendőrkapitányságra, hanem azt, hogy Önt a lakóhelye szerinti rendőrkapitányságon hallgassák ki. Mindenesetre ha telefonon nem ment, akkor menjen be a lakóhelye szerinti rendőrkapitányságra, és ott mondja el a problémáját, hivatkozva arra, hogy ebben az ügyen már folyik (vagy folyt) eljárás a kapitányságon. Ha ott sem kap segítséget, akkor írjon az ügy előadójának, hogy nem tud megjelenni a kihallgatáson, mert nincs pénze útiköltségre.
Az érdemi védekezése szerintem kevéssé hihető. „A szállítójelölt kínai ember volt,a nevét sosem bírtam megjegyezni,mindig más autóval érkezett.” Ezt a védekezést hamar megdönti a bíró.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Ribizli. # e-mail 2014.05.23. 16:25

Tisztelt AgentCooper!
Köszönöm válaszát,ma felhívtam az ügy előadóját,de sajnos teljesen elzárkózott a lakhelyem szerint illetékes rk-ra áthelyezéstől.Mégis,mit tudnék tenni hogy ne kelljen Siklósra lemennünk?Milyen úton kérvényezhetem ezt? Illetve magára az általam alább leírtakra esetleg tisztelettel kérhetnék véleményt?
Köszönöm!

Agent Cooper # e-mail 2014.05.23. 14:38

Kedves hannibaldante!

Nem gondolt még arra, hogy védőhöz forduljon? Számos olyan tényező (elkövetés ideje, büntetőeljárás alatt állt-e, sértettek száma, kárérték, stb.) befolyásolhatja az ítéletet, amely ismerete nélkül felelősen nem lehet a várható büntetésről nyilatkozni. Mindenesetre az ismert információk alapján kizárni semmiképp nem lehet a letöltendő szabadságvesztést.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

hannibaldante # e-mail 2014.05.23. 13:16

Kedves Ügyvéd Úr!

A következő kérdéssel fordulok Önhöz!

Két évvel ezelőtt két nyomozás indult, két teljesen külön esettel, egyik egy csalás, másik pedig főként sikkasztás, csalás.

Az elsőben (vaterás csalás) tavaly nyáron érkezett meg az ítélet, mely szerint 1 év, két évre felfüggesztve.

A másikban (sikkasztás, csalás, pár millió Ft) pedig most kezdődik a tárgyalás. A kérdésem az lenne, hogy körülbelül mennyi időn belül zajlik le egy ilyen tárgyalás, illetve, hogy ha ebben az ügyben bűnösnek ítélik, akkor mire számíthat? Az itt kapott időtartam plusz a korábbi felfüggesztett?

Köszönöm válaszát!

Agent Cooper # e-mail 2014.05.23. 12:58

Kedves Ribizli.!

Hívja fel az ügy előadóját, mondja el neki a problémáját, és kérelmezze, hogy a lakóhelye szerinti rendőrkapitányságon hallgassák ki, nem hiszem, hogy lesz akadálya.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…