Kedves Kacsa!
A témának kb. annyi értelme van, mint az itteni témák 98%-nak. Van akit érdekel, van akit nem :)
Kedves Kacsa!
A témának kb. annyi értelme van, mint az itteni témák 98%-nak. Van akit érdekel, van akit nem :)
Kedves Rexor,
rosszul fejeztem ki magam...azt nem értem, hogy radagast miért hozta fel ezt a témát. mit akar elérni?
Kacsa11
Azt, hogy válasszunk új királyt a Duna jegén :). Vagy a kiváncsiság vezette. De a legjobb, ha ő megmondja :)
Azt, hogy válasszunk új királyt a Duna jegén :). Vagy a kiváncsiság vezette. De a legjobb, ha ő megmondja :)
Talán, hogy válasszunk új királyt a Duna jegén.. vagy kiváncsiságból.. de a legjobb, ha ő megmondja :)
Úgy látom, túl fiatal a topic olvasóközönsége, és nem értette mire céloztam....:)
1990 előtt volt egy munkásmozgalmi nóta, amelyet iskolákban, vállalati ünnepségeken, stb. igen gyakran játszottak be, vagy énekeltek, de ezek szerint megfakult az emléke. (Manapság leginkább MSZ(M)P rendezvényeken hallható.)
Idézem, így talán már ismerősebb:
"Fel vörösök, proletárok,
Csillagosok, katonák,
Nagy munka vár ma reátok,
Állnak még a paloták.
Királyok, hercegek, grófok,
Naplopók és burzsoák,
Reszkessetek, mert feltámad
Az elnyomott proletár."
"radagast....mit akar elérni?"
Gondolom érdekli a téma és érdekli róla mások véleménye.
Egyébként ha már így kérdezted, ti mit akartok elérni, amikor egy-két Fórumtárssal jónak induló szakmai topicokat szétoffoltok igen unalmas és rajtatok kívül senkit nem érdeklő "szellemi habverésetekkel"? (idézet Legislatortól)
Nana, fiúk!
Van ennek a témának jogi relevanciája, ha nagyon akarjuk. (Persze ezt megint csak én mondom, akinek nincs jogi végzettsége.) Nem tudom, hogy szól az eredeti jogszabály, de akárhogy is szól, tilt valamit.
Olyat pedig, aminek nincs káros hatása, vagy veszélye, szerintem elvileg nem szabadna tiltani. Mert - bár Ti belőle éltek - a jog azért a szükséges rossz kategóriájába tartozik és ez különösen érvényes azokra a jogszabályokra, amik tiltó jellegűek. A nemesi címek használata ma már semmiféle káros társadalmi hatással nem járna, kivéve, ha kötelező lenne ezt mindenkinek elfogadni, és hajlongani kéne minden hülye előtt, aki valami miatt jó messzire vissza tudja vezetni a származását.
Ez a jogszabály tehát sztem. méltó ok nélkül korlátozza egyesek szabadságát, igaz, hogy ma már szerencsére csak egy egészen jelentéktelen vonatkozásban. Ebből a megfontolásból talán mégis csak az Alkotmánybíróságra tartozhat, vagy nem?
Yo, guys!
Mindenesetre én nem értek egyet, hogy családokat fosztottak meg nemesi címeiken túl adott esetben életüktől, vagyonuktól, zárták őket munkatáborba, börtönbe, vagy üldözték ki az országból. Az a minmum, hogy kérjenek bocsánatot (a hatalmon lévők elődeik tettei miatt). Én semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy adják vissza az (itthon) elvett nemesi címeket. Hozzá kell tennem, hogy ezek további adományozása király hiányában nem lehetséges. Valamint, hogy nem adhatók-vehetők, még örökbefogadással sem örökölhetők. Szóval nem lehetne a sok zéró médiasztárból nemes. (Korábban beszéltünk itt egy topikban a vitézi címről, újabban azt is boldog-boldogtalannak osztogatják. Ez egyébként Horthy találmánya volt ebben a formában.)
real OFF
Nem ide tartozik csak eszembe jutott, hogy láttam egy Sacco di Budapest-Depredation of Hungary 1938-1945 c. könyvet, amely 1998-ban jelent meg, fájt látni a sok ellopott, hadizsákmányként elvitt, eltűnt, lappangó, állami tulajdonba vett, megsemmisült műkincset. Benne volt a Hatvany báró altwien porcelánalátét-gyűjteménye, királyul nézett ki.-D. Ha nem lenne iszonyat drága a könyv, meg is venném.
real ON
Sunshine after the rain.
Egyjogász,
Kedves, hogy idéztél. Végül is ez egy megszépítő kifejezése egy kevésbé szépnek:-).
Kedves Zákányi doktor,
Lex imperfecta - bár a konkrét tvszöveg nincs előttem. Az államhatalom elég garancia volt arra, hogy az arisztokrácia (herceg, gróf, báró, őrgróf, lovag, vitéz) és a hétszilvafások jóidőre bekussoljanak. (Lásd az Egyjogász által idézett dalt is, emeszpéék el is hiszik, ami benne áll.)
Sunshine after the rain.
Rexor,
A semmire ott sem lehet Sir, meg Lord az ember (még ha lifelong peer is) - mindegyiket egyformán megbecsüli a royalista brit társadalom (labourék ugyan nem royalisták, de ott sem a vasmunkás (horribile dictu: írógépműszerész) lesz képviselő, meg miniszterelnök, hanem az oxbridges Blair, meg Brown, és a jó munkáspárti még bárónő is lehet.
Sunshine after the rain.
Leg,
"Hozzá kell tennem, hogy ezek további adományozása király hiányában nem lehetséges. Valamint, hogy nem adhatók-vehetők, még örökbefogadással sem örökölhetők." (Leg)
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy a király olyan szöveggel is adományozhatta a nemesi címet, hogy az utódok is megkapják. És meg is kapták.
Egyébként most is lehet használni, csak az a bökkenő, hogy nem előnévként, hanem vezetéknévként, azt meg kinek van kedve megváltoztatni...
Leg, én kifejezetten károsnak tartanám az itthon elvett nemesi címek visszaadását.
Sajnos ettől pár ember úgy érezné, hogy ő különb másoknál.
For God and Ulster
Mondjuk az meg sem érdemli:-D. Ámde azt valóban nem lehet, hogy a hercegeknek (pontosabban egy magyar hercegi família van), a grófoknak, a báróknak (őrgrófoknak, lovagoknak) visszaadjuk, a hétszilvafásoknak meg nem. Engem az is idegesít, hogy egyes mentálisan kihívásokkal küzdőket családi valóságsókban mutogatnak rongyrázásukkal egyetemben.
Sunshine after the rain.
Győzike hétszilváfás volna? :D
orangeman,
pár pohár bor után kva bonyolult ám leírni a neved vazze. lolz
Szóval különbek is! Különb alatt pedig azt értem, hogy mások. Ez pedig nem baj. Jobban díjaznék egy rendi társadalmat mint egy trendi társadalmat. :D Rend kell legyen, ami nem azt jelenti, hogy a hatalmasok hatalmaskodnak, hanem hogy mindenkinek más a feladata. Ha az emberek ezt jól tudnák kezelni, akkor jó lenne, ha rosszul, akkor rossz. Csak ennyin múlik, nem önmagában a berendezkedéssel van a baj, hanem az emberek felfogásával.
díjaznék egy rendi társadalmat mint egy trendi társadalmat. :D
:-DDD, ez kész:-DDD.
Sunshine after the rain.
Az általad említett illető aligha hétszilvafás nemes. Orangemannak annyiban igaza van, hogy nemesi cím nélkül is egyesek (1.kigyúrt kopaszok, 2.emberi jogászok és díszkisebbségiek által felheccelt uneducated kisebbségek, 3.vagy csak simán komplexusos vneveletlen idióták. 4. maguktól elszállt értelmiségiek, és/vagy művészek stb.) mindenkinél többre tartják magukat.
Sunshine after the rain.
Kedves Impossible!
A rendi társadalom nem azt jelenti, hogy "mindenkinek más a feladata", hanem azt, hogy ebbe a "feladatba " bele születik és ott is marad egész életében akármilyen okos, vagy hülye, erényes , vagy aljas.
Mivel a rendi társadalom már vagy 300 éve tényleg nem trendi, mi el sem tudjuk képzelni, milyen lehet és hogyan kell benne élni. Vagy te szivesen vennéd, ha mondjuk az öltözékéről tudnod kéne, hogy a feléd közeledő gróf, vagy herceg, mert hiszen ehhez mért szögben kell előtte meghajolnod, és ha ezt nem tennéd, mindenki számára természetes lenne, hogy megkorbácsolnának, elvégre "rendnek kell lenni a világban".
Egyébként Boldog Karácsonyt !
Sok igazság van ebben. De ha árnyaltabban nézzük a dolgot, akkor a jobbágygyerekből is lehetett esztergomi érsek (Bakócz), tehát volt társadalmi mobilizáció, ha nem is volt tipikus. (Ma nem tudom, mikor lenne egy falusi földműves gyerekéből esztergomi érsek.)
Sunshine after the rain.
Leg,
lol
Kedves Csaba,
"mi el sem tudjuk képzelni, milyen lehet és hogyan kell benne élni. "
El tudom képzelni. Eléggé egyoldalúan durva képet vázoltál fel (mellesleg ma is vannak durvaságok), és voltak előnyös dolgai is annak az időnek.
Leg,
először jót röhögtem ezen, aztán elgondolkoztam: ha a falusi gyerek elmegy papnak...simán elképzelhető, hogy lehet belőle érsek. Egyébként nagyjából egyetértek. :)
Imp, erről majd szóban eszmét cserélünk.
Sunshine after the rain.
Pár üveg aszúesszencia után nagy lesz az egyetértés. lol
Akkor már se írásban, se szóban nem kell, elég lesz a ráutaló magatartás. :DDD
iMPIBOY ÍRTA: "Pár üveg aszúesszencia után nagy lesz az egyetértés. lol"
Az finom lesz:-D.
Sunshine after the rain.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |